Grup Başkanvekili Tunç'a coşkulu karşılama

AK Parti Grup Başkanvekili seçilmesinin ardından memleketi Bartın'a ilk kez gelen Milletvekili Yılmaz Tunç, partisinin İl binası önünde coşku ile karşılandı. Parti binası önünde davullu, zurnalı karşılaşan Grup Başkan Vekili Tunç, 'Bartın'ı ilçe ve beldeleri ile daha müreffeh hal, daha yaşanabilir bir hale getirmenin gayretinde olacağız. Yeni projelerle Batı Karadeniz'in bir yıldızı gibi parlatmanın, istihdamı daha artırmanın ve diğer alanlarda da Bartın'ımızı geliştirmenin gayretinde olacağız' dedi.

Grup Başkanvekili Tunç'a coşkulu karşılama

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Grup Başkanvekilliği görevine getiren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç için parti binası önünde davullu, zurnalı karşılaşan töreni düzenlendi. Karşılamada, il, ilçe ve belde, kadın ve gençlik kolları teşkilatları tam kadro hazır bulundu. Kızılcahamam kampının ardından Bartın’a Grup Başkanvekili olarak ilk kez ayak basan Milletvekili Tunç parti önünde çiçeklerle karşılandı. Grup Başkanvekili Tunç, daha sonra partililerin tek tek tebriklerini kabul etti. Tunç, ardından toplantı salonunda partililerle buluştu. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Öncelikle son günlerde Bartın güzel haberlerle, Şennur kardeşimin şampiyonluğu, ardından da sayın vekilimizin grup başkanvekilliğine Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanması bizi çok sevindirmiştir, Bartın olarak bize gurur vermiştir. Sayın vekilimiz partimizde parti sözcülerimizden bir tanesidir. 5 kişiden biridir. Sayın vekilimizin makamının yükselmesi Bartın’ın daha fazla önem kazanmasıdır. Ben sayın vekilimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz ona güveniyoruz. Bartın’ımızı en iyi şekilde temsil edecek.  Zaman beraber olma, hata görmeme, hatalarımızı örtme ve  dayanışmanın doruk noktasına ulaşma zamanıdır. Topyekün beraber mücadele etme zamanıdır. Türkiye’miz için davamız için bir ve beraber olma zamanıdır. Bundan sonrada AK Parti ailesi olarak hepimiz bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Tunç: “Güvene layık olmaya çalışacağız”

Bu coşkulu karşılamadan dolayı partililere teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç şöyle konuştu:

“Öncelikle bu karşılamadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Zahmet verdiniz. Uzaktan yakından gelen herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Aslında geçen hafta gelecektik. Geçen hafta Kızılcahamam kampı nedeniyle bir hafta gecikmeli gelmiş olduk. O nedenle bizleri mazur görün. İnşallah sizleri her daim yalnız bırakmadan, sık sık bir araya geleceğimizi öncelikle ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, MYK üyelerimizin kararları ve aday göstermesiyle AK Parti Meclis Grubumuzun milletvekillerimizin değerli oylarıyla AK Parti Grup Başkan Vekili olarak seçildim. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, merkez yönetim kurulu üyelerimize ve çok değerli oylarıyla bu önemli görevi bizleri layık gören çok değerli milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah onların güvenine layık olabilmeyi cenabı Allah bizlere nasip eylesin.

“İktidar partisinin, AK Parti'nin mensuplarıyız”

Benden önce görev yapan değerli grup başkan vekillerimiz, yine benim bayrağı devraldığım Cahit Özkan kardeşim, onlardan aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak, partimizi en güzel şekilde temsil edebilmenin meclis grubumuzda gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. AK Partimiz, milletin partisi. AK Parti eser siyasetinin adresi. AK Parti yirmi yıldan bu yana gösterdiği icraatlarla ortaya koyduğu eserlerle yüz yılda yapılamayanların yirmi yıla sığdıran bir iktidar partisi. Ve onun lideri sayın cumhurbaşkanımız demokratik siyasi hayatımızın en uzun süre başbakanlığını yapmış ve ardından halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı ve daha sonra tekrar milletin artan teveccühüyle yeniden cumhurbaşkanı seçilen liderimiz. Milletin refahı için, ülkemizin kalkınması için 20 gecesini gündüzüne katan bir lidere sahibiz. AK Parti'nin de en büyük şansı bu. O nedenle Yirmi yılda ülkemizi ekonomide dört kat büyüten bir partinin mensuplarıyız. İktidar partisinin, AK Parti'nin mensuplarıyız. Çok pandeminin etkisiyle bütün dünyada gerçekleşen küresel krizin etkilerinden de Türkiye'yi milletimizi koruyacak olan yegane parti AK Parti'dir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz çünkü eksi dokuz küçülen bir leke devralmıştır.

“Türkiye'nin demokrasisini daha da yüksek standarda getirdik”

Batık bir ekonomi devralmıştır ki dünyada kriz yokken ülkemizin durumu buydu ve Türkiye'yi o ağır, ekonomik bunalımdan çıkararak dört kat büyüten Türkiye'nin fiziki kalkınmasını büyük ölçüde tamamlayan, alt yapılarını büyük ölçüde tamamlayan, dünyanın en büyük projelerine imza atan 81 vilayetimizi en ücra noktalarına kadar şantiyeye, icraatlara boğan bir iktidarın mensuplarıyız ki dünyayı sarsan şu küresel ekonomik krizden de ülkemizi, milletimizi koruyacak olan kadrolardır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız yirmi yıllık icraatını yaparken elbette ki çok büyük tuzaklarla karşı karşıya kaldı AK Partimiz. Darbelerle karşı karşıya kaldı AK Partimiz. Darbelerle karşı karşıya kaldık. Muhtıralar. Ama hiçbirine boyun eğmedik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milli iradenin bayrağını milletimizle birlikte ederek hiçbir zaman yere düşürmedi ve düşürmeyeceğiz. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını, fiziki kalkınmasını yaparken demokratik standartlarını da yükseltti. İnsan hak ve hürriyetlerini daha da ileriye taşıdı. Türkiye'yi darbelere karşı daha dayanıklı hale getiren anayasal değişiklikleri mevzuat değişikliklerini gerçekleştirdik. Darbecilerin yargılanmasının yolunu bile bu iktidar açmıştır. Ve Türkiye'nin demokrasisini daha da yüksek standarda getirdik.

