'İktidar olmak amacıyla yola çıktık'

Memleket Partisi İl Başkanlığı, hafta sonu bir basın toplantısı düzenledi. Bartın'da teşkilat çalışmalarının devam ettiğini belirten Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik, hükümeti de sert bir dille eleştirirken 'Biz kapısında adalet yazan içinde adalet olmayan saraylarda değil, vicdanlarda bağımsız, özgür ve tarafsız bir adalet sistemi kuracağız. Bizim Türkiye'mizde adli yıl açılışları temenniler ve iyi dileklerle değil,  hukukun üstünlüğü, onuru ve gururuyla yapılacak. Bizim Türkiye'mizde yurtta barış, dünyada barış ilkemizin ışığında ülkemizde ve komşularımızla yeniden barışı tesis edeceğiz' dedi. İl Başkanı Çelik'in ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da Bartın gündemindeki sorunları ele aldı. Bartın'da yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çeken Gölbucaklı, trafik sorunu için de çözüm istedi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Bartın'da gelerek ziyaretlerde bulunacağı bilgisini paylaşan Gölbucaklı, çok çarpıcı ve sert eleştirilerde bulundu.

'İktidar olmak amacıyla yola çıktık'

MEMLEKET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI, ÜLKE VE BARTIN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Memleket Partisi İl Başkanlığı, hafta sonu bir basın toplantısı düzenledi. Bartın’da teşkilat çalışmalarının devam ettiğini belirten Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik, hükümeti de sert bir dille eleştirirken “Biz kapısında adalet yazan içinde adalet olmayan saraylarda değil, vicdanlarda bağımsız, özgür ve tarafsız bir adalet sistemi kuracağız. Bizim Türkiye’mizde adli yıl açılışları temenniler ve iyi dileklerle değil,  hukukun üstünlüğü, onuru ve gururuyla yapılacak. Bizim Türkiye’mizde yurtta barış, dünyada barış ilkemizin ışığında ülkemizde ve komşularımızla yeniden barışı tesis edeceğiz” dedi. İl Başkanı Çelik’in ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da Bartın gündemindeki sorunları ele aldı. Bartın’da yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çeken Gölbucaklı, trafik sorunu için de çözüm istedi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Bartın’da gelerek ziyaretlerde bulunacağı bilgisini paylaşan Gölbucaklı, çok çarpıcı ve sert eleştirilerde bulundu.

Memleket Partisi İl Başkanlığı, hafta sonu basınla bir araya gelerek ülke ve Bartın gündemini değerlendirdi.

Toplantıya Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Nur Yılmaz ile İl ve İlçe Yönetimi’nin katıldı.

Bartın’daki teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren Memleket Partisi İl Başkanı Çelik, Merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile’de ilçe yönetimlerinin kurulduğunu söylerken Ulus’ta da çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

“Seçimlere girme hakkımızı parti olarak kazanmış olduk”

Partilerinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 1. Olağan Kurultayı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çelik, “İlk olarak partimizin kuruluş aşaması ile ilgili bilgi vermek istiyorum. 10 Haziran 2021’de İl ve Merkez İlçeyi kurmak için yetki aldık. 14 Haziran’da ise Bartın Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne resmi olarak müracaat ettik. 4 gün gibi kısa bir sürede İl ve Merkez İlçe yönetimlerini kurmuş olduk. 28 Haziran’da Amasra İlçe Yönetimi kuruldu. 14 Temmuz’da Bartın Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdik. 13 Ağustos’ta Amasra İlçe Kongresini gerçekleştirdik. 31 Ağustos’ta ise İl Kongresini düzenledik. 10 Haziran 2021 tarihinde yetki alarak, 14 Haziran 2021’de atanan yönetimimiz 2,5 ay gibi kısa bir zamanda kongrelerimizi yaparak 18 Eylül 2021 tarihinde yapılan Büyük Kurultay’a yetiştik. Coşkulu ve kalabalık geçen büyük kurultayda Kurucu Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce kongrelerini yapmış 52 ilden katılan 750 delege oyunun 750’sini de alarak seçilmiş genel başkan oldu. Böylelikle seçimlere girme hakkımızı parti olarak kazanmış olduk. 23 Eylül 2021 tarihinde Memleket Partisi Kadın Kolları Başkanı Fatma Nur Yılmaz’ın genel merkezde Genel Başkan tarafından parti rozeti takıldı. Önümüzdeki süreçte ise gençlik kollarının oluşumu gerçekleştirilecek. Kurucaşile ilçemizin örgütlenmesi tamamlanırken Ulus ilçemizin örgütlenme çalışmaları ise devam etmektedir” dedi.

