KARAKAŞ'TAN TUNÇ'A KARŞILAŞTIRMALI YATIRIM CEVABI

Sosyal medya paylaşımından sonra AK Parti Bartın Teşkilatı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç tarafından 18 yıl boyunca Bartın'a yapılan yatırımların paylaşıldığını ifade eden CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin 1 yıllık giderleriyle Bartın'daki yatırımlara ayrılan miktarı karşılaştırdı. AK Partinin paylaştığı yatırım miktarlarının Beştepe'nin günlük harcama rakamları olduğunu belirten Başkan Karakaş, Yılmaz Tunç'a zamlardan sonra Bartın'da kaç ailenin doğalgaz ve elektrik faturalarının kesildiğini ve önümüzdeki günlerde temek gıdaya yapılacak zamlarla ilgili bir tedbirin olup olmadığını sordu. Selim Karakaş 'Tok açın halinden anlamaz' dedi.

KARAKAŞ'TAN TUNÇ'A KARŞILAŞTIRMALI YATIRIM CEVABI

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti Bartın Teşkilatı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç tarafından yapılan 18 yıl boyunca Bartın’a yapılan yatırım paylaşımı sonrasında bir paylaşımda daha bulundu. Bu paylaşımın, Yılmaz Tunç’la ilgili yaptığı paylaşım sonrasında yapıldığına dikkat çeken Başkan Karakaş, yatırım paylaşımına Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin 1 yıllık giderleriyle Bartın’daki yatırımlara ayrılan miktarı karşılaştırarak cevap verdi.  Devlet yatırımlarının halktan toplanan vergilerle gerçekleştirildiğini ifade eden Selim Karakaş “Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığım bir paylaşım üzerine AKP teşkilatları ve Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç tarafından sosyal medyada ve yerel basında “AKP İktidarının 18 yılda Bartın ilimizde yaptığını söylediği devlet yatırımları” ve yatırım miktarları paylaşıldı. Öncelikle yapılan bu devlet yatırımları için Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür ediyorum. Devlet yatırımları dedim zira devlet yatırımlarını bizlerden topladığı vergiler ile gerçekleştirir. Siyasi iktidarlar ise elde ettiği bu gelirlerle yapılacak yatırımları siyasi ve bölgesel tercihlerine göre yönlendirir” dedi.

“Saray’ın bir yıllık gideri 2 milyar 872 milyon 745 bin 056 TL”

AK Partinin paylaştığı 18 yıllık yatırım miktarlarının Beştepe’nin günlük harcama rakamları olduğunu kaydeden Selim Karakaş, şu açıklamalarda bulundu:

“İlimizdeki devlet yatırımlarını mukayese etme adına AKP’nin paylaşımları üzerinden örnekler vermek istiyorum.  Yaklaşık 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın Sayıştay’ın 2020 yılına ait denetim raporlarında yer alan bilgilere göre Saray’ın giderlerinin günlük 7 milyon 870 bin 534 TL olduğu ve aynı verilere göre Saray’ın bir yıllık giderinin ise 2 milyar 872 milyon 745 bin 056 TL olduğu görülmektedir. İtibardan tasarruf olmaz. Yaklaşık 233 bin  hektar alana sahip Bartın iline son “18 yılda yapılan devlet yatırımı 10 Milyar 400 milyon TL.” tutarındadır.

“Bartın’daki 18 yıllık milli eğitim yatırımı sarayın 67 günlük harcaması”

Turizm, Orman ve Tarım şehri olan ilimizde; 233 bin hektar alana sahip İlimizde Kültür ve Turizm’e son 18 yılda yapılan devlet yatırım toplam 62 milyon 500 bin TL.  80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 8 günlük harcaması. 233 bin hektar alana sahip ilimizde Tarım ve Orman’a son 18 yılda yapılan devlet yatırım toplam 2 milyar TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 8,5 aylık (254 günlük) harcaması. 233 bin hektar alana sahip ilimizde Milli Eğitim alanında son 18 yılda yapılan devlet yatırım toplam 529 milyon 83 bin TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 67 günlük harcaması.

