Güner, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet Bayramının 98. Yılını kutladı.

Güner, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet Bayramının 98. Yılını kutladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda istiklalimizim ve özgürlüğümüzün güçlü bir sembolüdür.

Cumhuriyetimizin 98.  yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi, demokrasi ve adaletle geliştirerek payidar kılmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve demokrasi aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. 

Milletimiz, 1923’te “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi üzerine kurulan Cumhuriyet’imizi “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak” azmiyle bugünlere taşımıştır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru ilerlerken, ülkemizin çağdaş demokrasiler arasında hak ettiği yeri alması yönünde hedeflerimizi hayata geçirmenin, daha da büyük hedefler belirmenin gururunu taşıyoruz.

Başta bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”