GMİS Hakkı Arslan'sız ilk toplantısını yaptı

Demirci: 'TTK, Türkiye için bir şanstır'

GMİS Hakkı Arslan'sız ilk toplantısını yaptı

Haber Merkezi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Sekreter Hakkı Arslan’ın vefatı sonrasındaki ilk toplantısını yaptı. Aynı zamanda 2017 yılının ilk genişletilmiş başkanlar kurulu olan toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Demirci,  TTK’nın Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Sekreter Hakkı Arslan’ın vefatı sonrasındaki ilk toplantısını yaptı. Aynı zamanda 2017 yılının ilk genişletilmiş başkanlar kurulu olan toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ ile GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri ve MTA Şubelerinin başkanları ve tüm yöneticileri katıldı.

DEMİRCİ: “TÜRKİYE’NİN TAŞKÖMÜRÜNE İHTİYACI VAR”

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, toplantı açılışında yaptığı konuşmada 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdi ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda 2017 yılı planlamasını yapacaklarını söyledi. Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Demirci, “Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı var. Vatandaştan dolarlarını bozması istenen şu dönemde, Türkiye’nin taşkömürü için dışarıya verilecek parası yok. Kömürümüz var, çalışacak insanımız var, imkanımız var, ancak siyasi irade yok. TTK, Türkiye için bir şanstır. İktidar partisi milletvekilleri de bunu Ankara’da anlatmalıdır. Zonguldak-Bartın-Karabük halkı olarak biz anlatmanın bir yolunu mutlaka bulacağız” dedi.

“NE YAZIK Kİ BU TOPLANTIDA BİR EKSİĞİZ”

Toplantıya Hakkı Arslan’ın eksikliğini hissederek ve onu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşayarak başladıklarını ifade eden Ahmet Demirci şu açıklamalarda bulundu:

 “2017 yılının ilk genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısını yapıyoruz. Ne yazık ki bu toplantıda bir eksiğiz. Çok değerli genel sekreterimiz, mücadele arkadaşımız, kardeşimiz Hakkı Arslan aramızda yok. Onu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Genç yaşta aramızdan ayrılan Arslan; delege, temsilci, şube yöneticisi, şube başkanı ve genel sekreter olarak görev yaptı. Uzun yıllar madencilere hizmet etti. Türk-İş Bartın İl Temsilciliği yaptı. Muhtarlık yaptı. Her zaman sosyal yaşamın içindeydi. Başta ailesi ve akrabaları olmak üzere tüm dostlarına, camiamıza ve madenci kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ayrıca Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde meydana gelen bir iş kazası sonucu hayatını kaybeden Ayhan Badurlu kardeşimize ve tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

“2016 YILINA BÜYÜK UMUTLARLA GİRMİŞTİK”

2016 yılına büyük umutlarla girmiştik. Yılbaşı gecesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Zonguldak’a gelerek Kozlu’da maden ocağına girdiler. Kendilerine kısmen de olsa sorunlarımızı aktarma fırsatı bulduk. 28 Ocak 2016 tarihinde 5 Zonguldak Milletvekilimizi Ankara’da bir araya getirdik. Sorunlara ortak çözüm arama kararı aldık. TÜRK-İŞ’i devreye sokarak TTK’ya ve MTA’ya işçi alınması için bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi sürdürdük. Mart ayının başında yönetici ve temsilci eğitim seminerimizi yaptık. 21 Haziran’da Taşkömürü ve Demir-Çelik Paneli düzenledik. Aynı gün Zonguldak’ın Kurtuluş Yıldönümü günü kapsamında düzenlenen kortejde geniş katılımla yer alarak TTK’nın özelleştirilmesi girişimlerine karşı tepkimizi gösterdik.

“14 TEMMUZ’DA KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASIYLA MEYDANLARA ÇIKTIK”

14 Temmuz’da kitlesel basın açıklamasıyla meydanlara çıktık ve tek ses, tek yürek olduk. 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye olağanüstü hal dönemine girdi. Devlet çarkı kilitlendi. Her şeye rağmen her ortamda şartları zorlayarak TTK’nın ve MTA’nın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. CHP ve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ederek sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlattık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile görüşerek dosyamızı sunduk. MTA Konya bölgemizi ziyaret ettik. İzmir bölgemizin de desteğiyle Aydın Çine’de örgütlendik. Örgütlenme büromuzu açtık. 4 Aralık dünya madenciler günü etkinliği düzenleyerek taşkömürü ve TTK’yı anlattık. 9 Aralık’ta Zonguldak’a gelen Başbakanımız ve 5 Bakanımız, sendikamızı ziyaret ettiler. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi yüz yüze anlattık. 7 şubemiz için planladığımız taban eğitim seminerlerimizden üçünü 2016 yılında yaptık. Seminerlerimiz devam ediyor. TTK, MTA ve HEMA işyerleri için toplu iş sözleşmesi hazırlıklarımızı tamamladık. Dolu dolu yaşadığımız bir yılı geride bıraktık. Yönetim kurulu arkadaşlarıma, başkanlar kurulumuza, temsilci ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Katkı veren dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Seçildiğimiz günden, aramızdan ayrıldığı güne kadar, rahatsızlığına rağmen çalışmalara katılan genel sekreterimiz Hakkı Arslan’a şükranlarımızı sunuyorum. Ona, bu emeklerinin karşılığını mutlaka alacağımızın sözünü veriyoruz. 2016 yılında TTK’da bir ölümlü kaza oldu. Nisan ayında Gelik’te meydana gelen iş kazasında Hasan Özyer kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.

“KRİZİN EMEKÇİLERE FATURA EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

2017 yılının ilk saatlerinde yapılan silahlı saldırı terörün devam edeceğini gösteriyor. Tüm terör şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörü bir kez daha şiddetle lanetliyorum. 2017 yılında TTK’da, MTA’da ve HEMA’da toplu iş sözleşmeleri imzalayacağız. Komşularımızda savaş sürüyor, ordumuz sınır ötesinde. Ekonomik kriz endişesi devam ediyor. Her sözleşme döneminde olduğu gibi yine savaş ve kriz bahaneleri var. Ama biz krizin, işçilere ve emekçilere fatura edilmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için tüm hazırlıklarımıza devam ediyoruz. TTK’ya ve MTA’ya işçi alınması için çalışmalarımız sürecek. Özellikle iktidar partisi milletvekillerinin bir araya gelerek mücadelemize katkı vermelerini bekliyoruz. Geçtiğimiz hafta TBMM’de konuşarak sorunlarımızı dile getiren Ankara Milletvekili Sayın Erkan Haberal’a teşekkür ediyoruz.

“TTK, TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı var. Vatandaştan dolarlarını bozması istenen şu dönemde, Türkiye’nin taşkömürü için dışarıya verilecek parası yok. Kömürümüz var, çalışacak insanımız var, imkanımız var, ancak siyasi irade yok. TTK, Türkiye için bir şanstır. İktidar partisi milletvekilleri de bunu Ankara’da anlatmalıdır. Zonguldak-Bartın-Karabük halkı olarak biz anlatmanın bir yolunu mutlaka bulacağız. 2017 yılının Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”