İlk 3 ayda 6 proje tamamlandı

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında çevrim içi toplanan İl Koordinasyon Kurulu bu yılın 2. Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2021 yılının ilk 3 ayında 229 projeden 6'sının tamamlandığını ifade eden Vali Güner, 105 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 29 projenin ihale aşamasında, 89 projede ise henüz çalışmalara başlanılmadığını söyledi. Güner, bu projeler için 39 milyon 751 bin TL harcama yapıldığını ve yüzde 4,29'luk bir nakdi gerçekleştirme sağlandığını kaydetti.

İlk 3 ayda 6 proje tamamlandı

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında çevrim içi toplanan İl Koordinasyon Kurulu bu yılın 2. Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Adem Topaca, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Safa Söylem, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

Projelere 39 milyon TL harcandı

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Sinan Güner, İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaparak 2021 yılının 3 aylık dönemi içerisinde; 229 projede çalışma yapıldığını, bu projelerin toplam bedelinin 9 milyar 13 milyon 526 bin TL olduğunu, tahsis edilen ödenek miktarının ise 927 milyon 661 bin TL. olduğunu, bu ödeneklerden 39 milyon 751 bin TL harcama yapılarak yüzde 4,29’luk bir nakdi gerçekleştirme sağlandığını, bu süreçte 229 projeden 6’sının tamamlandığını, 105 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 29 projenin ihale aşamasında, 89 projede ise henüz çalışmalara başlanılmadığını belirtti.

Ulaştırma ilk sırada

Bu projeler dışında Belediyelerimiz tarafından 13 milyon 144 bin TL bedelli 11 proje yürütülmekte olduğunu, bunlardan 3’ünün tamamlandığını, 5’inde çalışmaların devam ettiğini, 2’sinin ihale aşamasında, 1’ine ise henüz başlanmadığını ifade eden Vali Güner, yatırımları tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 22,9 milyon TL. ile ilk sırada Ulaştırma sektörü sonrasında 11,5 milyon ile Tarım-Orman, 3,8 milyon TL. ile diğer kamu hizmetleri, 748 bin TL. ile Sağlık, 500 bin TL. ile Enerji, 139 milyon TL. ile Eğitim sektörünün yer aldığını belirterek yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumların gereken hassasiyeti göstermelerini isteyerek kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti.

2020 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2021 yılında planlanan yatırımların sunumları ile devam eden toplantıda, sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından bilgi verildi.

Mahalli İdareler Birliği de toplandı    

Sinan Güner başkanlığında Mahalli İdareler Birliği Nisan ayı Meclis Toplantısını da çevrim içi gerçekleştirdi.  Toplantıya; İl, İlçe ve Belde Belediyeleri, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü ile Mahalli İdareler Birliği Meclis üyeleri katıldı. Vali Sinan Güner açılış konuşmasında; 2020 yılının Birlik açısından çok yoğun olduğunu 2 adet projenin hayata geçirildiğini bunlardan biri olan Bartın Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımının tamamlanarak hizmete girdiğini ve bölge adına modern bir tesise kavuştuğunu, diğer projenin ise Bartın İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi olduğunu ve tesisin yapımının devam ettiğini söyledi.

Birlik Müdürü Vali Yardımcısı Adem Topaca’nın, meclis üyelerine 2020 yılı kesin hesabıyla ilgili bilgi verdiği toplantı, 1. Başkan vekili Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından 2020 yılı faaliyet raporunun Meclise sunulmasının ardından 2020 yılı kesin hesabı ve faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından İller Bankası Anonim Şirketi Altyapı ve Uygulama Dairesi Başkanlığı’nın Bartın Mahalli İdareler Birliği Bartın İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı yapım işi revize projelerinin görüşülmesine geçildi. İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara tarafından konu hakkında bilgi verilerek, revize projeleri onaylandı.

Toplantının son bölümünde kadro iptal ve ihdas konuları görüşülerek meclisin onayına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Vali Güner, yapılan hizmetlere verdikleri katkılarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.