Kalaycı 'Zararları gidereceğiz'

Geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinde zarar gören vatandaşlara ve esnafa geçmiş olsun ziyaretlerine devam eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 'Oluşan zararları tek tek gideceğiz. Bir tane bile mağdur vatandaşımız kalmayana kadar çalışmalar devam edecek' dedi.

Kalaycı 'Zararları gidereceğiz'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, teşkilat üyeleri ile birlikte geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinde zarar gören vatandaşları ve esnafları ziyaretlerine devam etti. Ziyaretlerinde vatandaşların ve esnafların taleplerini dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Başkan Kalaycı, geçmiş olsun dileklerini de iletti. Başkan Kalaycı, Bartın’ın son yılların en fazla yağışlarını aldığını hatırlatarak, “Bazen ne yaparsanız yapın, doğal afetlerin önüne geçemiyorsunuz. Geçtiğimiz hafta da Bartın tarihi denebilecek bir yağış süreci yaşadı. Bunun neticesinde de kent merkezinde, bazı belde ve köylerimizde taşkınlara maruz kaldık. Taşkınların yaşandığı ile andan itibaren gerek kamu kurumlarımızla, gerekse de hükümet olarak hemen devreye girerek sorunu kısa sürede çözmenin gayretinde olduk. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da ilk andan itibaren Bartın’a gelerek 1 hafta boyunca çalışmaları buradan yürüttü. Gerek ildeki makine ve ekipmanlar olsun, gerekse de diğer illerden takviye gelen makine ve ekipmanlarla hızlı bir çalışma içerisine girdik. Allah bizi bu tür afetlerden korusun. Eğer inşa ettiğimiz barajlar olmasaydı, daha büyük bir afetle karşılaşabilirdik. Kirazlıköprü, Kozcağız ve Kışla barajlarının önemini ve doğru karar olduğunu bir kez daha gördük. Bazılarının betona yatırım dediği barajlarımız kentimizi büyük bir yıkımdan kurtardı. Ama biz konuşulanlara aldırmıyoruz. Yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.” Dedi.

“Bir tane bile mağdur vatandaşımız kalmayacak”

Selin yaralarını en kısa sürede saracaklarını da ifade eden Kalaycı, “Oluşan zararları tek tek gideceğiz. Bir tane bile mağdur vatandaşımız kalmayana kadar çalışmalar devam edecek. AK Parti olarak 2002’den bu yana nasıl milletimizin yanında olduysak, olmaya, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmasın. AK Parti demek çözüm demektir. AK Parti demek hizmet demektir. AK Parti demek umut demektir. Bu vesile ile taşkınların başladığı andan itibaren sürekli bölgeden bilgiler alarak çalışmaları denetleyen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, selin başlangıcından itibaren gecesini gündüzüne katarak çalışmaları bizzat yürüten İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, yine gecesini gündüzüne katarak uğramadık nokta bırakmayan, Ankara ile sürekli temas halinde olan Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a, kamunun gücünün tüm varlığı ile hissedilmesini sağlayan Valimiz Sayın Nurtaç Arslan nezdinde fedakarca çalışan tüm kamu personellerine ve gönüllü vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.