İnkum yolu tehlike saçıyor

Yoldaki göçükler kazaya davetiye çıkarıyor

İnkum yolu tehlike saçıyor

Nurdan Eroğlu

Bartın’ın tatil beldesi İnkumu ve Güzelcehisar Köyü ile civardaki köylere ulaşım sağlayan yolda göçükler oluştu. Vatandaşların ve öğrenci servislerinin kullandığı yol adeta tehlike saçıyor.

Her yaz döneminde yüz binlerce yerli turistin uğrak mekanı olan Bartın’ın tatil beldesi İnkumu yolunda oluşan kısmi göçükler tehlike saçıyor. Güzelcehisar ve civar köylere de ulaşım sağlayan yolu her gün yüzlerce vatandaş kullanırken öğrenci servislerinin de kullandığı yol acilen bakım onarım gerektiriyor. Yolun göçen kısımları geçici olarak şerit bantları ile çevrili durumda. Gelişi güzel bir şekilde taşlara sıkıştırılmış demir çubuklara bağlı şerit bantlarının şiddetli bir rüzgarda savrulması an meselesi. Göçen kısımlar için başka bir uyarıcı levha ya da ikaz işaretinin olmadığı yol özellikle karlı ve sisli havalarda büyük tehlike oluşturuyor.

İNKUMU YOLU SAHİPSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda da tartışmalara neden olan İnkumu yolunun Özel İdare, Belediye ve ya da Karayolları ağında olmaması İnkumu yolunun sahipsiz mi kaldığı sorusunu akıllara getiriyor. Daha önceki süreçlerde yolun bakım çalışması Bartın Belediyesi ve diğer devlet kurumlarının iş birliğinde gerçekleştirilmişti.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DE YOLU KULLANIYOR

Öğrenci taşıyan servisler başta olmak üzere her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığı yoldaki göçüklerle ilgili bir an önce çalışma yapılması gerekiyor. Yolu kullanan vatandaşlar hemen her gün yüzlerce aracın kullandığı yolda acilen bakım onarım çalışması yapılması, yol şerit çizgilerinin çizilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, “Bartın’dan İnkumu’na, Güzelcehisar ve çevre köylere gidip gelen yüzlerce kişi her gün bu yolu kullanıyor. Özellikle öğrenci kardeşlerimiz her gün bu yolu kullanmak zorunda. Şu anda göçen kısımlara şerit bandı çekilmiş durumda. Karlı ya da sisli bir havada yaşanacak bir kaza Allah korusun can kayıplarına yol açabilir. Bu konuda tüm yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz” dedi.