İFAD'tan Bartın'da 22 milyon 473 bin TL hibe

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un 2017 yılı Şubat ayında Bartın'ın BM Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) desteklerinden yararlanmasına karar verildiği müjdesinin ardından bu kez de ödenek müjdesi geldi. Milletvekili Tunç, İFAD kapsamında Bartın'da uygulanacak tarımsal projelere 22 milyon 473 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi.

İFAD'tan Bartın'da 22 milyon 473 bin TL hibe

 “Bartın’la birlikte 7 ile destek verecek"

Birleşmiş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilen ve Türkiye için hazırlanan Sonuç Odaklı Ülke Stratejik Fırsatlar Raporu (Result-Based Strategic Opportunities Programme-RB-COSOP)’unda yer alan Yüksek kesimler için Kırsal Kalkınma programın kapsamında Türkiye genelinde Bartın’ın da aralarında olduğu 8 ilin destekleneceğini belirten Milletvekili Tunç, İFAD programından Batın Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Bartın, Kastamonu, Sinop, Amasya ve Tokat illerinin, Doğu Akdeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında da Mersin, Adana ve Osmaniye illerinin faydalanacağını söyledi.

“Tarımsal üretim ve hayvancılık projelerine hibe verilecek”

Milletvekili Tunç, Bartın’ın İFAD kapsamına alınmasının tarımsal kalkınma açısından çok önemli olduğunu belirterek, diğer tarım desteklerine ilaveten BM İFAD fonlarından sağlanacak fonlarla, gerek tarımsal üretim gerekse hayvancılık alanında önemli işletmeleri Bartın’a kazandıracaklarını ifade etti. Bu proje ile Stratejik Yatırım Planları çerçevesinde yürütülecek olan çalışmalarda; alt yapı çalışmaları, hayvan pazarları, tarım arazilerinin yolları, mezbaha modernizasyonu, üretici örgütlerinin güçlendirme, sulama sistemleri oluşturulması, fındık ve ceviz bahçesi tesisi, sera kurulumu, tarım arazilerinin güneş enerjili sistemle çevrilmesi, mekanizasyon yatırımlarının gerçekleştirileceğini dile getiren Milletvekili Tunç, Bartın’ın tarımsal alt yapısını güçlendirecek ve tarımsal gelirin il ekonomisindeki payını arttıracak olan projelerin hayırlı olmasını diledi. Yılmaz Tunç, “Bartın’a yapılan tarımsal desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza ve proje çalışmalarına destek veren Sayın Valimize ve İl Tarım Müdürlüğümüz yetkililerine ve proje sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Valilik: “208 köyümüzde çalışmalar başlayacak”

Bartın Valiliği de İFAD müjdesiyle ilgili şu açıklamada bulundu:

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kakınma Fonu (IFAD) arasında yapılan anlaşma ile dezavantajlı alanlarda yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini artırmak, kırsal dönüşümü sağlamak, kümelenme ve kırsal finansa erişiminin kolaylaştırılması için 2020 yılında ülke genelinde 6 ilde Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) uygulanmaya başlıyor.

İlimizi de kapsayan 22 milyon 473 bin  TL ödenekle, Valiliğimizin Koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve paydaş kuruluşlarla gerçekleştirilecek olan proje ile 208 köyümüzde çalışmalar başlayacak.

Stratejik Yatırım Planları çerçevesinde yürütülecek olan çalışmalarda; alt yapı çalışmaları, hayvan pazarları, tarım arazilerinin yolları, mezbaha modernizasyonu, üretici örgütlerinin güçlendirilmesi, sulama sistemleri oluşturulması, fındık ve ceviz bahçesi tesisi, sera kurulumu, tarım arazilerinin güneş enerjili sistemle çevrilmesi, mekanizasyon yatırımları gerçekleştirilecek.

İlimizin tarımsal alt yapısını güçlendirecek ve tarımsal gelirin il ekonomisindeki payını arttıracak olan bu büyük projenin İlimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

İFAD'tan Bartın'da 22 milyon 473 bin TL hibe
İFAD'tan Bartın'da 22 milyon 473 bin TL hibe
İFAD'tan Bartın'da 22 milyon 473 bin TL hibe