Kendileri küçük, gönülleri büyük

Kardeşleri için yardım topladılar

Kendileri küçük, gönülleri büyük

Gökkuşağı Anaokulu Deniz Yıldızları Sınıfı Öğlen Grubu öğrencileri küçük olmalarına rağmen oldukça büyük ve anlamlı bir pro- jeye imza attılar. Öğrenciler ve veliler Sınıf Öğretmeni Ebru Kadriye Şişli'nin önderliğinde Erzurum Köprüköy İlçesi Yağan Beldesinde bulunan Yağan Cumhuriyet İlkokulu ana sınıfını Kardeş Sınıf seçtiler. Öğrenciler ve veliler, İyilik Kutusu Projesini başlatarak kardeşleri için kırtasiye malzemelerinden kılık kıyafete kadar yardım yardımda bulundular. Yardımlar ise yola çıktı.

 

Nurdan Eroğlu 
Gökkuşağı Anaokulu Deniz Yıldızları Sınıfı Öğlen Grubu öğrencileri küçük olmalarına rağmen oldukça büyük ve anlamlı bir projeye imza attılar. Öğrenciler ve veliler Sınıf Öğretmeni Ebru Kadriye Şişli'nin önderliğinde Erzurum Köprüköy İlçesi Yağan Beldesinde bulunan Yağan Cumhuriyet İlkokulu ana sınıfını Kardeş Sınıf seçti. Şişli'nin başlattığı İyilik Kutusu Projesi çığ gibi büyürken proje kapsamda öğrenciler ve veliler, kardeşleri için kırtasiye malzemelerinden kılık kıyafete kadar yardım yardımda bulundular. Projenin nasıl ortaya         çıktığını anlatan Ebru Kadriye Şişli, " Gözleri ışıl ışıl parlayan, kocaman yüreklere sahip benim minik yavrularım. Onlar Gökkuşağı Anaokulu'nun Deniz Yıldızları Sınıfının Öğlen Grubu öğrencileri. Biz yavrularımla çok mutluyuz. İstediğimiz oyuncaklarla oynayabiliyoruz. İstediğimiz etkinlikleri çeşit çeşit malzemeler kullanarak yapabiliyoruz. Eğlenmek ve öğrenmek için değişik yerlere geziler düzenleyebili- yoruz. Sinemaya ve tiyatroya gidebiliyoruz. Eğitimimizi her türlü araç-gereçlerle zenginleştirerek alabiliyoruz. Açıkçası tüm olanaklara sahibiz ve en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Ancak başka illerde ve başka okullarda bu kadar da şanslı olamayan başka başka yavrular var. İşte onlar için, o güzel yüzlerinde bir gülümseme de bizden olsun diye bu projeyi başlatmak istedim" dedi. 
İYİLİK KUTUSU 
ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Velilere Bartın'dan önce 
3 yıl görev yaptığı Erzurum Köprüköy İlçesi Yağan Beldesinde bulunan Yağan Cumhuriyet İlkokulundan bahsettiğini ifade eden Şişli, "Çocuklarımız değerlerimizle büyüsün diye her ay sınıflarımızda farklı değerleri işliyor ve yavrularımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Şubat ayı değerlerimiz İyilik ve Yardımlaşma olduğu için de gönülleri- mizin zenginliğini ihtiyacı olan yavrulara mutluluk olarak sunmak istedim. Projemize sınıfımızda minik yavrularımla         "İyilik Kutusu" yaparak başladık. Ardından velilerimle bir toplantı düzenleyerek projemizi büyütmek istedim. Onlara Bartın'a gelmeden önce 
3 yıl kadar çalışarak emek verdiğim eski okulum olan Erzurum Köprüköy ilçesi Yağan Beldesinde yer alan Yağan Cumhuriyet İlkokulu'ndan, oradaki anasınıfımdan, yavrularımdan, oranın şartları ve ihtiyaçlarından bahsettim. Onları "Kardeş Sınıf' seçerek yapacağımız çeşitli yardımlarla o yavruları çok çok mutlu edebiliriz dedim" şeklinde konuştu. 
ÖĞRENCİLER, VELİLER, ÖĞRETMENLER EL ELE 
Yardımların bir hafta gibi çok kısa bir sürede toplandığını kaydeden Şişli, "Tüm velile- rimle el ele verdik ve bir hafta gibi kısa bir sürede içinde giyecekten oyuncağa, kitaptan kırtasiye malzemelerine, çeşitli etkinliklere kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek birçok yardım kolisi hazırladık. Sınıfımızda da yavrularımla hediye resimler yaparak kolilere yerleştirdik ve hep birlikte  kargoya verdik. Yardım kolilerimiz mutluluk dağıtmak üzere yola çıktılar. Proje süresince hislerimi paylaşıp benimle birlikte yol alan, her türlü yardımdan çekinmeyen sevgili velilerime, yardımlarıyla desteklerini esirgemeyip hep yanımızda olan Okul Müdürümüz Ayşe Yılmaz, Müdür Yardımcımız Gamze Çakmak ve yakın dostlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Güzel yüreklerinize, emeğinize sağlık" ifadelerinde bulundu. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin el ele vererek çok kısa bir sürede topladığı yardımlar ise çoktan Erzurum'a yola açıktı.