Fen Lisesi öğrencilerine meslek tanıtımı

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesinde devam etti.

Fen Lisesi öğrencilerine meslek tanıtımı

Yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, İŞKUR faaliyetlerinin gençler ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması, Meslek Danışmanlığı hizmetlerinin geniş kitlelere ulaşması, mesleğin gelecekteki yeri, iş bulma olanakları, artıları eksileri tüm yönleriyle ele alınması gibi amaçlarla 29 Mart – 12Mayıs 2022 tarihleri arasında ilimiz 11 ve 12. Sınıflara yönelik gerçekleştirilecek olan etkinliklerin dördüncüsü Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesinde  gerçekleştirildi.

Programda; Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaptan  Orman Mühendisliği, Arş. Gör. Vahap Neccaroğlu,  Makine Mühendisliği, Dr. Samet Karakoç Tıp, Dr. Sinem Avcı Karcuıoğlu Diş Hekimliği alanlarında öğrencilere  mesleği ve mesleğin gereklilikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Program soru cevap şeklinde devam ederek öğrencilere meslek tercihinin önemi ve kariyer yolculuğunun nasıl iyileştirileceği konusunda da bilgilendirme yapılarak program sonlandırıldı.

Meslek Tanıtım Günleri temel hedefi olarak Sağlık, Mühendislik ve Hukuk grubu mesleklerinde ilimizde 14 lisede 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak 29.03.2022- 12.05.2022 tarihleri arasında düzenlenecek olup; bu tanıtımlar ilgili meslek mensupları tarafından gerçekleşecek.