Kar yağışı pazarı ve tezgahları vurdu

Fiyatlar yine tavan yaptı

Kar yağışı pazarı ve tezgahları vurdu

Nevin Özbakan

Bartın’da 2 gündür etkili olan kar yağışı hem pazarı hem de balık tezgahlarını vurdu. Bartın’ın kültürel simgesi haline gelen Galla Pazarı’nda fiyatlar yükselirken çeşitlilik ise azaldı. Tezgahlarda ise hem balık az hem de fiyatlar çok yüksek. Pazarın Cuma günkü rekortmeni ıspanak, tezgahların rekortmeni ise istavrit oldu.

Bartın’da 2 gündür etkili olan kar yağışı hem pazarı hem de balık tezgahlarını vurdu. Bartın’ın kültürel simgesi haline gelen Galla Pazarı’nda kar yağışı nedeniyle fiyatlar yükselirken çeşitlilik azaldı. Galla Pazarının  Cuma günkü rekortmeni ıspanak oldu. Ispanak pazarda kilosu 6  TL’den satılırken marul bağlamı 3 TL, yeşil soğan bağlamı 3 TL, pırasa kilosu 4 TL, kara lahana kilosu 4 TL, maydanoz bağlamı 3 TL, tere ve rokanın bağlamı da 1,5 TL’den  alıcı bekledi. Pazardaki sebze ve meyve çeşitliliği ise sadece bu ürünlerle sınırlı kaldı. Aynı zamanda pazarda fındık kilosu 15 TL, ceviz kilosu 17.50 TL ve kestane kilosu 15 TL’den satışa sunuldu.

KAR YAĞIŞI TEZGAHLARI DA VURDU

Kar yağışı tezgahları da vurdu. Bir süredir havaların soğuk gitmesinden dolayı boş olan tezgahlar  bu seferde kar yağışından dolayı boş kaldı.   Tezgahların fiyatı en yüksek balığı istavrit oldu. İstavrit dtezgahlarda kilosu 20 TL’den alıcı bekledi. Onun dışında mezgit kilosu 10 TL, zargan kilosu 20 TL, çupra kilosu 25 TL, levrek kilosu 25 TL ve tirsi kilosu 5 TL’den satıldı. Fiyatlar bu kadar yüksek olunca vatandaşlarda tezgahların önünden boş geçti.