Meclis neden gelmedi?

Belediye Meclisinden büyük fire

Meclis neden gelmedi?

Nurdan Eroğlu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan İl Genel Meclisi’nin ardından Bartın Belediye Meclisi’ne Kutlubeyyazıcılar Kampüsünü tanıttı. Tanıtım gezisine 25 kişilik Bartın Belediye Meclisinden sadece 2 Belediye Meclis Üyesi katıldı. MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Sandıklı ve Recep Çömlek tanıtım gezisine katılan isimler oldu. 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan İl Genel Meclisi’nin ardından Bartın Belediye Meclisi’ne Kutlubeyyazıcılar Kampüsünü tanıttı. Tanıtım gezisine 25 kişilik Bartın Belediye Meclisinden sadece 2 Belediye Meclis Üyesi katıldı. MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Sandıklı ve Recep Çömlek tanıtım gezisine katılan isimler oldu.  İl Genel Meclisine düzenlenen tanıtım gezisine ise İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’la Meclis Üyeleri İrfan Ekmekçi, Orhan Çaça, Savaş Buyurman ve Ercan Uyan katılmıştı. Belediye Meclisinin ise tanıtım gezisine niçin katılmadığı kamuoyu tarafından merak konusu oldu. Merkezi araştırma laboratuvarından başlayan gezi kapsamında ise Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği ve Kütüphane gezildi.

SANDIKLI: “YÖRE İÇİN SON DERECE FAYDALI İŞLER YAPILMIŞ”

Kampüsteki Merkezi araştırma laboratuvarından başlayan tanıtım gezisinde konuşan Belediye Başkanvekili ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sandıklı  “Daha evvel de ifade ettiğim bir husus vardır; ‘Bu memleket için kim bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun’ derim. Ben Sayın Rektörümüz Ramazan Kaplan’a buraya vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Burada harika işler başardığını gördük. Sözle değil icraatıyla Bartın’a yaptığı katkıları kimse göz ardı edemez. Bartın’a böyle bir üniversite yerleşkesini kazandırdığı ve üniversitenin kuruluşundan bu yana kadar bu aşamalara getirdiği için teşekkür ediyorum. Kampüs alanı da oldukça geniş bir alan gezdik gördük. Eğitimin bu bölgeye gelmiş olmasıyla birlikte çevrede eğitime olan duyarlılığın daha da artacağını düşünüyorum. Ayrıca buraya ekonomik olarak da çok büyük katkısının olacağını değerlendiriyorum. Yöre için son derece çok faydalı işler yapılmış burada” dedi.

KAPLAN: “KİM GÖRMEK İSTERSE HER ZAMAN GELİP GÖREBİLİR”

Kutlubeyyazıcılar Kampüsünün milletin mekanı olduğunu söyleyen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan  “Biz milletimizin bu gayretini, zenginliğini ve gücünü sizlere yakından tanıtmak istedik. Önce basınımız için bir tanıtım gezisi düzenledi. Daha sonra Sayın Valimizin başkanlığında il yönetimini burada ağırladık. Daha sonra işadamlarımıza, muhtarlarımıza ve hekimlerimize gezi düzenledik. Şimdi sıra sizlerde.  Ama bundan sonra buraya gelmek isteyen bütün hemşerilerimize burası açıktır. Çünkü burası milletin mekanıdır. Kim görmek isterse her zaman gelip görebilir. Bu geziler sonrasında aldığımız izlenimler güzel” dedi.

BİNALAR SON TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ

Kampüsteki binaların hem geleneksel hem de son teknolojiyle donatılmış binalar olmasını istediklerini kaydeden Kaplan  “Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde yapılaşmamızı gerçekleştirirken biz ilk önce şunu göz önünde bulundurduk.  Eskiden üniversite binaları veya yerleşkeleri lise görünümündeydi ve üniversite öğrencileri de kendilerini sanki lisede okuyormuş gibi hissediyordu. Biz yapılaşmada öğrencilerimizin gerçekten üniversite okuduğunu görmeli ve kendilerini gerçek anlamda bir üniversite öğrencisi gibi hissetmesini istedik.  Aynı zamanda binaları yaparken üniversitemizin ihtiyaçlarına göre  binaların yapılmasını tercih ettik. Mesela ilk olarak rektörlük binası yapmak yerine fakültelerimizin dersliklerini inşa ettik. Yine binalar tamamen arazinin yapısına uygun olarak yapıldı. Binalarımızın hem geleneksel hem de son teknolojiyle donatılmış binalar olmasını istedik. İftihar ederek belirtmek isterim ki bu amacımıza da ulaştık. Aynı zamanda elektrik ya da ısıtma sistemlerinde tasarruf edilebilecek bir şekilde binalarımızı birbirine yakın olarak inşa ettik” şeklinde konuştu.

