Güner İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünü kutlarken Mehmet Akif Ersoy' u da andı.

Güner İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünü kutlarken Mehmet Akif Ersoy’ u da andı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milletinin eseri olduğunu beyan eden, kahraman Türk askerine ithafen yazdığı İstiklal Marşımız, Türk İstiklalinin en çetin savaşlarının verildiği günlerde anlam bulup 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen, dünya döndükçe var olacak bir ulusun, dünya var olduğu günden bugüne kadar gelen kahramanlıklarının, karakterinin, millet, devlet, tarih kültürünün dünyaya haykırmasının 100 yıl önce bugün vücut bulmasıdır.

“Eşsiz bir eser”

Türk ulusunun vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin, vatan, millet, bayrak sevgisini ve milli mücadele ruhunu en güzel şekilde destanlaştıran İstiklal Marşımız, milletimizi ortak  düşünce ve değerde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde bu güzel dizeleri yazan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Şairimize ilham olan kahraman milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”