Mahmut Şahin, meslek hayatını Bartın'da noktaladı

2017 yılında Bartın'a atanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Şahin, 37 yıllık meslek hayatını Bartın'da noktaladı. Emekliye ayrılan Mahmut Şahin, Bartın'da 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları tek tek anlattı. Bartın halkı başta olmak üzere görevde olduğu sürece kendisine destek olan herkese teşekkür eden Müdür Şahin, 'Bugün geriye baktığımda 37 yıl önceki aynı heyecanı hala taşıdığımı, devletime ve milletime hizmet etmenin sonsuz hazzını yaşadığımı görmek ve çalışma yaşamımı siz değerli Bartınlı hemşerilerimle en güzel seviyede noktalamak benim için en büyük şereftir' dedi.

Mahmut Şahin, meslek hayatını Bartın'da noktaladı

 

2017 yılında Bartın’a atanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Şahin, emekliye ayrılarak meslek hayatını Bartın’da noktaladı. 30 Ocak 2017 tarihinde Bartın’a atandıktan sonra Bartın’ı ve kurumu tanımak amacıyla gözlemler yaptığını ifade eden Müdür Şahin “30 Ocak 2017 tarihinde Bakanlığımızın takdirleri ile Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandım. Göreve başladıktan sonra öncelikle Bartın ilini ve kurumu tanımak amacıyla gözlemler yaptım. Yapmış olduğum değerlendirmeler sonucunda; Bartınlı hemşerilerimin oldukça misafirperver ve yardımsever oldukları dikkatimi çekti. Görev yaptığım Kurumda yapmış olduğum gözlemlerde ise mevzuatla belirlenen iş ve işlemlerin titizlikle takip edildiği, sunulan hizmetlerin ancak ihtiyacı olanlarla sınırlı kaldığı ve Bartın halkının tamamıyla bir bütünlük sergilenemediğini fark ettim. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak kendime ve ekibime bir yol haritası hazırladım. Öncelikle Bartın ilinde kamu kurum ve kurumları, sivil toplum ile özel sektör temsilcileri, muhtarlar, basınımızın kıymetli temsilcileri ve özellikle girişimci vatandaşlarımızla birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Yapmış olduğum bu çalışmalar ile kurumumuzu ve yapmış olduğu hizmetleri halkımıza detaylı bir şekilde anlattım. Kurumumuzun gönüllü katkı ve katılımlara ne kadar önem verdiğini vatandaşlarımızla paylaştım. Bu noktada basın mensuplarımızın yapmış olduğu haberler ve muhtarlarımızın paylaşımları kurumumuzun sunmuş oldukları hizmetleri halkımızın tamamına tanıtmamız noktasında bizlere büyük katkı sağladı” dedi.

 “İdari binamızın eksiklerini giderdik”

Bartın’da 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları tek tek anlatan Mahmut Şahin, Bartın halkı başta olmak üzere tüm bu görev süresi boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür ederek şöyle devam etti:

“Kurumumuz içerisinde yapmış olduğum değerlendirmeler sonucunda; vatandaşlarımızın ilk karşılandığı ve kurumumuzun sunduğu tüm hizmetleri koordine eden İl Müdürlüğümüz idari binasının eksiklikleri belirlenerek bu süreçte giderildi. Binanın atıl olarak bulunan zemin katında yapılan tadilat sonucunda, 400 metrekare kapalı alan oluşturarak özellikle personel eğitimlerinin ve halkımıza sunulacak küçük çaplı eğitimlerinin planlanacağı bir eğitim salonu Kuruma kazandırıldı. Bu salonda halkımızın sosyal sorunların çözüm noktasında bilinçlendirilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri gibi paydaş kurumlarımızla birçok eğitimin gerçekleşmesini sağladık. Bu bölümde ayrıca Bakanlık olarak çok önem verdiğimiz ve İlimizde yeni göreve başlayan Aile Destek Programı (ASDEP) personeli için yeni bir çalışma alanı düzenlemiş olduk. Fiziki koşulların iyileştirmesinin her geçen gün personelimizin moral motivasyonunu  ve çalışma temposunu yükselttiğine şahit olduk. 

