Hocaoğlu, yeni su kaynağına kavuştu

KÖYDES kapsamında Kozcağız Beldesine bağlı Hocaoğlu Köyünde içme suyu çalışmaları yürüten İl Özel İdaresi, açtığı 150 metre derinliğindeki sondajla saniyede 20 litre akacak şekilde suya ulaştı. Çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun 'Bu sene köylerimizde içme suyu konusunda KÖYDES ve İl Özel İdaresi olarak bir tarih yazıyoruz' dedi.

Hocaoğlu, yeni su kaynağına kavuştu

KÖYDES kapsamında Kozcağız Beldesine bağlı Hocaoğlu Köyünde içme suyu çalışmaları yürüten İl Özel İdaresi, açtığı 150 metre derinliğindeki sondajla saniyede 20 litre akacak şekilde suya ulaştı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da köy muhtarı ve sakinleriyle birlikte sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. İl Özel İdaresi olarak bu sene köylerdeki içme suyu çalışmalarında bir tarih yazdıklarını ifade eden Dursun, “Bugün (Perşembe) yine bir mutluluk paylaşıyoruz. “Su hayat ve medeniyettir” diyerek çıktığımız bu yolda bugün Hocaoğlu Köyümüzde mutlu sona ulaştık. Burada içme suyu yetersizdi. KÖYDES projelerimizle 18 köye yaptığımız programlarla bugün 12’inci yaptığımız sondajla saniyede 20 litre suya ulaşmış olduk. Köylülerimizin mutluluğunu buraya paylaşmaya geldik. Gerçekten bu sene köylerimizde içme suyu konusunda KÖYDES ve İl Özel İdaresi olarak bir tarih yazıyoruz. Yeni oluşturduğumuz sondaj ekiplerimizle, derin sondajlarımızla Bartın’da birçok köyümüzde olduğu gibi Hocaoğlu Köyümüzde de bu bölgeye yetecek çok mükemmel bir suya ulaşmış olduk” dedi.

“Köyümüz ve bölgemiz için bol ve bereketli olur”

Bulunan yeni su kaynağının bol ve bereketli olmasını dileyen Kenan Dursun, “Öncelikle KÖYDES projelerimizle bizleri destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında çok büyük katkısı olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanımız ve Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a şükranlarımızı sunuyoruz. “Su hayat ve medeniyettir” diyerek çıktığımız bu yolculuğumuza inşallah bundan sonraki köylerimizde de içme suyuna ulaşacağız. İnşallah bu su kaynağımız köyümüz ve bölgemiz için bol ve bereketli olur” şeklinde konuştu.

İçme suyuna 7 milyon TL ödenek

KÖYDES çalışmalarıyla ilgili daha önce açıklama yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, KÖYDES’in 2020 ödeneği kapsamında yaklaşık 7 milyon TL ayrılan içme suyu projeleri için 15 köye yeni derin sondaj yapılacağını söylemişti.   Şuana kadar 9 köye sondaj yapıldığını ifade eden Tunç, “ KÖYDES, AK Parti’nin, köylerimizin yol, içme suyu ve altyapı sorunlarını gideren köylerimizi daha yaşanılabilir hale getiren ve 15 yıldır devam eden önemli bir projesi. Bartın’da da başarıyla uygulanıyor. 2020 bütçesinde Bartın’a 22 milyon TL ödenek aktardık, içme suyu projeleri için yaklaşık 7 milyon ödenek ayırdık, bu yıl ki programda içme suyu yetersiz olan 15 köyümüze yeni derin sondaj yapılacak. Şu ana kadar 9 köye yapıldı 8 tanesinde suya ulaşıldı. Bu köylerimizden Arıönü (Mugada) ve Kazpınarı’nda saniyede 30 litreye varan büyük su kaynaklarına ulaştık. Arıönü köyümüzdeki sondajımızı Akbaba, Kızılelma, Hacıosmanoğlu ve Çiftlik köylerinin de su sorununu çözecek şekilde gurup suyu olarak yeni tesis yapımı 2 milyon TL’ye ihale edildi. 150 günde tamamlanacak yapılan çalışmalar ile içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerimizde yaşanan sıkıntılar en aza indirilmiş olacak” demişti.