Kozcağız'da oturma alanları ve banklar kullanıma kapandı

Kozcağız Beldesinde koronavirüse karşı alınan tedbirler ve önlemler aralıksız devam ediyor. Beldede, cadde ve sokaklarda, işyerlerinde, ortak kullanım alanlarında, toplu taşıma araçlarında, çocuk alanları ve parklarda dezenfekte çalışmaları yapan Kozcağız Belediyesi, virüse karşı önlemler kapsamında beldedeki tüm oturma alanları ve banklarıyla Karaman Parkı'nı kullanıma kapattı.

Kozcağız'da oturma alanları ve banklar kullanıma kapandı

Kozcağız Beldesinde koronavirüse karşı alınan tedbirler ve önlemler aralıksız devam ediyor. Kozcağız Belediyesi, virüse karşı önlemler kapsamında beldedeki tüm oturma alanları ve banklarıyla Karaman Parkı’nı kullanıma kapattı. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman konuyla ilgili “ Şehir merkezimizdeki tüm oturma alanları ve banklarımız halkımızın kullanımına kapatılmıştır. Aynı zamanda b  COVID-19 tedbirleri kapsamında Karaman Park, 23 Mart Pazartesi Saat 08:00 itibariyle zabıtamız tarafından halkımızın kullanımına kapatılmıştır” dedi.

Belde komple dezenfekte ediliyor

Beldede,  cadde ve sokaklarda, işyerlerinde, ortak kullanım alanlarında, toplu taşıma araçlarında, çocuk alanları ve parklarda yürütülen dezenfekte çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Karaman, “Pazar alanlarımızda tazyikli köpüklü su ile yıkama ve havadan dezenfekte çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşlarımız 1 metre kuralına uyarak gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilirler. Şehir merkezimizin farklı noktalarına, yayalarımızın kullanabilmesi için el dezenfektanları yerleşirdik. Hemşehrilerimizden el dezenfektanlarını ölçülü olarak kullanmalarını rica ediyorum. 900'e yakın aracını ücretsiz dezenfekte ettik. Bunun dışında ortak kullanım alanlarımızı, işyerlerimizi dezenfekte ettik.  Dezenfekte ekibimizin sayımızı iki katına çıkardık. Beldemizde faaliyet gösteren tekstil atölyelerinde dezenfekte çalışmasını yapıyoruz. İlaçlı su ile yıkama ve işyeri dezenfekte uygulamalarımız rutin bir şekilde devam ediyor. Ana caddemiz ve ara sokaklarımızda da köpüklü su ile yıkama ve havadan dezenfekte çalışmaları yaptık. Çocuk oyun alanlarımız, parklarımız ve şehirlerarası otobüs teminalimizde dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramına kadar su kesintisi yapılmayacak

Vatandaşlardan evlerinde kalmalarını isteyen Mustafa Karaman, “Halkımızdan evlerinde kalmalarını önemle istiyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın  Mart ayına ait su faturalarının son ödeme süresi ramazan bayramı sonuna kadar ertelenmiştir. Ramazan bayramı sonuna kadar hiçbir abonemizde su kesintisine gidilmeyecektir. Açık gıda işletmelerimiz ve marketlerimize maske takmaları ve dezenfektan bulundurmaları konusunda uyarılarımızı yapıyor, denetimlerimizi sürdürüyoruz. Kolonya vb. temizlik ürünlerinde fahiş fiyat artışı denetimlerimiz zabıtamız tarafından yapılmaktadır. Halkımızın da bilinçlenmesi maksadıyla bakanlığımızın yayınladığı, 14 kuralımızı afiş halinde ilgili alanlara asıyoruz. Hemşerilerimizden evlerinden çıkmamalarını, kronik hastalıklar haricinde muayene randevularını ertelemelerini talep ediyoruz. Unutmayalım; koronavirus, alacağımız tedbirlerden daha büyük değildir” ifadelerinde bulundu.