Kalaycı, Yerel Yönetimler Bölge Toplantısına katıldı

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Yerel Yönetimler Başkanı Dinçer Çavuşoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ordu'da düzenlenen 'Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'na katıldı.

Kalaycı, Yerel Yönetimler Bölge Toplantısına katıldı

Düzenlenen toplantıda geçmiş dönemlerde görev alan belediye başkanları, bilgi ve tecrübelerini aktardı. Toplantıda ayrıca hem eğitim hem de bilgi paylaşımları yapıldı. Toplantının amacına değinen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti kadrolarının Türkiye'de her alanda başarılı olduğuna dikkati çekti. Özhaseki, AK Parti’nin başarısının sırrının, “İyi niyet, çok çalışmak, tevazu sahibi olmakta gizlidir.” şeklinde ifade etti. Belediyeciliğin gönül işi olduğunu vurgulayan, “Bazıları algı peşinde koşup sosyal medya belediyeciliği ile uğraşa dursun.” diye konuştu.

“Yolumuza emin adımlarla deva ediyoruz”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, “Gönüllere girerek birinci parti olduğumuz yerel yönetimlerde bundan sonra en önemli sınavımız gönüllerden düşmemektir. Bu kararlılıkla 2023 seçimlerini alacak 2024 yılında da aldığımız oyun daha fazlasını alarak yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan yardımcıları da katıldı

 ‘Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nın son günü, istişare ve müzakereler oturumuyla başladı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında, basına kapalı gerçekleştirilen oturumda, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı yer aldı. Değerlendirmeler yapıldı Ordu, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak'tan gelen belediye başkanlarının katıldığı toplantı, değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdi. Toplantının ardından katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla turistik mekanları gezdi.

“Belediyelerimiz önemli eserlere imza attı”

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “AK Parti ülke yönetiminin yanında yerel yönetimlerde de ülkemize büyük eserler kazandırmıştır. Ülkemizin her yanında görev alan belediye başkanlarımız görev aldıkları illere, ilçelere ve beldelere adete çağ atlatmıştır. ‘AK Belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz’ gayesinde olan bir anlayışın yolunda gidiyoruz. AK Parti milletinin hizmetindedir. Ordu’da yapılan toplantımızda da bunları yeniden görme şansı bulduk. Emin adımlarla 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.