Kaplan 8 yılı değerlendirdi

'Yeni rektör bugünlerde belli olacak'

Kaplan 8 yılı değerlendirdi

Nurdan Eroğlu

2008 yılında Bartın Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanan ve 9 Eylül 2016’da görev süresi dolan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, görev süresini değerlendirdi. Görev yapmış olduğu 8 yılın dolu dolu geçtiğini ifade eden Kaplan tüm hedeflere ulaştıklarını söyledi. Kaplan, “Üniversitemiz, hem bölgemizin hem de ülkemizin sayılı üniversite kampüslerinden biri olacak” dedi.

2008 yılında Bartın Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanan ve önümüzdeki günlerde yeni rektörün atanmasıyla birlikte görevi sona erecek olan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, basın mensuplarının sorusu üzerine 8 yılı aşan görev süresinin değerlendirmesini yaptı. “Her anı her yılı büyük mesai ile geçen bu 8 yıl boyunca hedeflerimize ulaştık” ifadelerinde bulunan Rektör Kaplan, “2008’de göreve başlamıştık 2016’da bizim görevimiz bitiyor. Yasal süre bakımından iki devre yapabiliyoruz. Aslında 9 Eylül’de görev süremiz bitiyordu malum süreç bakımından da bugüne kadar uzadı. Bugünlerde yeni rektör seçimleri belli olacak ve inşallah bizden sonra burada görev alacak arkadaşlarımız da belli olacaklar. Görev yapmış olduğum 8 yıl hakikaten dolu dolu geçmiştir. Her anı her yılı büyük mesai ile geçen bu 8 yıl boyunca hedeflerimize ulaştık. Şuanda gerçekten burada modern bir üniversite kampüsü oluşuyor, bunun temelleri atıldı ve belli bir noktaya geldik. Öğrencilerimiz burada derse başladılar, öğretim üyelerimiz de yine modern bir ortamda derslerini işlemeye başladılar. Bundan sonra da bu süreç belli zamanlarda devam edecek. Devletimizin her yıl bu işler için ayırdığı bir bütçe var bu bütçe kapsamında harcamalar yapılarak yeni yapılar eklenecek ve ileride çok daha gelişmiş olarak hem bölgemizin hem de ülkemizin sayılı üniversite kampüslerinden biri olacak” dedi.

“KAMPÜS CAMİSİ 5 BİN KİŞİLİK OLACAK”

Kampüs içerisinde yapımı devam eden modern Selçuklu mimarisindeki 5 bin kişilik camiinin de bölgenin en büyük camisi olacağını belirten Rektör Kaplan, “Camimizin büyük bir bölümü bitti. İç kısımlarda bazı çalışmalar gerekiyor. Elektrik tesisatı, kapı ve pencere takılması gibi işler yarım kaldı. Ülkemiz harcamalar bakımından tedbirli bir dönemden geçiyor. Yoksa şükürler olsun ülkemizin bu tür inşaatları kısa sürede bitirecek parası da gücü de var. Çevremizde ve bölgemizde olan sıkıntılı durumlardan dolayı biraz tedbirli davranıyor. Böyle de olması gerekiyor. Böyle olmasa şu ana kadar bitmişti. Burası üniversitemizin girişimiyle yapılan bir camidir. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla yaptırıyoruz. Diyanete de parayı yine devletimiz veriyor. Camimiz de fakülte binalarımız gibi kendine özgü bir mimarisi olan bir cami. İleride sadece bir cami olarak değil, şehrin buluşma mekânlarından birisi olarak kültür ortamı oluşturacak. Aynı zamanda da hem bölgemizin hem de ülkemizin sayılı mimari eserlerinden birisi olacak” şeklinde konuştu.

 “ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜLÜNCE KÖPRÜNÜN ALTINDAN GİRİŞ BAŞLAYACAK”

Yeni kampüs için yapılan ve Bartın’da bir ilk olacak olan Köprülü Kavşak çalışması ile ilgili de “Üniversitemizin girişinde kış dolayısıyla çalışmalar durdu. Köprünün alt kısmında çok küçük bir alan var kamulaştırılacak. O alanın da kısa sürede kamulaştırılacaktır. Karayolları ile mal sahipleri arasında çok küçük bir anlaşmazlık. Bu anlaşmazlık giderildikten sonra köprünün altından giriş başlayacak. Hakikatten köprünün de şanına yaraşır bir ulaşım olacak. Yine biliyorsunuz o köprünün ve dere ıslah çalışmasının yapılması üniversitemizin girişimleri sonucu olmuştur. Köprülü Kavşak şehrimizde bir ilktir. Üniversitemizin şehrimize bir armağanıdır” açıklamasında bulundu.