“Çocuk Evleri Sitesini tamamladık”

Kuruluşlarımızın hizmet binalarındaki eksiklikleri belirleyerek ivedilikle bu ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar başlattık. Bu kapsamda, özellikle Minik Kalplerle Elele Derneği (MİKA-DER) ile ortak olarak yapımına 2012 yılında başlanmış olan ve çocuk evleri ile idari binası tamamlanarak altı yıl boyunca çeşitli teknik sorunlardan dolayı yarım bırakılan  Bartın Çocuk Evleri Sitesini tamamlayarak, 2018 yılında 40 kapasite ile bakım ve koruma ihtiyacı  bulunan çocuklarımızın hizmetine açtık. Ayrıca Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi bağlı faaliyet sunan 3 adet çocuk evimizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını ivedilikle tamamlayarak, çocuklarımıza sunulan hizmetin kalitesini yükselttik.

“Huzurevimizin kapasitesini arttırdık”

Önemli bir eksiklik olarak ise 29 kapasite ile ilimize hizmet sunmaya çalışan Huzurevimizin kapasitesinin arttırılması ve fiziki alt yapısının güçlendirilmesi olarak karşımıza çıktı. Zira Türkiye İstatistik Kurumu verilerini incelediğimizde İlimizde ki yaşlı nüfusun genel nüfusa oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, kentleşme ve göçe bağlı olarak yalnız yaşayan yaşlı sayısının fazla olduğu ve huzurevinde kalmak için başvuran yaşlı sayısının hızla arttığını belirledik.  Bu bağlamda; Huzurevimizin yaşlılarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmesi için fiziki durumunun iyileştirilmesi ve kapasitesinin artırılması çalışmalarını Valiliğimizin izni ile başlattık.  Bu çalışmalar siz Bartınlı hemşerilerimin gönüllü katkı ve katılımları ile başladı ve tamamlandı. 29 kapasiteli olan Huzurevimiz bugün 72 kapasite ile yaşlılarımıza hizmet sunmaya başladı. Ayrıca yaşlı, odaları, ortak alanlar, mutfak, yemekhane ve personel birimleri tamamen yenilendi. Erişilebilirliğin sağlanması için binaya asansör yaptırıldı. Bahçe düzenlemesi gerçekleştirildi. Bütün bu çalışmalar Bartınlıların desteği ile sonuçlandırıldı. Huzurevimizdeki kapasite artırımı ve iyileştirme çalışmalarına ek olarak 3 adet Yaşlı Yaşam Evini faaliyete sokarak yaşlı vatandaşlarımıza kaliteli ve insan onuruna yakışan  bir hizmet sunmaya başladık.

“İl Özel İdaresi misafirhanesinde çalışmalar başladı”

 Bartın ilinde görev yaptığım bu dört yıl içerisinde tarafımca en anlamlı olduğuna inandığım projemiz ise engelli bireylerimize ve ailelerine destek olmak amacıyla Bartın Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini açmak oldu. Bu merkez ile hem engelli bireylerimize gündüzlü rehabilitasyon hizmeti sunmaya başlayıp hem de engelli bireye sahip olmanın tüm zorluklarını yaşayan ailelerimize bir nebze rahat nefes alma imkanı sunmuş olduk. Merkezimiz öncelikle geçici olarak ÇEKOM Müdürlüğümüze ait hizmet binamızda hizmete başladı. Sayın Valimiz Sinan Güner’ in bize yol göstermesi ve verdiği büyük destek ile mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve halihazırda kullanılmayan misafirhane binası, Valiliğimiz ve İl Genel Meclisi tarafından bu amaçla Müdürlüğümüze tahsis edildi.  Müdürlüğümüzce Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) sunulmak üzere hazırlanan engelli vatandaşlarımıza yönelik “BENDE ÖĞRENEBİLİRİM, BENDE ÜRETİME KATILABİLİRİM  isimli hibe projesinin (1.2 Milyon TL)  kabul edilmesiyle, tahsisi yapılan binada çalışmalar başlatıldı. Şuan fiziksel işlemler  tamamlanmak üzere olup ve tefrişat alımına başlandı. 2021 yılı içerisinde engelli bireylerimize ve ailelerimize yeni binamızla çok daha kaliteli bir hizmet sunmaya başlayacak olması bizlere tüm yorgunluğumuzu unutturmaktadır.

