Güner Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı. Vali Güner mesajında 'İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir' dedi.

Güner Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“Temel insan haklarının korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 72.  yıl dönümünü kutluyoruz. İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. İnsan haklarının Anayasası’’ olarak tanımlanan bu beyanname, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin beyannamede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır.

“İnsanlık tarihi için son derece önemli”

Temel hak ve özgürlüklerin, dokunulmazlığı ve kutsallığı hususunda  kadim bir anlayışa sahip olan toplumumuz bin 400 yıldır rehber edindiği ilkeler ile bu hak ve özgürlükleri içselleştirmiş olmakla birlikte tüm dünyanın da 72 yıl önce bu konuyu hem fikir olduğu bir beyanname ile deklere ederek ilan etmesi insanlık tarihi için son derece önemlidir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün yıl dönümünde tüm vatandaşlarımızın “10 Aralık İnsan Hakları Günü”nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa sağlık,  barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”