GMİS yönetiminden TTK, Hema ve GMİS Amasra şubesine ziyaret

İşçilere toplu iş sözleşmesi bilgilendirmesi

GMİS yönetiminden TTK, Hema ve GMİS Amasra şubesine ziyaret

Haber Merkezi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş (HEMA) ve GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ın uzun yıllar başkanlığını yaptığı Amasra GMİS Şubesi’ni ziyaret etti. TTK ve HEMA işyerlerini gezen GMİS Yönetimi GMİS Genel Sekreteri’ne ise taziye ziyaretinde bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş (HEMA) ve GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ın uzun yıllar başkanlığını yaptığı Amasra GMİS Şubesi’ni ziyaret etti. İlk olarak TTK ve HEMA işyerlerini gezen GMİS Yönetimi,  TTK ve HEMA işyerlerinde çalışan GMİS üyelerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi hazırlıkları hakkında da bilgi verdi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, işyerlerinde yaptığı konuşmalarda, Hakkı Arslan'ın vefatından duydukları üzüntüyü belirterek tüm yönetim kurulu üyelerinin Hakkı Arslan'ı aratmamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

MUTLU: “TEK YÜREK, TEK SES OLARAK AŞACAĞIZ”

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da yaptığı konuşmalarda Hakkı Arslan'nın sendikal mücadele geçmişini hatırlatarak onun emeğini boşa çıkartmayanlarını söyledi.  Mutlu "Bu Zorlu süreci birlik ve beraberlik içeresinde tek yürek, tek ses olarak aşacağız” dedi. Demirci, Genel Başkan Yardımcısı Mutlu,  Genel Mali Sekreter Adnan Tıska ve Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, TTK ve HEMA’da toplu iş  sözleşmesi çalışmaları hakkında sorulan soruları ayrıntılı olarak cevapladılar.

YALÇINKAYA DA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da GMİS Amasra Şubesini ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu üyeleri ve Amasra Şube Yönetimine başsağlığı diledi.  Demirci ve Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya acılarını paylaşan Yalçınkaya’ya ziyareti dolayısıyla teşekkür etti