Kabuk 'Borç batağı büyüyor'

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Bartın İl Ekonomik İşler Başkanı Ayhan Kabuk, 'Terör, ekonomi, işsizlik, ahlak gibi çok önemli ve acil çözüm eylemlerine ihtiyaç duyulan sorunlarımız var… Türkiye'de vatandaşlar borç batağında ve bu esaret her geçen gün büyüyor… Saadet Partisi olarak vatandaşlık vazifemizi acı da olsa sürdürmeye devam edeceğiz. 'Biz gidersek her şeyinizi kaybedersiniz.' anlayışı ile siyaset yapmak yerine, acil olarak Milli Görüş politikalarına dönüş yapılmalıdır' dedi.

Kabuk 'Borç batağı büyüyor'

Saadet Partisi Bartın İl Ekonomik İşler Başkanı Ayhan Kabuk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terör, ekonomi, işsizlik, ahlak gibi çok önemli sorunların acil çözüm eylemlerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kabuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saadet Partisi olarak düzenlediğimiz basın açıklamaları ile toplumu ilgilendiren en önemli konularda sesimizi en geniş kitlelere ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Aynı zamanda güncel meselelere ilişkin tespitlerimiz ve önerilerimizle muhalefet görevini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “esir” olarak ifade ettiği ve Gara bölgesinde 2015 yılından bu güne alıkonulan ve acımasızca katledilen 13 vatan evladımız için Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain terör örgütü PKK’yı en ağır biçimde lanetliyorum.

Terör, ekonomi, işsizlik, ahlak gibi çok önemli ve acil çözüm eylemlerine ihtiyaç duyulan sorunlarımız var. Yapılan istatistiklere göre ülke vatandaşımızın yüzde 47’si yurtdışında yaşamak istiyor. Geleceğini göremeyenler, ülkesinde yaşamını kuramayanlar, adaletten ve hukuktan ümidini kesenler güzel vatanımızı terk etmek istiyor. Biz buna müsaade etmemeliyiz.

“Her erteleme borcu daha da büyütüyor”

Gıda ve tüketim maddelerine gelen yüzde 60 zam oranlarını anlamak ve bu oranlara dayanmak mümkün değil. Geçim sıkıntısı çeken yüksek çoğunluk artık isyan ediyor. Kapısı kapalı esnaflar muhtaç durumda. Esnafa acil eylem paketleri yetersiz kaldı. Binlerce esnaf, katlanan borçlarını ödeyemez duruma geldi. Bu dönemde iktidar, borçların en azından faizlerinin silinmesi gerekirken, bu borçları erteleme ile yetiniyor. Her erteleme borcu daha da büyütüyor. Esnaf vatandaşlar yılların birikimini tüketti ve hacizlerle boğuşuyor.

“Türkiye’de vatandaşlar borç batağında”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçim zorluğunu itiraf ederek ödenmeyen 53 bin 840 elektrik abonesi, 123 bin 657 doğalgaz abonesi olduğunu, yasal takip ve kesintilerin başladığını ifade ederek bakanlık düzeyinde bir itirafta bulundu. Halkımız elektriğe ve doğalgaza gelen yüzde 35 düzeyinde zamlar nedeniyle bakanlıktan çare beklerken, bakanlık adeta spikerlik yaparak bunları duyurmakla yetiniyor. Bankalar birliği verilerine göre 2020’de 34 milyon kişi bireysel kredi kullanmış. Kundaktaki bebekleri de dahil edersek bu rakam neredeyse ülke nüfusunun yarısına tekabül ediyor. Türkiye’de vatandaşlar borç batağında ve bu esaret her geçen gün büyüyor.

“Milli Görüş politikalarına dönüş yapılmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile, kültür ve eğitim konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık” diyerek bir öz eleştiride bulundu. Ve “Önümüzdeki dönem aileden eğitime, kültürden sanata tüm bu alanları önceliklerimiz arasına alacağız.” İfadelerini kullandı. Sormazlar mı insana? Geçen 20 yılda, yozlaşan aile mefhumu, ahlaktan bağımsız yetişen bir nesil, internetin kölesi olmuş çocuklar ne olacak? Televizyon dizileri, filmler, internet dünyası ile operasyon çekilen aileler ne olacak?

Avrupa uyum yasaları gereği manevi dünyamıza zıt olan mefhumlar koruma altına alındı, serbest bırakıldı, dernekleşti, yasalaştı. Ahlaki bozulma toplumun her kesimine zarar veriyor. Şimdi timsah gözyaşları dökerek “aile elden gidiyor” diyorlar. Yıllardır olmazsa olmaz önceliğimiz olan “Önce ahlak ve maneviyat.” düsturunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Saadet Partisi olarak vatandaşlık vazifemizi acı da olsa sürdürmeye devam edeceğiz. “Biz gidersek her şeyinizi kaybedersiniz.” anlayışı ile siyaset yapmak yerine, acil olarak Milli Görüş politikalarına dönüş yapılmalıdır.”