İnme 112 Mobil Bartın'da hayata geçiyor

Pilot il olarak Bartın'da kullanılmaya başlanacak olan 'İnme 112' uygulaması kapsamında İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı istasyon sorumlularına bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türkiye'de ilk defa uygulanılacak uygulamada inme riski olan hasta, en kısa sürede inme merkezi bulunan en yakın hastaneye götürülerek tedaviye alınacak.

İnme 112 Mobil Bartın'da hayata geçiyor

Pilot il olarak Bartın’da kullanılmaya başlanacak olan "İnme 112" uygulaması kapsamında İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı istasyon sorumlularına bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Uygulamanın Türkiye’de ilk defa uygulanacağını ifade eden yetkililer şu bilgileri verdi:

“Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de ilk defa uygulanacak "İnme 112 " mobil uygulamasını geliştirdi. Uygulama ile inme riski olan hasta, en kısa sürede inme merkezi bulunan en yakın hastaneye götürülerek tedaviye alınacak.

“İnme 112” mobil uygulaması; ‘Hasta kolunu kaldırabiliyor mu?’, ‘Hastanın vücudu ile ilgili ağızda ve konuşmasında farklılık var mı?’, ‘Bilinci nasıl?’ gibi sorular konu hakkında eğitim alan sağlık personeli tarafından aşama aşama sisteme giriliyor. Hastanın durumu değerlendirilerek inme riski belirlendiği anda sistem, sağlık ekiplerini inme merkezi bulunan en yakın hastaneye yönlendirirken, aynı zamanda da bu merkezde görevli doktora hastanın bilgilerini SMS ile gönderiyor.

Doktor hastayla ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek

Uygulama sayesinde, inme riski olan hasta daha hastaneye ulaşmadan, doktor hasta hakkındaki tüm bilgilere ulaşarak uygulayacağı muayene ve tedavi yöntemini belirlemiş oluyor. Hastanın hemen doğru tedavi merkezine gitmesi ve hızlıca tedaviye başlanması hastada herhangi bir sekel kalmamasını ve hayatına sağlıklı olarak devam etmesini sağlayacak.”