Eğitim sen kuruluşunun 22. yılını kutluyor

'Birlikte güçlüyüz, Eğitim Sen'de örgütlüyüz!'

Eğitim sen kuruluşunun 22. yılını kutluyor

Nurdan Eroğlu

Eğitim Sen kuruluşunun 22. Yılını kutluyor. Eğitim Sen Bartın Şubesi, 22. Yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. “Birlikte güçlüyüz, Eğitim Sen’de örgütlüyüz!” ilkesiyle hareket ettiğini ifade eden Eğitim Sen “Değerlerimizden ve mücadeleci kimliğimizden ödün vermeden geleceğe yürüyoruz!” dedi.  

Eğitim Sen Bartın Şubesi, 22. Yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı İsmet İpçi, sendikanın 23 Ocak 1995’te kurulduğunu ifade ederek “ 23 Ocak 1995’te kurulan, ancak kökleri 1900’lü yılların başına kadar uzanan Eğitim Sen olarak, 22. mücadele yılımızı kutluyoruz. 23 Ocak 1995’te her türlü yasak ve engellemeye rağmen birlik, dayanışma ve mücadele anlayışıyla başlattığımız yürüyüşümüzü onurla, dirençle ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Eğitim Sen’in tarihi, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen, Öğretim Elemanları Sendikası (ÖES) sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir.    Eğitim Sen, ilk kurulduğu günden itibaren eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi siyasal çıkarları ve hedefleri doğrultusunda şekillendirmek isteyenlerin karşısında durmuştur. Fiili-meşru mücadele anlayışıyla tüm okullarda, üniversitelerde, yükseköğretimin diğer alanlarında ve eğitim kurumlarında yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklara karşı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

“DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

Eğitim Sen’in değerlerinden ve mücadeleci kimliğinden ödün vermeden geleceğe yürüdüğünü kaydeden İpçi, “ Eğitim Sen, ülkemizde yaşanan her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı adaletin, karanlığa karşı aydınlığın, yasaklara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın ve barış içinde bir arada yaşamın savunucusu olmayı sürdürmektedir.   Mücadele tarihimiz boyunca iktidarların her türlü baskı, sürgün ve soruşturmalarına, rağmen “Birlikte güçlüyüz, Eğitim Sen’de örgütlüyüz!” şiarıyla, değerlerimizden ve mücadeleci kimliğimizden ödün vermeden geleceğe yürüyoruz!  Eğitim emekçilerinin 100 yılı aşan mücadele geleneğinin Türkiye’deki tek gerçek temsilcisi olarak, 22. Mücadele yılımızı kutlarken, geçmişten bugüne savunduğumuz değerlerimizi geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.