“Eski SSK binasını kurumumuza kazandırdık”

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan ve halihazırda kullanılmayan eski SSK binasını kamulaştırma yoluyla satın alarak Kurumumuza kazandırdık. Çocuk Yuvamıza ait arsa ile birleştirilmesi sonucunda 3500 metrekarelik bir alana sahip olduk. Bu alanda yaklaşık 2500 m2 lik kapalı alana sahip olacak bir yeni hizmet binası yapılabilmesi için alt yapı iş ve işlemlerini tamamladık. Şahsımdan sonra görev yapacak olan İl Müdürü arkadaşımın bu hizmet binasını tamamlayarak değerli Bartınlı hemşerilerimin hizmetine sunacağına inancım tamdır. 

“Bu 4 yıl içerisinde elimden gelen çabayı harcadım”

Görev yapmış olduğum bu 4 yıl içerisinde birlikte görev yaptığım çalışma arkadaşlarımda bir zihniyet değişimine gerek olduğunu fark ettim. Yukarıda da bahsi geçtiği gibi tüm çalışma arkadaşlarımı Bartınlılarla bir bütün olması ve yapılan çalışmaları bu minvalde sürdürmeleri gerektiği noktasına taşımak için elimden gelen çabayı harcadım. Sosyal hizmetlerin sadece bir kurumun görevi olmadığı, toplumun tamamının ilgi ve desteği ile bu hizmetin yürütülmesi gerektiği fikrini bu dört yıl içerisinde en alt kademeden en üst kademeye kadar bütün ekip arkadaşlarıma aşılamaya çalıştım. Geldiğimiz noktada bütün arkadaşlarımda bu yönde değişimler yaşandığını görmek beni inanılmaz mutlu etmektedir. Tabi ki personelimizdeki bu olumlu değişimin en önemli sebebi bana inanıp katkı veren çalışma arkadaşlarım ve Bartınlı hemşerilerimin beni asla yalnız bırakmamalarıdır. Bartınlılardan ne zaman geçerli bir alt yapısı olan bir proje için yardım talep etsem hep yanımda oldular. Bana tüm güçleri ile destek verdiler.

“En güzel seviyede noktalamak benim için en büyük şereftir”

Doğu Akdeniz’ in şirin kenti  Kaleler  Şehri Osmaniye’ de doğup büyüyen biri olarak hoş bir tesadüf sonucunda 1983 yılında Doğu Karadeniz’in gözdesi Trabzon İli Beşikdüzü İlçesinde idealist genç bir öğretmen olarak Milli Eğitim Bakanlığında başlamış olduğum 38 yıllık çalışma hayatımı, çok şükür alnı açık ve başı dik olarak gururla Batı Karadeniz’in incisi Bartın İlinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak emekli olup sona erdiriyorum. Bugün geriye baktığımda 37 yıl önceki aynı heyecanı hala taşıdığımı, devletime ve milletime hizmet etmenin sonsuz hazzını yaşadığımı görmek ve çalışma yaşamımı siz değerli Bartınlı hemşerilerimle en güzel seviyede noktalamak benim için en büyük şereftir.

“Sonsuz teşekkürler…”

Bu bağlamda; Bartın İlinde görev yaptığım süre içerisinde gerçekleştirmek istediğimiz projelerde bizlere yol gösterici olarak her türlü desteği sağlayan başta Sayın Valimiz Sinan Güner’e, Bartın İline geldiğin günden itibaren bana her zaman destek olan Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, siyasi partilerimizin temsilcilerine, İl Özel İdaremize, tüm kamu kurumlarına, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerine, Türkiye Yardımsevenler Derneği Bartın Şubesi başkan ve üyelerine, basınımızın güzide temsilcilerine ve özellikle siz kadirşinas Bartın halkına şahsım ve kurumum adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”