“Milletimizin, ülkemizin hakkını, hukukunu yedirmeyiz”

Türkiye'nin dış politikası bütün dünya ülkelerinin gıptayla baktığı bir dış politikadır. Uyguladığımız dış politika AK Parti'nin Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın uyguladığı dış politika İnsani, vicdani, hakkaniyetli, adaletli bir dış politikadır. Ülkesinin güvenliğini düşünen, işte güneyimizde küresel güçlerin bir araya gelip terör devleti kurmak istediğinde ona hayır diyen bir lidere sahibiz ve kurdurmadık. Harekatlar yaptık. Hala askerimiz orada. Nöbette ve ülkemizin güvenliği için çarpışıyor. Şehitler veriyoruz bu uğurda. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz, terör şehitlerimiz ve daha önce Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana vatan uğruna, bayrağımız uğruna hayatlarını feda eden tüm Kahramanlarımıza buradan rahmet diliyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah onların emanetlerine sahip çıkabilmeyi cenabı Allah bizlere nasip eylesin. Amin. Doğu Akdeniz'deki haklarımızı yemeye kalkıştılar. Hayır dedik. Libya ile mutabakatımız yaptı. İşte Karadeniz'deki doğalgaz geçti. Azerbaycan'da otuz yıllık süren işgalin kurtarılması. Bunlar dış politikadaki başarılarımız. Şimdi Ege Adaları'yla ilgili birtakım işte Yunanistan'ı böyle galeyana getirmek isteyen küresel güçler var. Müsaade eder miyiz? Hiçbir zaman milletimizin, ülkemizin hakkını, hukukunu yedirmeyiz. Bundan sonra da yedirmeyeceğiz inşallah.

“Yatırımlarımız devam edecek”

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşunu beraber görüyoruz ve bütün dünyada bunun farkında. Dünyanın en tecrübeli, en kararlı, en cesur liderine sahip ülkedir Türkiye. Veya dünyada işte Rusya'yla Ukrayna arasındaki çıkan anlaşmazlığı er el Erdoğan siz gelin arabuluculuk yapın diyen bir ortamdayız. İşte bu Türkiye için büyük bir kazanç. 2023’e giderken milletimiz bütün bunları görüyor ve takdir ediyor. Diğer taraftan da Türkiye'nin ilerlemesi karşısında taş koymak isteyen maalesef darbecileri, teröristleri cesaretlendiren bir siyaset anlayışıyla yoluna devam eden bir muhalefet anlayışı var. Sürekli karalama siyaseti yapan, sürekli karamsarlık pompalamak isteyen, ekonomide güvensizlik ortamı oluşturmak isteyen bir muhalefet anlayışı var. Milletimiz hiçbir zaman işte geçtiğimiz yirmi yıllık tecrübe on beş sandık kondu milletimizin önüne. Hiçbir zaman milletimiz o karamsarlık pompalayan felaket tellallığı yapan, sürekli hakaret siyaseti yapan, karalama siyaseti yapan, siyaset anlayışına cevaz vermedi, izin vermedi ve bundan sonra da vermeyecektir. Türkiye iki bin yirmi üç ve sonrasında dünyanın süper güçleri arasında yer alacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bartın'ımızda bu kalkınma hamlesinden nasibini almaya devam ediyor. Bugüne kadar 11 milyarlık kamu yatırımı yaptık. Devam eden 11 milyar var.

“Bartın’ımızı geliştirmenin gayretinde olacağız”

Barajlar, tüneller, üniversite inşaatları, hastanelerimiz, spor tesislerinden, organize sanayi bölgesindeki fabrika inşaatlarımız şu anda devam ediyor. Bakın şu anda beş inşaat aynı anda sürüyor. Bartın artık göç veren bir ildi. Sürekli nüfusu artan bir il konumuna geldi son beş altı yıldır. Ve inşallah bu artış daha da devam edecek inşallah. Tabii ki bu başarı siyasete de yanılıyor. Ve yüzde 28’den aldığımız oyu 39, 49, 54, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 60’ın üzerine, yetmişe doğru tırmanan bir potansiyeli yakaladık. Ve bu sizler sayesinde oldu. Teşkilatımız sayesinde oldu. Sizlerin vatandaşımızın yanında olması sayesinde, iyi günlerinde, kötüm günlerinde haşır neşir olması oldu ve inşallah önümüzdeki bir yıllık süre içerisinde artırarak devam ettireceğiz. İnşallah Bartın’ımız içinde varsa bir avantajı Bartın’ımıza aktarmanın gayreti içerisinde olacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ilgili takiplerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah bundan sonra daha da hızlandırarak Bartın’ı ilçe ve beldeleri ile daha müreffeh hal, daha yaşanabilir bir hale getirmenin gayretinde olacağız. Yeni projelerle Batı Karadeniz’in bir yıldızı gibi parlatmanın, istihdamı daha artırmanın ve diğer alanlarda da Bartın’ımızı geliştirmenin gayretinde olacağız.”