Güner'den Amasra'da korona denetimleri

Bartın Valisi Sinan Güner, İçişleri Bakanlığının Covid¬19 tedbirleri genelgesi kapsamında 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' mottosu ile Amasra İlçesindeki otel, restoran ve kafelerde koronavirüs denetimleri gerçekleştirdi. Amasra'daki işletme sahiplerine maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarısında bulunan Güner, aynı zamanda ilçedeki okullarda da incelemelerde bulundu.

Güner'den Amasra'da korona denetimleri

Bartın Valisi Sinan Güner, İçişleri Bakanlığının Covid­19 tedbirleri genelgesi kapsamında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile Amasra İlçesindeki otel, restoran ve kafelerde koronavirüs denetimleri gerçekleştirdi.  İncelemeler sırasında Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ile Kaymakam Adayı Metin Baskın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Semiz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb.Safa Söylem ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç da yer aldı. Vali Güner, Covid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi uyarınca “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile 81 ilde eş zamanlı olarak ilimizde de bugün yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde denetimlerin devam ettiğini belirterek koronavirüs salgınıyla mücadelede içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere ve kurallara uyulmasının salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

İlçedeki okulları da inceledi

Sinan Güner ayrıca  21 Eylül 2020 tarihinden itibaren kademeli olarak eğitim-öğretimin başlaması ile birlikte Amasra Anaokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu-Ortaokulu ile Amasra İmam Hatip Ortaokulunda da  incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ile Kaymakam Adayı Metin Baskın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Semiz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Safa Söylem ile Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da yer aldı.

Sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diledi

Vali Güner, ilk olarak 36-66 ay arası yaş grubunda miniklerin bulunduğu Amasra Anaokulunda ardından 1. sınıfların yüz yüze eğitim gördüğü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ile Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Amasra İmam Hatip Ortaokulu’nda desteleme ve yetiştirme kurslarına katılan 8. Sınıf öğrencilerle bir araya geldi.  Kademeli olarak eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte hepimizin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Güner, maske, mesafe ve temizlik kurallarından ödün vermeden alınan tedbirlere uyulmasının önemine vurgu yaparak, öğretmenlere, okul yöneticilerine, velilere ve tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini diledi.

Güner'den Amasra'da korona denetimleri
Güner'den Amasra'da korona denetimleri
Güner'den Amasra'da korona denetimleri
Güner'den Amasra'da korona denetimleri
Güner'den Amasra'da korona denetimleri
Güner'den Amasra'da korona denetimleri