Geleneksel Sanat Atölyeleri Sergisi açıldı

Geleneksel Sanat Atölyeleri Sergisi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yalı Yaşam Merkezi Sanat Galerisi'nde açılışı yapılan sergide Camlatı 70, Ebru 16, Kaligrafi 3, Naht 5 ve Tesbih 15 kursiyer olmak üzere toplam 109 kursiyerin 160 eseri görücüye çıktı.

Geleneksel Sanat Atölyeleri Sergisi açıldı

Açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 29 Mart-18 Nisan 2022 tarihleri arasında açık kalacak olan bu sergiye tüm halkı davet etti.  

“Tüm Katılımcılarımızı Tebrik Ediyorum”

Akın; “Geleneksel El Sanatları Atölyelerimizde birbirinden değerli eğitmenlerimiz ve katılımcılarımızın ürettiği eserlerin bulunduğu sergi açılışını gerçekleştirdik. Kültürel faaliyetlerin her zaman destekçisi olduk. Belediyemiz bünyesinde çok sayıda alanda verdiğimiz kurslarla da sanata önemli bir katkı vermiş oluyoruz. Bugün de bu kurslarımızda ortaya konulan eserler sergileniyor. Camlatı 70, Ebru 32, Kaligrafi 3, Naht 10 ve Tesbih 45 olmak üzere toplam 160 eserin yer aldığı Geleneksel Sanat Atölyeleri Sergisinde kursiyerlerimizin emekleri sergileniyor. Geleneksel el sanatlarımızın nesillere aktarılması ve öğrenilmesini sağlayan Camaltı, Ebru, Kaligrafi ve Tesbih yapım atölye çalışmasıyla kıymetli hocamız Sayın İbrahim Boz, Naht sanatı atölye çalışmasıyla değerli büyüğüm Naht Sanatı Ustası Sayın Ahmet Güldür hocamız nezdinde tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Ellerine sağlık” dedi.

“Naht İcazeti Takdim Ettik”

Sergi açılışının ardından Belediye Başkanı Cemal Akın ve protokol üyeleri tarafından Geleneksel El Sanatları Atölyelerinde eğitim alan katılımcılara, katılım belgeleri takdim edildi. Belge taktimi sonrası da Başkan Akın tarafından Naht Ustası Ahmet Güldür’ün öğrencisi Müyesser Kopuz’a Naht İcazeti verildi. Akın; “Naht ustamız, değerli büyüğüm Ahmet Güldür hocamız öğrencisi Müyesser Kopuz hanımefendiye el vererek, Naht İcazeti takdim ettik. Değerli hocalarımızı ve katılımcılarımızı tebrik ediyor, sanata katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.