104 MİLYON TL HARCANDI

Bin 172 dönümlük bir alan üzerine kurulan Kutlubeyyazıcılar Kampüsünün kamulaştırılmasında bin 837 hak sahibiyle birebir görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda 4 milyon 50 bin 888 TL kamulaştırma bedeli ödendi. Şuanda Ağdacı Kampüsü de dahil olmak üzere 86 bin 403 metrekare kapalı alan inşa edilmiş durumda. Açık alan miktarı ise yine Ağdacı Kampüsü dahil olmak üzere 1 milyon 162 bin 781 metrekare. Ağdacı Kampüsü ve Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde şuana kadar yapılaşmada 104 milyon TL harcandı. Bartın Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısı artık 15 binin üzerinde.

30 BİN KİŞİLİK BİR UYDU KENT OLUŞTURULUYOR

Kutlubeyyazıcılar’da 30 bin kişilik bir uydu kent oluşturuluyor. Kampüste öğrenim alanlarından laboratuvarlara, spor alanlarından rekreasyon alanlarına dere ıslahının yapıldığı alanın sağında ve solunda sosyal yaşam alanları ve  bisiklet parkurlarından yürüyüş yollarına  kadar her şey olacak. Şuanda Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi burada derslerini işliyor. Eğitim Fakültesi ve Beden Eğitim ve Spor Meslek Yüksek Okulu da ikinci dönem kampüse taşınacak.  Kampüste Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası 5 bin kişilik ve her öğünde 15 bin kişinin yararlanabileceği yemekhane bulunuyor.

AKILLI BİNA SİSTEMLERİ UYGULANDI

İnşa edilen binalarda bedensel engellilerin kullanımını kolaylaştıracak çalışmalar da yapıldı. Yapılardaki asansörler bina girişleri ve engelli tuvaletleri bu kapsamda projelendirildi. Ayrıca deprem ve yangın durumları için güvenlik tedbirleri de düşünülerek akıllı bina sistemleri uygulandı.

ŞEHİT ÖMER HALİS SPOR KOMPLEKSİ DE KAMPÜSTE

Türkiye’de ilk 3’e girebilecek ve Batı Karadeniz de tek olacak Şehit Ömer Halis Spor Kompleksi de Kutlubeyyazıcılar’da yapılıyor.  Bu kompleks 17 spor branşını tek çatı altında toplayacak. 16 bin 777 kapalı alana kurulan BESYO  gerek işlevsel gerekse modern bir yapıya sahip olacak. Toplam maliyeti 90 milyon TL’yi aşan yatırımlardan biri olan BESYO spor kompleksi tamamlandığında işlevselliği ve modern yapısıyla göz kamaştıracak. Çok sayıda spor branşına ait salonların yer aldığı spor kompleksinde salonlar her spor dalının bağlı olduğu federasyonun standartlarına uygun olarak düzenlenecek. Binada basketbol, voleybol, hentbol çok amaçlı salonu ile tenis, masa tenisi, korfbol, badminton, fıtness, halk oyunları, step, aerobik, jimnastik, güreş, judo, uzak doğu sporları, squash ve performans ölçüm laboratuvarları da yer alacak.

KÜTÜPHANEDE 50 BİN KİTAP BULUYOR

Şuanda kampüste kütüphane ve üniversitenin giriş kapısı inşa ediliyor. Üniversitenin giriş kapısı geleneksel mimari örneğiyle yapılacak. Bartın Üniversitesi kütüphanesinde 50 bin kitap buluyor. Ancak yeni yapılacak kütüphane Türkiye’nin sayılı kütüphaneleri arasında olacak. Aynı zamanda halk ta da gerekli şartları sağladığı takdirde kütüphaneden istifade edebilecek.

MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI BİLİMİN MERKEZİ

Merkezi Araştırma Laboratuvarında inşaatlarda kullanılan beton malzemenin depreme dayanıklılığından tutunda üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirecek bir sürü deney yapılıyor.  Laboratuvarda öğretim elemanları ileri düzeyde bilimsel çalışmalar yürütüyor. Bölgedeki sanayi kuruluşlarının talepleriyle yapılacak analizlere olanak sağlayan laboratuvarda üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Merkezi  Araştırma Laboratuvarı bünyesinde mekanik test işlemleri, malzeme karakterizasyon, numune hazırlama ile kalite kontrol, çevre teknolojisi ile gıda teknolojisi laboratuvarı olmak üzere 5 temel laboratuvar yer alıyor.

MİMAR SİNAN DERSLİĞİNDE 8 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Kutlubeyyazıcılar kampüsünde bulunan Mimar Sinan Dersliğinde 8 adet 60 kişilik derslik, 6 adet 120 kişilik amfi, 4 adet teknik resim salonu, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet çalışma salonu, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 250 metrekare kafeterya, 2 adet 220 metrekare rekreasyon alanı ve 2 adet 10 kişilik asansör bulunuyor.

MEHMET AKİF ERSOY DERSLİĞİNDE 17 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Mehmet Akif Ersoy Dersliğinde 17 adet 60 kişilik derslik, 7 adet 80 kişilik derslik, 4 adet 100 kişilik amfi, 2 adet 120 kişilik amfi, 3 adet lisan laboratuvarı, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 510 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 160 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 10 kişilik asansör ve bin 731 metrekare kapalı otopark bulunuyor.