'Hepimizin sağlığı için gereken yapılıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, pazaryerlerinde alınan tedbirleri yerinde inceledi.

'Hepimizin sağlığı için gereken yapılıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin almış olduğu kararlar doğrultusunda Galla Pazarı ve Kapalı Pazar Yeri’nin girişinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Hayat Eve Sığar’  (HES) mobil uygulaması ve 65 yaş üzeri tüm vatandaşlar ile 18 yaş ve altı gençlerin yanlarında ebeveynleri olmadan umumi pazar yerlerine girmelerinin yasaklanması nedeniyle alınan tedbir çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Akın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş,  Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve Zabıta Müdürü Mustafa Tokay’ın hazır bulunduğu incelemede, pazar esnafının HES Kodu Uygulaması nedeniyle gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili taleplerini dinledi.

Bu Uygulamaların Gerekliliğini Anlattık

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Pazarcı esnaflarımız bizim kardeşlerimizdir. Onların talep ve önerileri bizim için çok önemli. Bu kapsamda da Kapalı Pazar Yeri ile ilgili biz dizi düzenlemeler yaptık. Pandemi sürecinde ticaret sektöründe sıkıntılar yaşanabiliyor. Pazarcı esnafımız pazar yerlerine girişte HES Kodu Uygulamasının, ateş ölçümünün, 65 ve üzerindeki vatandaşlarımızın pazar yerlerine girememesinin satışlarını etkilediğini ifade ediyorlar. Ancak bu uygulamaların gerekliliğini esnaf kardeşlerimize anlattık. Covid-19 tedbirleri çerçevesinde pazar yeri girişlerinde uygulanan kararlarda esnaflarımızın talepleri değerlendirmeye alındı.

Yetkililerimize Destek Olalım

Esnaf kardeşlerimizi çok iyi anlıyoruz. Ancak bilindiği gibi pandemi süreci var. Ortalama her gün 100’ün üzerinde vaka görülen ilimizde tedbir kurallarına aksatmadan uymak zorundayız. İl Emniyet Müdürlüğü ve Bartın Belediyesi, Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin almış olduğu kararları uyguluyor. Bu kararlar uygulanırken bazen sıkıntılar yaşanabiliyor. Benim her zaman söyledim bir şey vardır ‘Ortak Akıl’ diye.  Bu sıkıntıları da ortak akılla çözüyoruz. Burada bir denge sağlamak zorundayız. Esnafımız rızkını kazanacak. Vatandaşlarımız alışverişini yapacak. Tüm bunları yaparken de sağlığımızı koruyacağız. İşte bu dengeyi sağlamak için mücadele veren yetkililerimize destek olalım.”

'Hepimizin sağlığı için gereken yapılıyor