“Sandığı görmediği sürece halkın varlığını hissetmeyecekler”

2002 seçimlerinde halkın AK Parti’yi kurtarıcı olarak görerek seçtiğini ancak seçim sonrası halkın unutulduğunu savunan İl Başkanı Çelik, AK Parti iktidarını da eleştirerek şöyle konuştu:

“2002 yılında bu millet AK Parti’yi ezici bir fark ile seçti. Niçin seçti? Çünkü halk yoksullaşmıştı, esnaf kepenk kapatıyordu, esnaf yazar kasa fırlatıyordu. Marketle pahalıydı, dış borç çok fazlaydı. Türkiye’nin ne içeride ne dışarıda itibarı kalmıştı. Halk AK Parti’yi kurtarıcı olarak gördü ve seçti. 3 dönem göreve kalacağız diye, halka hizmet hakka hizmet diyerek yola çıktılar. Ancak önce halkı unuttular. Halkın seçtikleri oturduğu koltuklarda emir vermeye başladılar. Her gün zam gelirken koltuklarda oturanlar zenginleşmeye başladılar. Her yere kendilerine kul olmuşları yerleştirir oldular. Parti teşkilatlarında fakir insanların yerine zengin insanlar, zenginleşmiş insanlar yer aldı. Onun için ilk seçimlerde bu halk 2002’deki gibi gereğini yapacaktır. Biz kapısında adalet yazan içinde adalet olmayan saraylarda değil, vicdanlarda bağımsız, özgür ve tarafsız bir adalet sistemi kuracağız. Bizim Türkiye’mizde adli yıl açılışları temenniler ve iyi dileklerle değil,  hukukun üstünlüğü, onuru ve gururuyla yapılacak. Bizim Türkiye’mizde yurtta barış, dünyada barış ilkemizin ışığında ülkemizde ve komşularımızla yeniden barışı tesis edeceğiz. Karaya vurmadıkları sürece balıklar suyun farkında olmazlar. Bunlar da sandığı görmediği sürece halkın varlığını hissetmeyeceklerdir.”

Gölbucaklı: “En kısa sürede çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz”

İl Başkanı Çelik’in ardından konuşan Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da Bartın gündemindeki sorunları ele aldı. Bartın’da yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çeken Gölbucaklı, “Öncelikle bizim gündemimizde olan ve Bartın’ın ana sorunlarından bir tanesi olan trafik ve bugünlerde de devamlı kesilen elektrik kesintilerinden bahsetmek istiyorum. Bütün mahallelerde ve köylerde bu şikayetler geliyor. Ne hikmetse bu konuda da herhangi bir tedbir alınmamış durumda. Yetkililerin söylediği hatların yenilendiği fakat ne zamandan beri yenilendiği ne zaman biteceği konusunda herhangi bir cevap alamıyoruz. Bu konuda üst yetkililerin halkımızı aydınlatması ve burada en kısa sürede çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“Şehir trafiği adım atılmaz hale geldi”

“Örümcek ağı”na dönen Bartın trafiği için de yetkililerden çözüm isteyen Gölbucaklı, şehir trafiğinin artık adım atılamaz bir hale geldiğini dile getirdi. Gölbucaklı, “En önemli bir diğer sorunumuzda trafik sorunu. Bartın’da bu sorun henüz çözülebilmiş değil. Gün geçtikçe de sorunun üstüne eklenmektedir. Şu andaki mevcut iktidarın ve Bartın Belediyesi’nin yıllardır her seçimde verdiği vaat trafiği düzelteceğizdir. Maalesef ne bizlerle bir araya gelerek öneri alıyorlar ne de vatandaşlarla bir araya gelip öneri alıyorlar. Bartın trafiğini adeta örümcek ağına çevirdiler. En son Özel İdare Kavşağına yapılan kavşak çalışmasında da bunu gördük. Şehir trafiği adım atılmaz hale geldi. Yetkililerden önce trafik sorununu çözmelerini istiyoruz. Bizim de buna göre projelerimiz var inşallah zaman zarfında veya seçimlerde projelerimizi açıklayacağız” diye konuştu.

“Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz”

Bartın’da uzun süre gündem olan ve çok tartışılan Merkez Cami ile fidanlık projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Gölbucaklı, şunları söyledi:

“Hala gündemde olan Endüstri Meslek Lisesi’nin yerine yapılacak olan cami projesi. Bu projede halen ısrar ediyorlar ama maalesef tarihi eser çıktığından şu anda inşaat durdurulmuş vaziyette. Karşısında bulunan fidanlık şuanda millet bahçesi adı altında sömürülmek isteniyor. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz, bunların karşısında duracağız. Nasıl 10 senedir Bartın Platformu santral konusunda direndiyse bizlerde bunlara direneceğiz. Bartın artık bir avuç insanın elinde değil, Bartın’ı artık Bartın halkına bıraksınlar. Halkımıza özellikle sesleniyorum fidanlığı talan ettirmeyelim. Lütfen fidanlığımıza sahip çıkalım. Bartın’ı daha da betonlaştırmayalım. Bartın artık sıkışmış vaziyette. Bartın’ı açalım.”

