Güner'den sürücülere 'Önce Yaya' uyarısı!

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen trafikte 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz' Projesi kapsamında Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen uygulamaya katılan Bartın Valisi Sinan Güner 'Maalesef son 1 yıl içerisinde yaya öncelikli uygulamamızda istediğimiz başarıyı elde ettiğimizi söyleyemeyiz. Yaş ve cinsiyet guruplarına göre sürücülerin farklı davranış biçimleri var. Genellikle eğitimli yeni sürücülerin bu sürece daha yatkın olduğunu ancak bazılarınınsa bunu hiç dikkate almadıklarını gördük' dedi.

Güner'den sürücülere 'Önce Yaya' uyarısı!

Bartın Valisi Sinan Güner, İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen trafikte “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz” Projesi kapsamında Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen uygulamaya katıldı. Bulvardaki yaya önceliği çizgisi noktasında sürücüleri tek tek uyaran Vali Güner, sürücülere aynı zamanda bilgilendirme maksatlı broşürlerde verdi. Uygulama esnasında son 1 yıl içerisinde yaya öncelikli uygulamalarda maalesef istenilen başarının elde edilemediğini kaydeden Sinan Güner “Yaya önceliğinde duyarlılığı arttırmak ve farkındalık yaratmak için Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen  “Önce Yaya Uygulaması“ kapsamında buradayız. Burada kırmızı çizgimiz taviz vermeyeceğimiz bir çizgidir. Bizde kırmızı çizgimizde trafikte yaya önceliğini vurguluyoruz. Bütün ülkemizin, devletimizin ve milletimizin kırmızı çizgisi de bu olmalıdır. Bu sembolik çabanın karşılığını bekliyoruz. Maalesef son 1 yıl içerisinde yaya öncelikli uygulamamızda istediğimiz başarıyı elde ettiğimizi söyleyemeyiz. Yaş ve cinsiyet guruplarına göre sürücülerin farklı davranış biçimleri var. Genellikle eğitimli yeni sürücülerin bu sürece daha yatkın olduğunu ancak bazılarınınsa bunu hiç dikkate almadıklarını maalesef gördük” dedi. 

“Yaya önceliği trafikte kırmızı çizgimiz”

Emniyet ve jandarma trafik birimleri hangi alanda ve neden aksama olduğunun tespitine dair çalışma yaptığını da belirten Güner “Emniyet ve jandarma trafik birimleri bu konuda çalışma yapıyor. Hangi alanda ve neden aksama olduğunu tespit etmeye çalışıp bunu uygulama projeleri geliştiriyorlar. Zaman içerisinde oturacağını düşünüyorum. Bu bir kültür ve eğitim meselesi. Hayatın parçası haline gelmesi icap ediyor. Tekrar bunu vurgulamak için buradayız. Yaya önceliği trafikte kırmızı çizgimiz” şeklinde konuştu.