Irmaktan alınan numunelerin sonuçları açıklandı

Geçen günlerde maviye dönen Bartın Irmağı'ndan alınan numunelerin sonuçları geldi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre alınan numunelerin 'Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'ne göre mevzuat sınır değerlerini aşmadığı görüldü.

Irmaktan alınan numunelerin sonuçları açıklandı

Bartın’da Cumartesi günü ırmağın mavi renge bürünmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Tekstil fabrikasından alınan su numelerinin sonuçları açıklandı. Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açılamada, fabrikanın 5 deşarj noktasından alınan su örneklerinin Bakanlık laboratuarında incelendikten sonra sonuçlarını geldiği bildirildi. Gelen rapora göre; örnekler alınan suyun yasal değerlerde olduğu açıklandı.

Sınır değerlerini aşmadığı görülmüştür”

Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada “11 Aralık 2020 tarihinde ırmakta görülen renk değişikliği ve basında çıkan haberler üzerine Müdürlüğümüz personelince söz konusu tekstil fabrikasında denetimlere başlanmış, atıksu arıtma tesisi deşarj noktasından 5 adet numune alınarak Bakanlığımız tarafından akredite olmuş çevre laboratuarına analiz yapılması için gönderilmiştir. Bugün belli olan analiz sonuçları 31 Aralık 2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” Tablo 10.2’ye göre mevzuat sınır değerlerini aşmadığı görülmüştür. Analiz raporu aşağıda belirtilmiştir.” denildi.