Karakaş, Atatürk'ü andı

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karakaş, Atatürk'ü andı

Başkan Karakaş mesajında şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşı’nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, ebedi başkomutan,  ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, eşşiz devrimci ve düşünce adamı cumhuriyetin kurucusu devrimci önderimiz Yüce Atatürk,  Göstermiş olduğun yolda mücadele etmeye devam ediyoruz.  Senin devrimlerini   içine sindiremeyen anlayış ne yazık ki bugün geçmişten daha güçlü. Senin kurduğun Cumhuriyet sayesinde makam ve mevki sahibi olanlar seninle hesaplaşma telaşı içindeler.  Göstermiş olduğun yol yolumuzu aydınlatmakta ve bize güç vermektedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; aklın ve bilimin önderliğinde devrimlerin doğrultusunda Cumhuriyeti daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığımız güçlenerek devam edecektir. Cumhuriyetimizi,  laik sosyal hukuk devletimizi,  sana borçlu olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Senin aydınlattığın yolda yürümeye devam ediyor etmeye de devam edeceğiz. Kurucusu olduğun Cumhuriyetimizin değerleri etrafında kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi koruma, Cumhuriyet‘in kazanımlarını,  ilke ve devrimlerini gelecek nesillere aktarma sorumluluğu ve bilincindeyiz. Senin düşüncelerin yolumuzu aydınlatıyor. Kan ve barut kokusunun hâkim kılınmaya çalışıldığı coğrafyamızda,  özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham vermeye,  mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma özelliğini sürdürüyor.

Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz savunucusu değerli halkımız, Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83.Yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor,  Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyoruz.”