EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Akın'ın yeni dönem projeleri arasında yer alan ve 2020 yılında yapım çalışmaları tamamlanan ancak pandemi süreci nedeniyle açılışı gerçekleştirilemeyen Bartın Belediyesi Emekliler Evi'ni hizmete açtı. Bu açılışın yanı sıra tarihi Bartın Tahmil Tahliye İskelesi'nde(Yükleme ve Boşaltma İskelesi) gerçekleştirilen düzenlemeler de tanıtıldı. Emekliler Evi'nin ilk üyesi ise Cemal Akın oldu.

EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI

 

2020 yılında Hürriyet Yaşam Merkezi, Vefa Park ve Çağlayan Rekreasyonu gibi önemli projeleri Bartın’a  kazandıran Bartın Belediyesi, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan ve 2020 yılında yapım çalışmaları tamamlanan ancak pandemi süreci nedeniyle açılışı gerçekleştirilemeyen Bartın Belediyesi Emekliler Evi’ni hizmete açtı. Bu açılışın yanı sıra tarihi Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde(Yükleme ve Boşaltma İskelesi) gerçekleştirilen düzenlemeler de vatandaşlara tanıtıldı.

3 proje daha hizmete açılacak

Pandemi sürecine rağmen önemli çalışmalara imza atan Bartın Belediyesi tarafından 1 yılda açılışı yapılan 2 proje ile toplamda 5 yeni projenin açılışı gerçekleştirilirken, Kültür ve Sanat Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesi ile Gasilhane projeleri de 2021 yılı içerisinde hizmete açılacak.

Dünya Emekliler Gününde hizmette!

Hizmete giren 2 önemli proje için 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde Bartın Belediyesi Emekliler Evi ile Tarihi İskele Düzenlemesi Hizmete Sunum Töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gerçekleştirdi. Başkan Akın, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Emekliler Evi Projesi ile vatandaşlara verdiği bir sözü daha yerine getirdiklerini belirterek, Bartın’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Akın: “Emeklilerimiz yüzde 50 indirimli faydalanabilecek”

Emekliler Evi’nde ki hizmetlerden tüm emeklilerin yüzde 50 indirimli faydalanabileceğini belirten Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne sosyal anlamda birçok çalışmayı şehrimize kazandırdık. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Emekliler Evi Projemiz ile de yıllarca çalışarak kendine ve ülkemize katma değer sağlayan vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmak istedik. Bu kapsamda da Köyortası Mahallesi Tersane Caddesi üzerinde tarihi iskelenin üst tarafında bulunan alanda hayata geçirdiğimiz bu projeye büyük önem veriyoruz. Kütüphane, dinlenme alanları, kış bahçesi ve sosyal aktivite alanlarını içinde barındıran sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiğimiz Emekliler Evi’nde verilen hizmetlerden “Bartın Belediyesi Emekliler Üye Kartı” alan tüm emekli vatandaşlarımız yüzde 50 indirimli faydalanabilecekler. İndirim sağlayan bu kartı emekli vatandaşlarımız Emekliler Evi’nden tedarik edebilecek.

Belediyemize ait 2 katlı binada hayata geçirdik

Çay, kahve ve çeşitli ikramların yapıldığı bu mekanda, günlük gazete ve kitap okuma imkanı, ayrıca TV izleme ile WiFi hizmeti de bulunuyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Belediyemize ait 2 katlı binayı emekli vatandaşlarımızın zamanlarını en verimli şekilde geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri bir buluşma noktası haline getirdik. Emekliler Evi projemizi aslında daha önce hizmete sunmayı planlıyorduk. Çalışmalarımızı tamamlamamıza rağmen Covid-19 salgını nedeniyle projemizin açılışını gerçekleştiremedik. Yıllarca çalışarak kendine ve ülkemize katma değer sağlayan vatandaşlarımızın emeklilik hayatlarında huzurla dinlenip, kaliteli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturduk. Projemizi Yalı Bölgesi’nde belediyemize ait 2 katlı binada hayata geçirdik. Emekli vatandaşlarımız için çok güzel bir sosyal alan meydana getirdik. Projenin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

