Fahiş fiyata 10 bin TL'den başlayan cezalar geliyor

Bartın'da haksız fiyat artışı ve fiyat etiketleri denetimleri başladı. Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde haksız fiyat artışı olduğu tespit edilen ürünler için 10 bin 910 TL'den 109 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. Kasa fiyatı ve etiket fiyatı arasında fark bulunan ürünler içinse ürün başına 452 TL ceza kesilecek.

Fahiş fiyata 10 bin TL'den başlayan cezalar geliyor

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen yazıyla Bartın’da da  haksız fiyat artışı ve fiyat etiketleri denetimleri başladı. Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde haksız fiyat artışı olduğu tespit edilen ürünler için 10 bin 910 TL'den 109 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Müdürlük şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen yazı ile tüm illerimizde haksız fiyat artışı ve fiyat etiketleri denetimleri yapılıyor. Son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artışı iddiaları Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri vasıtasıyla denetimler başladı. Haksız fiyat artışı olduğu anlaşılan ürünler için 10 bin 910 TL'den 109 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Kasa ile etiket fiyatı farkında ürün başına 452 TL ceza

Diğer taraftan; etiketi bulunmayan ürünler ile kasa fiyatı ve etiket fiyatı arasında fark bulunan ürünler için ürün başına 452 TL ceza kesilecek. İndirimli satışların gerçeği yansıtıp yansıtmadığına bakılarak kasa fişleri kontrol edilecek. İndirimin uygulandığına dair ispat niteliğinde fiş sunulmazsa, Bakanlık bu durum için de cezai işlem uygulayacak. Bu kapsamda Bartın Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışının önüne geçmek ve raflarda etiketsiz ürün bırakmayarak tüketici mağduriyetlerini önlemek amacıyla Bartın genelinde denetimlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir.”