KARAKAŞ'TAN 'YÖNETEMİYORSUNUZ' ÇIKIŞI

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan sorunları 10 maddede sıralayan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti'ye 'Yeter artık. Yönetemiyorsunuz. Hemen şimdi seçime gidin.' Diye seslendi.

KARAKAŞ'TAN 'YÖNETEMİYORSUNUZ' ÇIKIŞI

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, son zamanlarda Türkiye’de yaşanan sorunları 10 maddede sıraladı. İlk olarak TBMM’de kabul edilerek yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunundan bahseden Başkan Karakaş, “İktidar ittifakının TBMM’den geçirdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt vermekten uzak, düzmece cezalar ve siyasi amaçlarla öğretmen tasfiyesini öngören bir düzenlemedir. Eğitim sistemi, eğitim çağındaki 1 milyonu aşkın çocuk ve gencin okul dışı kaldığı bir noktaya getirildi. Şimdi bu yasayla, yüksek lisans-doktora diploması ticareti ve sahteciliğin yolu açılarak, tümüyle çöküşe zemin hazırlanıyor” dedi.

“Türkiye hakkında ‘ihlal süreci’ başlatıldı”

Osman Kavala davasından dolayı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesince Türkiye hakkında ihlal sürecini başlatılmasına değinen Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 4,5 yıldan bu yana tutuklu Osman Kavala hakkında verdiği hak ihlali, tahliye ve tutukluluğun siyasi amaçla sürdürüldüğü yönündeki kararların uygulanmaması üzerine, Türkiye hakkında ‘ihlal sürecini’ başlattı. “AYM” kararlarına saygı duymuyorum’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de Türk mahkemelerine saygı duymayanlara saygı duymayacaklarını söyleyerek, kendini açığa çıkardı.

“Türkiye’de, ocak ayında 54 kadın cinayeti daha işlendi”

Kadına Şiddet ve kadın cinayetleri ülkesi haline gelen Türkiye’de, ocak ayında 54 kadın cinayeti daha işlendi. İçişleri Bakanı, halkın can güvenliğini sağlamak yerine MOBESE ile muhalifleri izlemeyi öncelikli görev sayıyor. Tehlike altındaki kadınlara yönelik şiddete karşı onları korumak ve yaşatmak için bakanlığını görevlendirmek yerine, ayak kırmaktan ve kafaya sıkmaktan söz ediyor.

“Yılsonu enflasyon hedefi çöpe gitti”

Enflasyon sepetindeki ürünlerin ve ağırlıkların güncellenmesine ve 409 maddenin ağırlıklarının değiştirilmesine rağmen TÜİK’in 2022 Ocak ayına ilişkin enflasyon verileri, aylık yüzde 11,10, yıllık yüzde 48,69 oldu. Memur ve memur emeklisi maaşlarına ilk 6 ay için yapılan yüzde 7,5 oranındaki zam, enflasyon artışının altında kaldı. Merkez Bankası’nın üç hafta önce yüzde 23 olarak açıkladığı yılsonu enflasyon hedefi çöpe gitti.

“Gıda kıtlığı yaklaşıyor”

İktidar, Tarımsal Üretim'in girdi maliyetleriyle sürdürülemez hale geldiği ve gıda enflasyonunun yüzde 55’i aştığı bir ortamda milyonlarca üreticinin feryadını duymazdan geliyor. Üretim girdileri yüzde 250-400 arasında artan üreticiye dekar başına 50TL'lik destekle, yaklaşan gıda kıtlığının önlenmesi olanaksız. Ülkemizin sebze meyve üretim ve ihracat deposu illerimizden yükselen sesler, seracılığın tükenmeye doğru gittiğini gösteriyor.

“Dış Ticaret Açığı tüm zamanların rekorunu kırdı”

İktidarın ‘ihracat artışı ve cari fazla üzerine kurguladığı ekonomik modeli, Ocak’ta aylık 10,5 milyar dolarla tüm zamanların rekorunu kıran Dış Ticaret Açığı ile daha ilk ayda çöktü. İhracatın ithalatı karşılama oranı 20,3 puan düşüşle yüzde 62,8’e inerken ithalatta yüzde 55’e varan artış, ‘rekabetçi kur’ politikasının ve ‘kuru baskılama’ politikasının geçersizliğini gösterdi.

“Parası döviz olanlara sağlanan olanaklar genişletiliyor”

BDDK, Kur Korumalı Vadeli TL Mevduat hesap sahiplerinin 620 bin kişi olduğunu açıkladı. Yapılan tebliğ değişiklikleriyle parası döviz olanlara sağlanan olanaklar genişletiliyor. 620 bin kişinin faiz geliri ve dövizindeki kur kaybı, 84 milyon yurttaşın ödedikleri vergilerle hazineden finanse ediliyor. 131 milyon hesaptan KKM’ye geçen hesap sayısı 620 bin, toplam hesapların binde 2,1’i.

“Milyonerlerin sayısı bir yılda yaklaşık 200 bin kişi arttı”

BDDK’nın 2021 Yılsonu Verileri; iktidarın uyguladığı para, faiz, kur politikalarının zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığını, milyonerlere hizmet ettiğini sergiliyor. Kitleler yoksullaşırken milyonerlerin sayısı bir yılda yaklaşık 200 bin kişi arttı. Açıklanan resmi verilerle geçen yıl milyoner sayısı, 191 bin 181 kişi arttı.

“Millete ait varlıkların satışına yargıdan iptal kararları çıkıyor”

Erdoğan kararıyla hazineye, Milli Emlak’a ait kıyı ve ormanlık alanlarda, sahillerde, kent merkezlerinde değerli arsa ve araziler satılırken bir yandan da millete ait bu varlıkların satışına, imara, inşaata açılmasına yönelik yargıdan iptal kararları çıkıyor. CHP iktidarında; mevcut iktidarın arsa-arazi yağması, doğayı tahrip eden imar kararlarıyla birilerine aktardığı devasa rantlar geri alınacak, milletin olan millete iade edilerek yine milletin olacaktır.

“Ülkemizde çevre ve doğa tahribatı hızlandı”

AK Parti iktidarları süresince son 20 yılda, ülkemizde Çevre ve Doğa Tahribatı hızlandı. Uygulanan enerji politikalarıyla, yandaş müteahhitlere dağıtılan lisanslarla ülkenin su kaynakları tüketildi. Kuruyan sulak alanlarda yaşayan canlı türleri, yok oldu. Sulak alanları, hızla çöle dönüştü.  Tarım alanları imar değişiklikleriyle yapılaşmaya açıldı.”