“AKP iktidarın övünerek paylaştığı yatırım miktarları, Saray’ın günlük harcama rakamları”      

233 bin hektar alana sahip ilimizde sanayi ve teknoloji alanında son 18 yılda yapılan devlet yatırım toplam 182 milyon TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 23 günlük harcaması. 233 bin hektar alana sahip ilimizde Gençlik ve Spor alanında son 18 yılda yapılan devlet yatırım toplam 427 milyon 400 bin TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 54 günlük harcaması. 233 bin hektar alana sahip ilimiz için AKP iktidarın 18 yıllık hükümetleri döneminde yaptığı ve övünerek paylaştığı yatırım miktarlarının; Saray’ın yıllık bütçesi içinde günlük harcama rakamları ile ifade edildiğinde çok da büyük rakamlar olmadığı, 20 yıllık AKP İktidarının başarısı ya da başarısızlığını ilimiz açısından bir de bu bakış açısı ile değerlendirelim istedim.

“Tok açın halinden anlamaz”

AKP İl Başkanı ve Milletvekili Sayın Av. Yılmaz Tunç’a sormak isterim. Doğalgaza ve elektriğe yapılan fahiş zamlar nedeni ile ilimizde doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyemeyen kaç ailenin elektrik ve doğalgazı kesilmiştir yada kesilecektir? Bu duruma yönelik önlem ve tedbirleriniz nelerdir. Sizde Valilik, enerji şirketleri, Belediye gibi kişisel verilerin gizliliği arkasına saklanıp görmezden mi geleceksiniz bu durumu?

“Isınma ve aydınlanma haktır”

Buğday fiyatlarındaki artış, asgari ücretteki artış ve elektrik enerjisi ve işyerlerinde kullanılan doğalgaz fiyatlarındaki fahiş artışlar ile akaryakıta yapılan fahiş zamlar nedeni ile temel gıda olan ekmeğe önümüzdeki günler de yapılacak olan zamlarla ilgili bir öngörünüz ve tedbiriniz var mı? Önümüzdeki günlerde ekmeğin 4 TL olacağı konuşulmaya başlandı kamuoyunda.

“Öğrencilere verdiğiniz kuru kumanyalardan bile durumun ne kadar vahim olduğunu görebilirsiniz”

Yukarıda yazdığım gerekçeler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşıda, pazarda sebze ve meyve fiyatlarının çok yükselmiş olması yoksul halk kesimlerinin yeterli beslenememesine neden olmaktadır. Halkımız sebze ve meyveyi tane ile alır hale gelmiştir. Önümüzdeki günlerde bu durumu iyileştirme adına bir öngörünüz ve tedbiriniz var mı? İlk ve Orta dereceli okullarda taşımalı eğitimde öğrencilere verdiğiniz kuru kumanyalardan bile durumun ne kadar vahim olduğunu görebilirsiniz.

“İşe alım vaadi ile binlerce gencimizi AKP’ye üye yaptınız”

Geçtiğimiz aylarda Gömü Köyündeki özel maden ocağında şirket yetkilileri ile yaptığınız toplantı sonrasında özel maden ocağına 2 bin maden işçisi alınacağını açıkladınız. Sonrasında Bartın’ın köylerinde işe alım vaadi ile binlerce gencimizi AKP’ye üye yaptınız. Bugüne kadar bir gelişme olmadı yoksa şirket tarafından sizde mi kandırıldınız geçmişte olduğu gibi. Bari 600 işçi ile üretim yapmaya çalışan Amasra Taşkömürü işletmesine maden işçisi alında üretim ve istihdam artsın.

“Başkalarının yaptığı yatırımlardan kendinize pay çıkartmayı başarı zannetmeyin”

Bölgemizde özel sektörün yaptığı yatırımları, kurduğu yada kuracağı fabrikaları, sanki AKP iktidarı yapıyormuş gibi paylaşıyor, törenler yapıyorsunuz; Bölgemizde geniş halk kesimlerine hitap edecek katma değer üretecek halka dokunacak T.C. Devleti yatırımları olacak mı önümüzdeki günlerde birazda bunlardan söz edin.  Başkalarının yaptığı yatırımlardan kendinize pay çıkartmayı başarı zannetmeyin. İşte bu yüzden bir başka Atasözünü hatırlatmak istedim. Tok açın halinden anlamaz.”