“İskeleyi nostaljik hale getirdik”

Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Akın; “Bartın ekonomisine yıllarca hizmet etmiş, tek iç liman özelliğine sahip olan ve 1700’lü yıllardan itibaren kullanılmakta olan tarihi Tahmil Tahliyesi İskelesi, 1903 yılında restorasyon ile ahşap iskele yerine taş iskele olarak yeniden onarılmıştır. 1929 yılında ise tekrardan betonarme olarak inşa edilmiş ve günümüze kadar aynı şekilde kullanılmaya devam etmiştir. Bartın Belediyesi olarak bizlerde Bartın tarihinde en büyük rol oynayan iskelemizi restore ederek ölümsüzleştirdik. 2 bin 700 metrekarelik alanda tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartarak, iskeleyi nostaljik hale getirdik. Bu iskelede mal sevkiyatın yanında uzun yıllar yolcu taşımacılığı da yapılmıştır. Evliya Çelebi’nin seyahatnamesine konu olan bu iskele ilimiz için önemli bir değerdir. Tahmil Tahliye İskelesi’nin ağırlığı 862 ton, kitlesi 201 metreküp olup uzunluğu da 90 metredir. İskele o zamanda 7 metre uzunluğunda 64 adet kazık çakılarak yapılmış. Yıllara meydan okuyup ayakta kalan bu tarihimize sahip çıktık. Projemiz kapsamında iskele bölgesinde yapmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra iskeleye 45 yıl aradan sonra 12 metrelik bir çektirme indirdik. Heykelleri ve aydınlatmaları ile bu tarihi alanımıza çok daha güzel bir görünüm kazandırdık. Çok uzun yıllar Osmanlı’ya çektirme yapan şehrimiz için Yalı İskelesi çok önemli bir tarihi değere sahip. Bartın Belediyesi olarak bizlerde bu güzel alanı en eski haline çevirmeye çalıştık. Tarihi iskelede vatandaşlarımız hem nostalji yaşıyor hem de geçmiş yıllardaki sosyal yaşam ile ilgili bilgi edinebiliyor” dedi.  

Akdaş: “Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş da açılışı gerçekleştirilen projelerin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Vali Yardımcısı Akdaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 “Belediye Başkanımız eserlerini anlattı. Her usta eseriyle anılmak ister. Belediye Başkanımız yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsettin. Ben 2 yıldır Bartın Vali Yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Gördüğüm kadarıyla Belediyemiz hemşerilerimizin sağlıklı, temiz ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için elinden geleni yapıyor. Özellikle park ve bahçe düzenlemelerini beğeniyorum. Yaşam alanları, yeşil alanlar oluşturma, temizlik faaliyetleri ve kültür faaliyetleri alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Açılışı gerçekleştirilen bu hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Vali Akdaş, Akın’a üyelik kartını takdim etti

Yapılan konuşmaların ardından Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a Emekliler Evi’nin 1 numaralı üyelik kartını takdim etti. Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak tarafından Gazeteci Arif Üçler ve Araştırmacı Yazar Çetin Asma’ya Teşekkür Belgeleri verildi.

Sergileri gezdiler

Belge taktimi sonrası Bartın Belediyesi Emekliler Evi ile Tarihi İskele düzenlemesi hizmete sunuldu. Açılış töreninin akabinde ise 30 Haziran Dünya Emekliler Günü münasebetiyle hazırlanan “Emekli Gazeteci Arif Üçler Haberleri Sergisi” ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı münasebetiyle de Araştırmacı Yazar Çetin Asma’nın arşivinden oluşan fotoğraflarla hazırlanan “Bartın’da 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Sergisi” gezildi.

 

 

EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI
EMEKLİLER EVİ VE YALI İSKELESİ HİZMETE AÇILDI