Kalkınma Bankası destekleri anlatıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Covid sürecinde firmaları ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan Balık KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu ve BAKKA Bartın Koordinatörü O.Bahadır Kalecik'in katılımıyla, Bartın Seramik San.ve Tic.A.Ş. ile Çelikerler Çelik Konstrüksiyon İnş.San.Tic.Ltd.Şti.'ne ziyaret ederken ziyaretlerde Kalkınma Bankası destekleri anlatıldı.

Kalkınma Bankası destekleri anlatıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Covid sürecinde firmaları ziyaret etmeye devam ediyor.  Başkan Balık, KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu ve BAKKA Bartın Koordinatörü O.Bahadır Kalecik'in katılımıyla, Bartın Seramik San.ve Tic.A.Ş. ile Çelikerler Çelik Konstrüksiyon İnş.San.Tic.Ltd.Şti.'ne ziyarette bulundu. Ziyaretlerde Kalkınma Bankası destekleri anlatıldı. Gerçekleşen ziyaretlerde firma yetkilileriyle bir araya gelen Balık; ''Devlet yardımları, gelişmekte olan ülkelerde gerek iç piyasanın büyütülmesi gerekse dış piyasalarla rekabet edebilmesi yönünden yatırım oranının artırılmasında ve ihracatın yüksek seviyelere ulaşabilmesinde önemli bir yere sahiptir''dedi.

“Firmalarımız nakit sıkışıklığı yaşıyor”

Halil Balık şöyle devam etti:

''Oda olarak reel sektörümüzün, KOBİ’lerimizin sorunlarını dinlemek için çeşitli faaliyetlerimiz oluyor. Düzenli olarak yaptığımız ziyaretlerimize pandemi nedeniyle ara vermek durumunda kaldık. Fakat bu süreçte çalışmalarımızı aksatmayarak firmalarımızın menfaatine ve iş geliştirmelerine yönelik teşvik ve destekleri takip edip kendilerine bilgi vermeye çalıştık. Bugün ki ziyaretimizde Kalkınma Bankasının desteleriyle ilgili, bu süreçte firmalarımız özellikle nakit sıkışıklığı ve finansa erişim konusunda zorluk yaşamakta. Bu sorunların çözümü için üyelerimizin finansa erişimi noktasında Kalkınma Bankası’nın alternatif oluşturacağına inandığımız kredi ve destek programları var. KOSBEB müdürümüz ve BAKKA koordinatörümüz firmalarımızı bilgilendirme adına bizlere eşlik ettiler, vermiş oldukları bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. KOBİ'lerimizi ziyaretlerimiz devam edecek, tüm KOBİ'lerimizin bu desteklerden faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.

Bartın Seramik San.ve Tic.A.Ş. sahibi Gürkan Aldatmaz ve Çelikerler Çelik Konstrüksiyon İnş.San.Tic.Ltd.Şti. sahibi Ramazan Çeliker, Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Halil Balık'a bu süreçte kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Ziyaretler görüş ve fikir alışverişinin ardından son buldu.