İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!

2021 yılında Bartın'a yapılan yatırımları aktaran TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, '2021, Bartın'ımız için icraatlarla dolu bir yıl oldu. Yeni yeni eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. 2022'de de yeni müjdelerle Bartın'ımızı büyütmeye, yeni eserlerle ilimizi donatmaya devam edeceğiz' dedi. İşte 2021'de Bartın'da gerçekleştirilen yatırımlar!

İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2021 yılında sağlıktan turizme, eğitimden kamu yatırımlarına kadar  Bartın’a yapılan yatırımları sosyal medya hesabından paylaştı. Yatırımlarla ilgili görselleri tek tek paylaşan Milletvekili Tunç, “2021, Bartın’ımız için icraatlarla dolu bir yıl oldu. Yeni yeni eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. 2022’de de yeni müjdelerle Bartın’ımızı büyütmeye, yeni eserlerle ilimizi donatmaya devam edeceğiz” dedi.

İşte Bartın’a kazandırılan yatırımlar!

2021’de il turizmine kazandırılan yatırımlardan birinin Amasra İlçesindeki Tarihi Roma Köprüsü yani Kemerdere Köprüsü olduğunu ifade eden Yılmaz Tunç, yatırımları şu şekilde sıraladı:

“2021’de ilimize kazandırdığımız yatırımlardan biri de Tarihi Roma Köprüsü yani Kemerdere Köprüsü. Köprümüzü restore ederek, gün yüzüne çıkardık. Amasra ve Bartın turizmine bir eser daha kazandırdık. Japon Hükümetinin desteğiyle Bartın Kozcağız Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezini açtık. Destekleri için Japonya Hükümetine teşekkür ediyoruz. Hasankadı Beldemizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 13 işyerinden oluşan Sanayi Sitesi kazandırdık.  

“Bahçecik Yer altı Barajındaki çalışmalara devam ettik”

Kumluca Beldemizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 17 işyerinden oluşan Sanayi Sitesi  kazandırdık. Bartın Kent Merkezi ve Amasra İlçemize temiz içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Yer altı Barajındaki çalışmalara devam ettik.  Ulus İlçemizin turizmine katkı sağlayacak doğa turizmine yönelik yatırımlar gerçekleştirdik.  Küre Dağları Seyir Terasları, Doğa Bilim Tahnit Müzesi ve mağara restorasyonlarını yaptık. Güzelcehisar Lav Sütunları turizm projelerimizi gerçekleştirmeye 2021 yılında da devam ettik.

“Üniversitemizi büyütmeye devam ettik”

İlimizde spor alanında da yatırımlar yapmayı unutmadık. Bartın Yanaz Güreş Stadını il sporumuza kazandırdık. İlimizin hem eğitimde hem de ekonomisinde önemli yer tutan Bartın Üniversitemize yeni derslikler, kütüphane ve laboratuar binaları kazandırdık. Amasra İlçemize yakışır Hükümet Konağı inşaatımızda çalışmalara devam ettik ve Hükümet Konağımızdaki çalışmalar tamamlanmak üzere.  

“Millet Bahçemizin ihale sürecini tamamladık”

2021 yılında Bartın’ımıza kazandırdığımız en önemli eserlerden biri de Bartın Millet Bahçesi oldu. Millet Bahçemizin ihale sürecini tamamladık. 92 bin metre büyüklüğünde olacak Millet Bahçesi inşaatımız şehrimize değer katacak ve şehrimizi güzelleştirecek. Bartın’ımıza kazandırdığımız ve ilimizdeki sel felaketlerini önlemede çok büyük etken olan Kirazlıkköprü Barajımızın hidroelektrik santrali projesini başlattık. Sağlık alanında ilimizin en büyük ihtiyaçlarından olan Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik.

“OSB alanını genişlettik”

Yine sağlık alanında Bartın şehir merkezinde Aladağ Sağlıklı Hayat Merkezini hayata geçirdik. İlimiz ekonomisini ve istihdamını daha da genişletmek adına mevcut Organize Sanayi Bölgemize ek 700 bin metrekare büyüklüğünde genişleme alanındaki çalışmaları tamamlandık. Böylece ilimize yeni fabrikalar kazandırdık. Eğitim alanında üniversite okumak için ilimizi tercih eden öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ve modern öğrenci yurtlarını ve eğitim yuvalarını Bartın’ımıza kazandırdık.”

“Bartın-Kozcağız duble yol çalışmalarını başlattık”

2021 yılında Amasra İlçemizde yine turizmimizi geliştirecek Amasra Yolcu Limanı Mendirek İnşaatımızdaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam etti. 11 Ağustos’ta yaşadığımız sel felaketinde yıkılan Kumluca 2 Köprümüzün inşaatını hemen tamamlayarak Sayın Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’yla birlikte açılışını gerçekleştirdik. Kozcağız Beldemizin ulaşımını rahatlatacak olan Bartın-Kozcağız duble yol çalışmalarını başlattık.

“Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 2 önemli projenin açılışını yaptık”

5 adet çift tüp tünelinde yapımının içinde olduğu, sadece ilimizin değil, Batı Karadeniz Bölgemizin de en büyük projelerinden Bartın-Amasra-Kurucaşile sahil yolumuzun Çakraz-Karaman’a kadar olan kesiminin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantıyla teşrifleriyle gerçekleştirdik. Aynı şekilde yine Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ulus Çayı ıslah projemizin ilk etabının açılışını yaptık.

“Yeni Adalet Sarayını tamamladık”

İlimiz ulaşımının daha iyi olması adına yaptığımız Akçamescit ve Çaybükü Köprülerinin yapımını tamamladık. Sadece ulaşımda, sağlıkta, eğitim de değil, kamu binalarımızın yapımını da 2021 yılında tamamladık. Bartın’ın ilçe olduğu zamanlardan kalan bina da hizmet vermeye çalışan Bartın Adliyemize yeni Adalet Sarayı kazandırdık ve Bartın Adliyemizin yeni binasına taşınmasını gerçekleştirdik.

“Kozcağız Barajını ilimize kazandırdık”

Hem Bartın’ımıza hem de Ulus İlçemize dar gelirli vatandaşlarımız için TOKİ Konutları kazandırdık. Aynı şekilde mevcut TOKİ Konutlarıyla şehir içi bağlantısını sağlaması ve ulaşımı daha da rahatlatması amacıyla TOKİ Köprüsünün yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Kışla ve Kirazlıkköprü Barajından sonra Bartın’ımıza yaptığımız üçüncü barajımız Kozcağız Barajındaki çalışmalarımıza 2021 yılında da devam ettik ve barajımızın su tutmasını sağladık.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!
İşte 2021'de Bartın'a yapılan yatırımlar!