Güner, OSB genişleme alanını inceledi

Bartın Valisi Sinan Güner, 24 Aralık 2021 tarihinde Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme alanlarına yatırım yapacak olan firmalara yapılan arsa tahsisinin son durumunu yerinde inceledi.

Güner, OSB genişleme alanını inceledi

İncelemeler sırasında İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, TSO Başkanı Halil Balık hazır bulundu.

İlk olarak Mescier Demirçelik işletmesinin şantiyesinde Şirket Müdürü Ertan Özkan’dan bilgi alan Vali Güner, buradan Teklas Kauçuk işletmesinin şantiyesine geçerek Fabrika Müdürü Birkan Karakaş’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından YİMSAN Yakın İnşaat işletmesinin çalışmaları hakkında Firma Yetkilisi Engin Yakın ile yürütülen diğer faaliyetler hakkında OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’ndan bilgi alan Güner, ilave edilen alanların altyapısını, yolunu, kanalizasyonunu, enerji hatlarını bir an önce tamamlamak istediklerini belirtti.

Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti

Sinan Güner, öte yandan Bartın’daki eğitim kurumlarında da incelemelerine devam etti.  Güner, Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ve Okul Müdürü Durak Doğan’ın hazır bulunduğu ziyarette, Mesleki Eğitim Merkezini gezen ve yetkililerden bilgi alan Güner, ardından öğretmenlerle bir araya geldi. Mesleki Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi alan gençlerimizin kendi iş yerlerini açabileceklerini ifade eden Sinan Güner, sanayi ve diğer sektörlerle iş birliğini güçlendirmek ve sahada ihtiyaç duyulan nitelikli personel ihtiyacını karşılaması bakımından mesleki eğitimlerin iş hayatındaki öneminin büyük olduğunu vurguladı. Daha sonra sınıfları ve atölyeleri gezen Güner öğrencilerle sohbet etti.

BAKKA toplantısına katıldı

Sinan Güner, Zonguldak Emirgan Otelde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Şubat ayı Yönetim Kurulu Toplantısı da katıldı. Toplantı, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların görüşmeleriyle başladı. 2018 Yılı Mali Destek Programları Denetim Raporları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından Personel Performans Değerlendirme Sistemi, 2021 Yılı Bütçe Sonuçları ve 2021 Yılı Birim Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu onayına sunuldu. Toplantı, gelecek ay için planlanan çalışmalar hakkında Yönetim Kuruluna bilgiler verilmesiyle son buldu.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığına ziyaret

Güner toplantı sonrası Zonguldak İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Cezmi Yalınkılıç ve personeli tarafından karşılanan Vali Güner komutanlığın Şeref Defterini imzaladı. İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan'ın da eşlik ettiği ziyarette J.Kd.Alb. Yalınkılıç ile sohbet eden Vali Güner çalışmalarında başarılar diledi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Sinan Güner ayrıca Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve personeli tarafından karşılanan Vali Güner Müdürlüğün Şeref Defterini imzaladı. İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan'ın da eşlik ettiği ziyarette İl Müdürü Aktaş ile sohbet eden Vali Güner çalışmalarında başarılar diledi.