Fırıncılardan 'Poşette ekmek satışı kaldırılsın' talebi

Bartın'daki fırıncılar ve vatandaşlar poşet içerisinde ekmek satışının kaldırılmasını istiyor. Fırıncılar pandemi dolayısıyla yapılan bu uygulamanın büyük şehirlerde kaldırıldığını ifade ederek poşet içerisinde satılan sıcak ekmeğin nemlendiğini ve vatandaşların bu ıslak ekmeklerden oldukça rahatsız olduğunu ifade ediyor.

Fırıncılardan 'Poşette ekmek satışı kaldırılsın' talebi

Bartın’daki fırıncılar ve vatandaşlar poşet içerisinde ekmek satışının kaldırılmasını istiyor. Fırıncılar pandemi dolayısıyla yapılan bu uygulamanın büyük şehirlerde kaldırıldığını ifade ederek poşet içerisinde satılan sıcak ekmeğin nemlendiğini ve vatandaşların bu ıslak ekmeklerden oldukça rahatsız olduğunu ifade ediyor. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde ekmeğin naylon poşet içerisinde satışının kaldırıldığını ifade eden fırıncılar, “Fırından çıkan sıcak ekmeği poşetlediğimizde ekmek poşet içerisinde nemleniyor ve bu da ekmeğin ıslanmasına sebep oluyor. Müşterilerimiz bizden poşetlenmemiş ekmek almak istiyor ama malum bu uygulama pandemi dolaylısıyla yapıldığı için bizde poşetlenmemiş ekmek satışı yapamıyoruz. Bu şekilde yaptığımızda da müşteri ıslak ekmek almak istemiyor ya da bundan bize şikayetçi oluyor” dedi. 
Vatandaşlar da fırıncılar gibi poşet içerisinde sıcak ekmek aldıklarında eve gidene kadar ekmeğin nemlendiğini ve bundan dolayı yenilemediğini ifade etti.