İşçi maaşlarına enflasyon zammı!

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan enflasyon ek protokolü kapsamında Belediyede çalışan ve 6 bin 660 TL maaş alan şirket personelinin maaşı 7 bin 643 TL'ye, 7 bin 370 TL maaş alan kadrolu personelin maaşı da 9 bin 439 TL'ye yükseldi. Ek enflasyon zamları ise 1 Eylül'den itibaren geçerli sayılacak.

İşçi maaşlarına enflasyon zammı!

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında işçi maaşlarını enflasyona karşı korumak için 110 kadrolu personel ve 460 şirket personelini kapsayan mevcut toplu iş sözleşmelerine ek protokol yapıldı. Belediye Soysal Tesislerindeki kahvaltılı imza törenine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Belediye Meclis Üyesi Tuncay Maden, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Karataş: “İşçilerimizin taleplerinin ne kadar haklı olduğunu gördüler”

Törende Belediye işçilerinin artan enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, “Bundan 5-6 ay önce toplu sözleşmenin imza töreni vardı. O törende Sayın Başkanımıza çok teşekkür etmiştik. Verdiği zamlar güzel zamlardı. Ancak günümüz şartlarına enflasyon sarmalının altında aldığımız zamların ve ücretlerin ne kadar değer kaybettiğini hepimiz gördük. Bu vesileyle Sayın Belediye Başkanımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Enflasyon karşısında eriyen alım gücümüzün yeniden düzenlenmesiyle ilgili gayretlerimizi kendisine ilettik. Sayın Belediye Başkanımız ve idareci arkadaşlarımız konuyu incelediler ve değerlendiler. İşçi arkadaşlarımızın taleplerinin ne kadar haklı olduğunu onlar da gördüler. “Enflasyon karşısında yangın var. Bu yangını da söndürmemiz gerekiyor” dediler ve bununla ilgili güzel bir çalışma yaptık. Bu süreçte bize katkı veren başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere değerli Belediye Meclis Üyelerine, belediyenin bürokratlarına, şirket yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ek protokol zamlarının ananızın ak sütü gibi helal olmasını diliyorum” dedi.

Akın: “Hak ettikleri zammı alabilmeleri adına ne gerekiyorsa yaptık”

5-6 aylık süreçte enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte çalışanlarının sıkıntıya girdiğini kaydeden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “5-6 ay önce Toplu İş Sözleşmesi yapmıştık. O sözleşmeyle bölgemizin en yüksek zammını biz yapmıştık. Ama maalesef 5-6 aylık süreçte enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte çalışanımız büyük sıkıntıya girdi. Bu noktada maaşlarda yeniden iyileştirme yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunduk.  Yaptığımız hizmetlerin her zerresinde işçi kardeşlerimizim emeği ve alın teri var. Göreve geldiğimiz günden beri işçimizin alın teri kurumadan ücretlerinin ödenmesi noktasında üzerimize düşeni yaptık. Yapmış olduğumuz ek zam görüşmelerinde de personelimizin hak ettikleri zam oranını alabilmeleri adına ne gerekiyorsa yaptık. Emekçilerimizi enflasyon karşısında koruyoruz. Belediyemiz bünyesinde çalışan 110 kadrolu personel ve 460 şirket personellerimizi kapsayan ek zam görüşmelerini tamamlayarak, protokolü imzaladık. İmzalanan ek protokol kapsamında 6.660.74 TL maaş alan şirket personelimiz ek protokol ile en düşük 7.643.56 maaş alacak. 7.370.66 TL maaş alan kadrolu personelimiz ek protokol ile en düşük 9.439.51 maaş alacak. Böylelikle maaşlara ikramiye ve sosyal haklar dahil önemli bir artış sağlamış olduk. Ek protokolün hayırlı olmasını ve çalışan kardeşlerime kazasız belasız iş yaşamı dilerim” şeklinde konuştu.

Belediye ve sendika arasında imzalanan protokolle  6 bin 660.74 TL maaş alan şirket personeli 1 Eylül 2022 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere yapılan ek protokol ile en düşük 7 bin 643.56 maaş alacak. 7 bin 370.66 TL maaş alan kadrolu personel ise ek protokol ile en düşük 9 bin 439.51 maaş alacak.