Kozcağız'da sera ve yol çalışmaları devam ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Kozcağız Beldesinde 20 bin metrekare arazi üzerinde 520'şer metrekare şeklinde yapılan 30 adet seranın kurulum çalışmalarıyla Kozcağız-Hasankadı yolu Bakioğlu kesimindeki yol çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Kozcağız'da sera ve yol çalışmaları devam ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Kozcağız Beldesinde 20 bin metrekare arazi üzerinde 520’şer metrekare şeklinde yapılan 30 adet seranın kurulum çalışmalarıyla Kozcağız-Hasankadı yolu Bakioğlu kesimindeki yol çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Beldedeki sera kurulum projesi kapsamında 60 kursiyerin 360 saatlik kurs sonunda sınava tabi tutulacağını ifade eden Tunç, “Kozcağız Belediyesi, arıtma tesisinin yan tarafında, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 30 adet 520 metrekarelik seralar kuracak. BAKKA eliyle, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na SODES kapsamında sunulan proje ile;  5 yıllık periyotlar halinde 60 kursiyer 360 saatlik kurs sonunda sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen 30 kursiyerin her birine, Kozcağız Belediyesi tarafından 520 metrekarelik sera tahsis edilecek. Böylelikle vatandaşımız hem profesyonel tarım tekniğini kullanarak üretim yapacak hem de satış yapabilecek. Seraları kullanan çocuklu kadınların çocuklarını bırakması ve eğitimi gibi sosyal ihtiyaçları da Japonya hibesiyle kurulan Kozcağız Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi tarafından giderilecek. Kozcağız Belediyesi seralarda yetişen ürünlerin satışında İFAD desteği ile kuracağı Tarımsal Ürünler Pazarında satış ve pazarlama uygulamasını başlatacak” dedi.

Yol çalışmaları da devam ediyor

Kozcağız-Hasankadı yolu Bakioğlu kesiminde yapılan çalışmalarının da devam ettiğini belirten Yılmaz Tunç “ Kozcağız-Hasankadı yolu Bakioğlu kesiminde yapılan çalışmaları devam ediyor. Pandemiye rağmen yatırımlarda hiç hız kesmedik. Bartın’ın her ilçesinde, her beldesinde, şehrinde köyünde her yerinde mutlaka bir şantiyemizi görebilirsiniz.  Tüm çabamız Alt yapısı ile üst yapısı ile daha güzel bir Bartın’ı inşa etmek.  Az laf çok iş. AK Parti’nin siyaseti eser siyasetidir” şeklinde konuştu.