Kirazlıköprü barajı bu yılın sonunda tamamlanacak

Gövde inşaatı bitiyor

Kirazlıköprü barajı bu yılın sonunda tamamlanacak

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yıllardır yapımı devam eden Kirazlıköprü Barajı hakkında çok önemli bir açıklamada bulundu. Tunç,  Bartın için çok önemli olan ve Bartın’ı sel tehlikesinden kurtaracak aynı zamanda enerji üretimi ve tarımsal sulamayı sağlayacak olan baraj inşaatının bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi. Barajın bu yılın sonuna kadar gövde inşaatı tamamlanacak.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yıllardır yapımı devam eden Kirazlıköprü Barajı hakkında çok önemli bir açıklamada bulundu. Kirazlıköprü Barajı inşaatı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun merak ettiği bazı hususlara değinen Tunç, “Kirazlıköprü Barajı’nın 2011 yılında proje revizyonunu gerçekleştirdik, eski projede Baraj gövdesi kil çekirdekli dolgu tipinde idi, yeni proje ile beton dolguya çevrildi, baraj içerisinden geçen yol inşaatı da Devlet Su İşleri (DSİ)  müteahhidinden alınarak Karayolları’na devredildi, karayolları yolun yapım ihalesini gerçekleştirdi ve yol çalışmaları devam ediyor, baraj sahasında Bartın içme suyu hatlarının deplaseleri yapıldı, proje revizyonu çalışmalarının ardından 2014 yılında ikmal ihalesini gerçekleştirdik ve Barajın ikmal inşaatının temelini de 2014 yılının temmuz ayında Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun katılımı ile attık ve müteahhit firma yoğun bir çalışma sergiledi, şu anda Kirazlıköprü barajında kış döneminde de ara verilmeden çalışmalar sürüyor. Bu yılın sonuna kadar barajın gövde inşaatı tamamlanacak. Ödenek sıkıntımız yok. Karayolları da yol çalışmalarını yetiştirmek için çalışıyor”

YILDA 41 MİLYON KWH ENERJİ ÜRETİLECEK

Kirazlıköprü Barajının sulama, taşkın ve enerji amaçlı önemli bir yatırım olduğunu belirten Yılmaz Tunç, Bartın il merkezini ve 670 hektar tarımsal alanı sel tehlikesinden koruyacak olan barajda 66 milyon metreküp depolanacak su ile 2 bin 113 hektar tarım arazisine sulama suyu temin edileceğini, kurulu gücü 8 MW olan 1 hidroelektrik santral ile yıld