Kampüs hanımefendilere tanıtıldı

Bayanlardan övgü dolu sözler

Kampüs hanımefendilere tanıtıldı

Haber Merkezi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kutlubey Kampüsünü düzenlenen geziyle hanımefendilere tanıttı. Hanımefendiler 8 yıldır sürdürülen çalışmalar hakkında düşüncelerini aktararak, övgü dolu sözler söyledi.

Bartın Üniversitesinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü tanıtım gezileri kapsamında bu sefer kapılarını hanımefendilere açtı. Bartın Valisi Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın eşi Hacer Kaplan, akademisyenler, il yöneticilerinin eşleri ve Bartınlı bayanlar Kutlubey Kampüsündeki binaları gezerek, yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.  Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’ın da eşlik ettiği tanıtım gezisine katılanlar, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yapılarla ilgili düşüncelerini aktardı.

DİRİM: “GELECEKTE BIRAKACAK ÜNİVERSİTELER ARASINDA YER ALACAK”

Kutlubey Kampüsünün Bartın için önemli bir kazanım olduğunu belirten Burcu Dirim, “Üniversiteler bilgi aktarımından öte yetiştirdiği öğrencileri hayata hazırlayıp, onların sosyal olarak gelişiminin sağlandığı kapsamlı bir eğitim alanıdır. Bartın Üniversitesinin Kutlubey Kampüsü Batı Karadeniz’in en büyük camisi, spor kompleksi, yemekhanesi ve diğer eğitim, sosyal ve kültürel alanlarıyla gelişmiş bir üniversite havasına bürünmüştür. Bu bağlamda gelecekte de ülkemizde iz bırakacak üniversiteler arasında yer alacağını düşünüyorum.” dedi.

KÜÇÜKKURT: “KEŞKE TEKRAR ÖĞRENCİ OLABİLSEYDİM”

Diş Hekimi Halide Küçükkurt ise kampüste öğrenciler ve üniversite personeli için her şeyin düşünüldüğünü kaydederek, “Binaların renklerinden sınıftaki oturaklara kadar her ayrıntı en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Özel üniversitelerde dahi göremediğimiz donanımlara sahip bir üniversite olmuş. Kampüsü gezdiğimde keşke tekrar öğrenci olabilseydim dediğim oldu.” diye konuştu.

ALBAYRAK: “BURADA OKUYAN VE OKUYACAK OLAN ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI”

Kampüsü gezdikten sonra düşüncelerini aktaran 82 yaşındaki Zülal Somaklı, “Kampüsü gezince çok beğendik. Böyle bir eserin Bartın’a kazandırılması bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. Tanıtım gezisine katılanlardan Nihal Albayrak da kampüste yapılanları görmekten çok memnun kaldıklarını aktararak “Bartın’a çok büyük bir üniversite kazandırılmış. Yapımı tamamlanan binalar çok güzel olmuş. Burada okuyan ve okuyacak olan öğrenciler çok şanslı.” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK YAPILARI TANITILDI

Tanıtım gezisine katılan hanımefendiler yapımı tamamlanan; her öğünde 15 bin kişin yararlanabileceği yemekhane binasını, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi İdari Binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca gezi kapsamında, yapımında sona gelinen; Ömer Halis Demir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Fatih Sultan Mehmet Cami, lojman binası, nizamiye kapısı ile yapımı devam eden; Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük kütüphanesindeki çalışmalar konusunda gözlemde bulundu

KAMPÜSTE HANGİ BİNALAR BULUNUYOR?

Kutlubeyyazıcılar kampüsünde şuanda Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası bulunuyor. Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük tesisi olacak olan BESYO spor kompleksi ile yine bölgenin en büyük camisi olacak üniversite camisinin inşaatı ise halen daha devam ediyor.

MİMAR SİNAN DERSLİĞİNDE 8 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Kampüste bulunan Mimar Sinan Dersliğinde 8 adet 60 kişilik derslik, 6 adet 120 kişilik amfi, 4 adet teknik resim salonu, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet çalışma salonu, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 250 metrekare kafeterya, 2 adet 220 metrekare rekreasyon alanı ve 2 adet 10 kişilik asansör bulunuyor.

MEHMET AKİF ERSOY DERSLİĞİNDE 17 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Mehmet Akif Ersoy Dersliğinde ise 17 adet 60 kişilik derslik, 7 adet 80 kişilik derslik, 4 adet 100 kişilik amfi, 2 adet 120 kişilik amfi, 3 adet lisan laboratuvarı, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 510 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 160 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 10 kişilik asansör ve bin 731 metrekare kapalı otopark bulunuyor.