“Keşke çıksa da Memleket Partisi gibi güçlü bir parti daha kurulsa”

Partilerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, sözlerine devam ederek şunları kaydetti:

“Memleket Partisi olarak bize diyorlar ki ‘siz bir bölensiniz’. Hayır biz bölen değiliz. Bunu söyleyenler partimizden ve Genel Başkanımızdan çekinen insanlar. Şu Başkanlık sisteminde bölen yoktur. Keşke çıksa da Memleket Partisi gibi güçlü bir adayla güçlü bir parti daha kurulsa. Çünkü insanlar zoraki oy vermek zorunda kalıyorlar liderlerine. Biz Atatürkçü, demokrat bir partiyiz. Bizim şu anda yönetim kurulumuzda MHP’den Büyük Birlik’ten, Ana Vatan’dan, Doğru Yol’dan, AK Parti’den, CHP’den bütün partilerden arkadaşlarımız artık bize geliyor. Özellikle Z kuşağı dediğimiz önümüzdeki günlerde de bu hükümeti yıkacak olan bir Z kuşağı şuanda bir dip dalgayla bizlere teveccüh gösteriyorlar. Fakat arkadaşlarımız iktidarın korkusu ile bizlere gelip yanımızda duramıyorlar. Şunu da söylemek istiyorum. AK Parti Bartın Gençlik Kolları Türkiye genelinde üye konusunda birinci olduklarını açıkladı. Ama bize gelen arkadaşlar benim haberim yok AK Parti’ye üyeliğim çıktı diyenler oldu. Bu insanları nasıl haberi olmadan üye yaptıklarını açıklasınlar.”

“Artık elinizi, dilinizi siyasetten çekin”    

Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak’ın Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Gölbucaklı, eleştirilerinin ve sesinin sonu biraz daha sertleştirerek şöyle konuştu:

“Konuşmamda Diyanet Sen’den de bahsedeceğim. Sefai Albayrak hakkı olmayarak genel başkanımıza dil uzatmaya kalkıyor. Diyor ki ‘siz gündemde kalmak için Diyanet’e dil uzatıyorsunuz’. Sayın Albayrak siz kongrenizi yaparken Bartın’da önce Atatürk resmini duvara asın. AK Parti Milletvekili ile AK Parti İl Başkanına karşı el pençe divan durduğunuz kongrede ben de misafirdim ve kongreyi terk etmek zorunda kaldım unutmayın. Bu Diyanet’i size Atatürk açtı. Sen de Diyanet İşleri Başkanı da dahil artık elinizi, dilinizi siyasetten çekin, Atatürk düşmanlığını da bırakın. Bu cumhuriyeti sizler yıkamayacaksınız.

“Ülkemizin demokrasiye ihtiyacı var”

Partimizin en büyük özelliklerinden bir tanesi demokratik olması. Genel Başkanımız tüzüğümüz gereği aday olmak için partimize müracaat etti. Aday adayı konumundaydı. Bizde örgütler olarak sandık koyduk ve ön seçim yaptık. 2.’inci bir aday olsaydı o adayda seçime girecekti. Bu demokratik seçim çalışmasını daha önce bulunduğum partide dile getirdik ancak dikkate alınmadık. Tüzüğümüzde bulunan yine maddelerden bir tanesi il yönetimi ilçe yönetimini görevden alamaz. İşte bu demokratik bir adımdır. Ülkemizin demokrasiye gerçekten ihtiyacı var. Biz bu yola 40 kişi ile çıktık. Ama şimdi büyük bir aile olduk.”

“Genel Başkanımız Bartın’a gelecek”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin önümüzdeki günlerde Bartın’a gelerek ilçeler de dahil olmak üzere Bartın’da ziyaretlerde bulunacağını söyleyen Gölbucaklı, “Ekim ayının 15’ine kadar Sayın Genel Başkanımız Bartın’a gelecek. Bartın programında bir aksilik olmazsa Kozcağız dahil Bartın-Amasra-Kurucaşile dönüşte de Ulus olmak üzere bütün ilçelerimizi gezmek istiyor.

Sloganımız mavi. Memleket, adalet, vicdan ve işsize iş. Önce yapılması gereken adaletin temini. Demokrasinin temini. Zaten adalet ve demokrasi olduktan sonra insanlarda vicdanda olur iş de olur. Şuanda çözülmesi gereken en büyük problem işsizlik. Hükümet tutmuş fahiş fiyatları araştırma komisyonu diye bir şey kurmuş. Tarladan çıkan domates iki liraya çıkıyor niye 8 lira oluyor diye onu araştırıyor. Satılan arabalara ödenen paranın 4’te biri arabaya 4’te üçü size. Siz önce bunu araştırın. Marketlerdeki fiyatların niye yükseldiğini daha iyi anlarsınız. Bugün bir asgari ücretle geçinme şansı yok insanların. Bir emekli dahil asgari ücret kadar para alamıyor. En düşük emekli maaşı bin 500 oldu. Bu parayla kim geçinir. Bizler Türkiye’nin bu problemlerine talibiz. Memleket Partisi olarak dostlarımızla değil kendimiz iktidar olmak amacıyla yola çıktık. Yüzde 50+1 için yola çıktık. Biz kendi partimizle yola çıktık kendi partimizle de devam ediyoruz. İttifak seçim arifesinde gündeme gelir o zaman konuşulur” dedi.