Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi ’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışması yapan taşeron şirketin çalıştığı alanda 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci için facianın 12’nci yılında kuyu başında anma töreni düzenlendi.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Amasra’da takibe aldığı 9 kişinin evinde arama yaptı. Evlerde 435 dinamit, 31 el yapımı patlayıcı çıktı. Üzerinde TTK ibaresi bulunan patlayıcıların balık avında kullanıldığı iddia edildi. 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4’ü, Emniyet’teki ifadeleri ardından serbest bırakıldı. 4 zanlı ise sevk edildikleri mahkemede tutuklandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen iş kazası sonucu şehit olan maden işçisi Fevzi Yaman(46), düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen iş kazası sonucu şehit olan maden işçisi Fevzi Yaman(46), düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Av. Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, 8 eski TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’ı ziyaret etti ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) durumu hakkında görüş alışverişinde bulunarak kurumun işçi açıklarının giderilmesi konusunda destek istedi.
Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde maden ocağında 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden şehidi, facianın 30’uncu yıldönümünde dualarla anıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’ne bağlı maden ocağında yeni mekanize üretim panosu için kazasız belasız üretim dileğiyle kurban kesim töreni düzenlendi.
Hattat Enerji ve Maden A.Ş.’nin (HEMA), Amasra-B Taşkömürü Sahasında 17 yıl geçmesine rağmen taahhütlerini yerine getirmeyerek bir kürek dahi kömür üretmediğini ifade eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Ertan Kaya, “Amasra-B sahası en kısa sürede Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) devredilmelidir. Böylece hem bölge halkının istihdamı sağlanacak hem de atıl vaziyette bırakılan taşkömürü rezervinin üretilerek ülkemiz sanayisine ve ekonomisine kazandırılması mümkün olacaktır” dedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde çalışan maden işçileri, Dünya Madenciler Günü nedeniyle maden şehitleri için Kuran-ı Kerim okuttu.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra yolunda TTK işçi servis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan işçi ve memurları tedavi gördükleri Bartın Devlet Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, üretim bölgelerinde TTK 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında maden işçilerini bilgilendirme toplantılarını TTK Amasra Müessesesi ile tamamladı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri Amasra Müessesesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Yeşil: “29’uncu Dönem Toplu Sözleşmemizi imzaladık. Zor şartlar altında görüşmelerimizi yaptık. Kolay olmadı. Ama asla yılmadık” dedi.
Amasra’daki otopark sorunun çözümü için yapılan TTK Amasra Taşkömürü İşletme Mesessine (ATİM) ait alanın otopark olarak kullanılması projesinin ilçedeki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin ortak görüşüyle ortaya çıktığını ifade eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, projeden Amasra Belediyesinin devre dışı bırakıldığını söyledi. İlgili kurumlar üzerinde ve alanın kullanmasında tasarrufta bulunma yetkisine sahip olmadıklarını vurgulayan Başkan Çakır, projenin işletmesinin en iyi Amasra Belediyesince yapılabileceğini kaydetti. Projeyle ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının oluru da olduğunu belirten Çakır, projede sorunun nerden kaynaklandığını anlayamadıklarını dile getirdi. Çakır, “Samimiyetle söylüyorum tasarruf hakkımız tabi ki yok. Bu; kenttin, esnafın, gelen misafirin ihtiyacıdır. Bizim derdimiz inatlaşmak değil, bu kentin çıkarı. Biz sorumluluğu almak istiyoruz. Projemizi de ona göre oluşturmuştuk” dedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi ile gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Zonguldak MFA Kocayusuf Maske Fabrikası açılış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a madenci kıyafetli bir fotoğrafını hediye etti ve Zonguldak ve Bartın’da faaliyet gösteren TTK’ya işçi alınması talebini iletti.
TÜRK-İŞ ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL’ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti. TÜRK-İŞ ile hükümet arasındaki görüşmeler, toplu iş sözleşme görüşmeleri süren Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan işçileri de ilgilendiriyor.
Türkiye’nin ilk sosyal güvenlik kurumu olan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu ve şube organları için işçi temsilcilerinin seçimleri gerçekleştiriliyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında sürdürülen 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 3’üncü oturumu Ankara’da yapıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde çalışan bir grup maden işçisi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Ertan Kaya’yı ziyaret etti.
Zonguldak ve Bartın’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında sürdürülen 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 2’nci oturumu Ankara’da yapıldı.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde çalışan madencileri ziyaret etti.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yeni Genel Sekreteri Ertan Kaya’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Ertan Kaya’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde çalışan Maden Şefleri Kaya’yı tebrik ederek yeni görevinde başarılar dilediler.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Ertan Kaya’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. GMİS eski Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu, Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Aydeniz ve Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde çalışan Maden Şefleri Kaya’yı makamında ziyaret etti.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreterliğine gelen Ertan Kaya’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ve İdari Müdür Yardımcısı Süleyman Bayraktar, GMİS önceki dönem Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Şube Yönetim Kurulu, GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç ve Yönetim Kurulu, GMİS Amasra Şube Yönetim Kurulu ve maden işçileri Kaya’yı ziyaret etti.
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Zonguldak-Bartın Bölgesinin ve TTK’nın sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen kanun taslağıyla ilgili Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İşletmesi önünde açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, “Adına “İstihdam Paketi” dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.
Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 30 Mart’ta üretime ara veren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 1 Haziran’da yeniden üretime başlıyor. Haber merkezi