Karaköy'de tapu sevinci

Bartın Belediyesince Karaköy Mahallesi sakinleri için Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı'nda tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Hak sahiplerine tapularının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 41 hak sahibine 28 adet tapunun dağıtıldığını söyledi. Akın ayrıca Aladağ bölgesine 500 tapuyla ilgili çalışma yaptıklarını da kaydetti.

Karaköy'de tapu sevinci

Bartın Belediyesince Karaköy Mahallesi sakinleri için Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı’nda tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 41 hak sahibine 28 adet tapunun dağıtıldığı törende tapularına kavuşan hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu temennisinde bulunurken,  tapuların çıkarılması için çok büyük emekler veren İmar Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür etti. Başkan Akın, törende şöyle konuştu:

“Bu tapularla ilgili çok uzun süren çalışmalar yaptık. Genelde 1997 yılında başlayan bir süreç, 77 yılında başlayan bir süreç, bölge bölge değişiyor. 1977’de parselasyonlar yapılmış, hisseli parseller yapılmış halkımızda köy iken buralar evlerini yapmışlar ama maalesef hisseli parsel olarak kalmış. Yani hisseli parsel ne demek, herkesin yerinde herkesin hakkı var demek. Biri hiç yapmamış, biri dört katlı yapmış, biri bir katlı yapmış, biri lüks yapmış. Böyle olunca da  herkes herkesin hakkına eşit demek. Sıkıntı çok büyük yaşanacak noktaya gelmiş. Tabi ilk önce bunların halkımız tarafından yapılması gerekiyor ama çok zor. Ben işin içine girince daha da zor olduğunu gördüm. Kaç yıldan beri, 7 yıldan beri aşağı yukarı uğraş veriyoruz. 2012 yılında başlamışız. Yani 10 yıldan bu tarafa uğraşıyoruz.

“Aladağ bölgesinde 500 tapuyla ilgili çalışma yapıyoruz”

Hakikaten çok zor oluyor. Normal parselasyona falan benzeyen bir şey değil. Ama ben şunu arzu ettim; büyükbabalar, torunlara burası sana ait deme şansına sahip değiller sevgili dostlar. Onun için bu sıkıntılı durumu ortadan kaldırmamız gerekiyordu. Bugüne kadar da bu 18.madde denilen yani burası farklı 3194 Sayılı İmar Kanunun 18.maddesinin 2981 Sayılı İmar Affının 10/C maddesi kapsamında burası. Diğer normal parselasyonlar gibi değil bu bölgeler. Buraları ona göre gerçekleştirdik. Biz Mart 2019’da Aladağ Mahallesi’nde 20 tapu dağıttık. Karaçay Mahallesi’nde 39 tapu, Karaköy Mahallemizin diğer bölgesinde 10 tapu, Tuna Mahallesi’nde 94 tapu olmak üzere toplamda 163 tane tapu vermişiz. En büyüğü bizim Aladağ bölgesi. Orada şimdi 500 tapuyla ilgili çalışma yapıyoruz.

“41 hak sahibine 28 tapu veriyoruz”

O bölge daha da çetrefilli. Yapıldı, bozuldu, bir daha yapıldı bozuldu, kadastrodan geri geldi. Yeni askıya çıkacak, sonrasında da kadastroya gönderilecek. Uzun bir süreç. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz. Bugün de burada 41 hak sahibine 28 tapu veriyoruz sayın arkadaşlar. Bu süreçte özellikle İmar ve Şehircilik Müdürlüğündeki arkadaşlarımızın çok büyük emeği var. Gece gündüz çalışan arkadaşlarımız oldu. Yoksa işin altından çıkılmıyor. Allah’ın izniyle bugün de Karaköy Mahallemizin, biz Kıran Mevkii deriz bu bölgeye, Kıran Mevkiimizde Allah nasip ederse 28 tapumuzu 40 hak sahibimize vermiş olacağız. Bugüne kadar emeği geçen bütün kardeşlerimize ben teşekkürlerimi sunuyorum. Ümit bey özellikle, İmar Müdürlüğümüz çok çok uğraştı. Belki uykularına da keder vermiştir. Bizler de çok uğraştık. Hani zaman zaman derlerdi bana buraya geldiğimde 2 bayramı beraber yapacağız, bayram falan göremedik derlerdi. Hakikaten çok zormuş.

“Hayırlı uğurlu olsun”

Bu tapuları hazırladık, kasamızda duruyordu. Tapuları verecektik şehit cenazemiz oldu, Allah rahmet etsin, mekanını cennet eylesin inşallah. Dolayısıyla tapuları planladığımız zaman veremedik. Tam vereceğiz dedik yağmurlar başladı, bu sefer de sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. Tapuları vermek bugüne nasipmiş. Muhtarımız da bu konu ile ilgili defalarca geldi gitti. Allah razı olsun kendisinden de. Bu çalışmaları yaptık, bitirdik. Allah’ım hayırlı uğurlu eylesin. Allah sıkıntı dert vermesin. Ailelerimizle, sevdiklerimizle beraber huzur içinde yaşamayı, bu dünya evinde bize nasip etsin. İki cihanımızı da Allah hayırlı eylesin diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Allah hepinizden razı olsun sevgili dostlar.” 

Cemal Akın, konuşmasının ardından tapuların dağıtımını gerçekleştirdi.