Ju Jitsu'dan İzmir semineri

Ju Jitsu Federasyonu bünyesinde branşı yaygınlaştırmak, mevcut antrenör ve hakemlerin gelişimlerini sağlamak amacıyla 34. Seminer İzmir'de düzenlendi. Seminerlerin içeriği 'Siyah Kuşak Dan Terfi ve Seviye Belirleme, Antrenörlük, Hakemlik Seviye Belirleme ve Diploma Denklik Semineri' formatıyla gerçekleştiriliyor.

Ju Jitsu'dan İzmir semineri

2020 Yılında eğitim seminerlerine ağırlık veren Ju Jitsu Federasyonu Eğitim Kurulu               25-27 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen İzmir seminerinin ardından 2-4 Ekim 2020 tarihlerinde İstanbul’un Sultangazi İlçesinde 35. Seminerini gerçekleştirecek. Eğitim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yılsonuna kadar beş seminerin daha düzenleneceği bildirildi.  Eğitim Kurulundan Sorumlu As Başkan Şerafettin Baynaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Ju Jitsu diğer mücadele sporları gibi sınırlı tekniklerden oluşmuyor. Bazı mücadele sporları 30-40 teknikten oluşurken bazıları da 250-300 civarında teknikten oluşur. Ju Jitsu ise 2-3 bin civarında teknikten oluşan çok detaylı bir mücadele sporudur. Bütün tekniklerin öğretilmesi için yoğun bir çaba sarf edilmesi gerekir. Onun için eğitim seminerleri bizim önceliğimizdir.” Şeklinde konuştu. 

Elmas: “Bu branşı Anadolu’nun her yerine taşıdık”

Yapılan faaliyetlerin amacı ve içeriği hakkında bilgi almak için görüşlerine başvurduğumuz Federasyonun Kurucular Kurulu Başkanı olan Hulisi Elmas ise halen Yürütme Kurulu Başkanı olarak görevine devam ediyor. Elmas 10 Yıl önce ülkemizin gündeminde bile olmayan bir spor dalının adını dağa, taşa yazdırdık. Bu branşı Anadolu’nun her yerine taşıdık ve bugün mükemmel bir mücadele sporu olarak, diğer mücadele sporlarından farkını ortaya koymuştur. 20 yıllık antrenörler 20 yıl sonra Ju Jitsu öğrenmenin önemini kavramışlardır ” dedi.

“Ju Jitsu ülkemizin gündemine oturttu”

Bir soru üzerine Elmas ayrıca yaptığı açıklamada “2010 Yılında kurulan Ju Jitsu Federasyonumuz, kurulduğu tarihten bu yana birçok seminer, özel gala geceleri, Türkiye Şampiyonaları düzenleyerek Ju Jitsu'yu ülkemizin gündemine oturtmuştur. Ayrıca Uluslararası, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Şampiyonlar çıkartarak Uluslararası arenada Türkiye’nin adını ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek istiklal marşımızı dünya ya ezberletmiştir. İşte bu başarıların devam edebilmesi için daha eğitimli, daha kaliteli antrenör, daha başarılı sporcu” sloganı ile hareket etmek temel felsefemiz olmuştur” dedi.

Diplomalar takdim edildi

İzmir Karabağlar semtinde gerçekleştirilen seminer sonunda, Sivil Toplum Birliği Federasyonu Başkan Vekili Nejat Yıldan’a ve İzmir İl Temsilcisi Ozan Yakınlar ile seminere ev sahipliği yapan Dragon Spor Tesisi yöneticisi Gönül Karasakal ve Federasyon Yüksek Danışma Kurulu üyesi Adnan Karasakal ile dışından katılan İl temsilcileri ve Kulüp Başkanlarına ayrıca, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdiminde bulunuldu.  Sınavda başarılı olanlara diplomalara takdim edildi.