Kalaycı'dan çarpıcı açıklamalar

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kozcağız'ın ilçe olmak istemesinden, sel afetindeki muhalefetin eleştirilerine, ekonomiden milletvekili adaylığına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar!

Kalaycı'dan çarpıcı açıklamalar

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ercan Aydın’ın sunduğu canlı yayına konuk oldu. Programda ilk olarak kentte 1 ay önce yaşanan sel afetinin ardından sorunların çözümü ile ilgili konuşan Başkan Kalaycı, 1998 selinden daha fazla bir yağmurun yağdığını ve büyük bir afet yaşandığını ifade ederek, “Burada Kirazlıköprü Barajının bitmesi en önemli konu. Kozcağız Barajımız da bitti ama Boğazköy’deki istimlak çalışmaları bitmediği için kapakları kapatamadık. Bu nedenle Bartın’ın bir bölümü sular altında kaldı. Biz ilk andan itibaren sahaya indik. Vekilimizde geldi ve sokaklardaydık. Ertesi günde yağmurun devam etmesi ile suların şehir merkezine gelmesine neden oldu. Ardından İçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakan yardımcılarımı geldi. Ardından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geldi. Sayın valimiz ve tüm kurumlarımızla, devlet tüm kurumları ile sahaya indi ve gerekli çalışmaları yaptı. Selin ardından işletmelerimize 5 bin, evlerimize de 3’er bin lira yardım yapıldı. Kentte de hummalı bir çalışma ile selin izlerini 1 hafta da ortadan kaldırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız da an be an bilgi aldı. Gerçekten bir devlet nasıl halkına sahip çıkabilir, bunu bu sel afetinde gördük. Hemşehrilerimiz de “1998’de de bu seli gördük ama bu çalışmalar o zaman bu şekilde yoktu” dediler. Gerçekten büyük bir çalışma oldu. Hasar tespit çalışmaları da tamamlandı. Tespit edilen zararların da yüzde 10’luk kısmı ödendi. Raporlar da AFAD’a teslim edildi ve ödemeler de kısa sürede tamamlanacaktır. Tespitler komisyondan yeni geçti. Bundan sonra en hızlı şekilde ödenmesine çalışacağız” dedi.

“Yangın olur, deprem olur siyaset yapmaya çalışırlar”

Muhalefetin sel süresinde yaptığı eleştirileri de yanıtlayan Kalaycı, “Öncelikle bir afet olmuş. Biz burada siyasetin peşine düşemeyiz. Burada can, mal, şehrimiz var. Gelen araçların bir kısmı çalışıyordu zaten. O an için lazım olmayan araçlarda itfaiye önüne çekilmiş. Burada AFAD çağrıya çıkıyor ve kurumlar araçlarını gönderiyor. Araçların kullanımı da bu şekilde sürdürülüyor. Engelleme gibi bir durum söz konusu değil. Geçen sene Zafer köyünde çalıştılar. O zaman neden engellenmedi? Ben bunu iyi niyetle bağdaşlaştırmıyorum. Bununla ilgili kimse aramadı. Sel zamanı dahi siyasetin peşine düşerse ne olur. İstanbul Belediyesi ayrı bir kurum mu? Böyle bir şey yok. Bu mantık yanlış. Yangın olur, deprem olur siyaset yapmaya çalışırlar. Böyle bir siyaset olmamalı. Neden çalıştırılmasınlar? Bunları çalıştırmamak halkımıza ihanet olur ve bu bizim anlayışımıza ters. Bu konuda açıklamayı yaptıktan sonra araştırdık. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin bazı araçları çalışıyormuş. Kırıcı ve benzeri araçlar da o an lazım olmamış çalıştırılmamış. Biz birbirimizin düşmanı değiliz. Biz sokağa çıktığımız da beraber yaşıyoruz. İktidarın görevi kucaklamaktır ve biz kimseyi ötekileştirmiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kozcağız bizim kalemiz”

Kozcağız’ın ilçe olma tartışmalarına da değinen Kalaycı, “Kozcağız ve bölgesi bizim kalemiz durumunda. Biz kalemize böyle rol yapar mıyız? Bu mümkün değil. Ben ilk başkan seçildiğimde bu konumu önüme gelince kanımın son damlasına kadar desteklerim dedim. Sayın Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu görüştük. Bu şekilde olan diğer beldeler de var. Biz oradaki kardeşlerimizin ne istediğini biliyoruz. Bakın Kozcağız şu an doğalgaza kavuşuyor. İlçelerimizde yokken beldemize doğalgaz geliyor. İlçeliği Kozcağız istiyorsa biz de istiyoruz. Bunun için de bazı şartların oluşması lazım. Bu şartlar oluştuğunda da gereği neyse yapacağız. Kozcağız Belediye Başkanımız da uğraşıyor zaten.” ifadesini kullandı.

“Grup Başkanvekilimiz varken adaylık konusunda konuşmak olmaz”

Adaylık durumu ile ilgili de konuşan Başkan Kalaycı, “Bizim zaten bir tane milletvekilimiz var ve şu an Grup Başkanvekilimiz. Biz onun daha yüksek görevlerde olmasını isteriz. Ve o varken adaylık konusunda konuşmak olmaz. Biz birçok konuyu sayın vekilimizle istişare ederiz. İstişaresiz bir iş yapmayız. Sayın vekilimiz görevdeyken bizim adaylık konuşmamız yanlış olur. Sayın vekilimizle 9,5 yıldır bir yürüyoruz. Bunun 5 yılı il başkanlığı görevimde oldu. Bizim ayrımız gayrımız yok. Ben halkıma hizmet etmeyi seviyorum. İstesem mesleğimde devam etmeyi de bilirim. Ama ben halkıma Allah rızası için hizmet etmeyi seviyorum. Bu konuda şartlar oluşmadan da konuşmamız yanlış olur.” ifadesini kullandı.

“Milletimiz bu insanlara iktidar yüzü göstermeyecektir”

AK Parti’nin son durumu ile ilgili de konuşan Başkan Kalaycı, “Hayal edilemeyen hizmetlerin gerçeğe dönüştüğü, bütün 20 yılda yapılan hizmetleri bir kenara koyarak sadece Ayasofya’nın ibadete açılması bile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023’te lider yapar. Böyle bir lidere Türk halkı asla sırtını dönmez. Onlar aç tavuk kendisini darı ambarında görür misali kendilerini darı ambarında görüyorlar. Ben o arkadaşlara soruyorum. LGBT’nin neresini savunuyorlar. Onların eylemlerinde boy gösteren partiler var. LGBT’yi savunan bir partiyle biz ittifak yapmıyoruz. Selahattin Demirtaş’a özgürlük istiyorlar. Bir kardeşi Kandil’de olan, diğer kardeşi cezaevinde olan bir insana Bartın halkı özgürlük istiyor mu? Bartın’da bu konuda bir kişiyi bulamazsınız. Mesela gezi olaylarında neye karşı çıktılar? Türkiye’ye yapılan her yatırıma karşı çıktılar. Yerli arabamızı yapıyoruz. Bu Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oluyor. Böyle hizmetleri yapan iktidara her türlü iftirayı sallıyorlar. Ama teröristleri savunan, LGBT’yi savunan, Osman Kavala’yı savunan partilere hiç laf atmıyorlar. 2013 yılında ekonomi mi vardı? Neden bu milleti ayaklandırdılar? Bu milleti derken belirli bir kesimden bahsediyorum. Gezi olaylarını konuşuruz. Milletimiz bu insanlara iktidar yüzü göstermeyecektir. Siz bu toprakların çocuğu olmazsanız, bu toprakların çocukları da iktidar olamazsınız.” dedi.

“Dünyada bir küresel enflasyon var”

Enflasyon sorunu ile ilgili sorulara da değinen Kalaycı, “Pandemi süreci nedeniyle, dünyada bir küresel enflasyon var. Dünya da ister istemez bizi etkiliyor. Çünkü dünyanın bir parçasıyız. Savaş oldu, petrolün varil fiyatı yükseldi. Mecbur yüksek fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Dünyada yaşanan her gelişme bizi etkiliyor. Küresel bir enflasyon var ve bu da bizi etkiliyor. Arz talep dengesinin oluşması lazım. Şu an mesela araba yok. Sipariş veriyorsunuz 1 yıl sonra geliyor. Bu dengenin oluşması gerekiyor. Bu sorun dünya da olan bir sorun ve sanki bu sorun sadece bizde oluyormuş gibi davrananlar da var” şeklinde konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın davasına güveniyorum”

2023 seçimlerinde oy oranının korunup korunamayacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Kalaycı şöyle konuştu:

“Biz seçimde halkımızın sadece ekonomiye bakmayacağını düşünüyoruz. Bu ülkede rahat bir şekilde yaşıyoruz. Halkımızın seçimi geçici olan bir enflasyonla değerlendirmeyeceğini düşünüyoruz. Çok güçlü bir liderimiz var. Dünyanın sorunlarına çözüm bulan bir liderimiz var. Güçlü bir devletimiz ve hükümetimiz var. Bu güçlü yapının ekonomik nedenlere bağlı olarak gideceğini zannetmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ben halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğim dedi ve bu yıl gerekenleri yaptı. Yıl başında da gereken neyse yapılacaktır. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın davasına güveniyorum ve onun yolunda ilerliyorum. Güçlü bir devletimiz var. Güçlü bir liderimiz var. Bu milletin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum. Önümüzdeki 5 yılda da ülkemizin tüm sorunlarını aştığını hep birlikte göreceğiz. İnancımız bu. Liderimize güveniyoruz. Halkımızın ferasetine de güveniyoruz. Ben milletimizin muhalefetin vaatlerine inanacağını zannetmiyorum. Bizde partimizin bir neferi olarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”