Dünya Helal Zirvesinde Bartın tanıtımı

Dünya Helal Zirvesi, 'Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği' teması ile 25-28 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo ile eş zamanlı gerçekleştirildi.

Dünya Helal Zirvesinde Bartın tanıtımı

Dünya Helal Zirvesi, “Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği” teması ile 25-28 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo ile eş zamanlı gerçekleştirildi.

Zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gerçekleştirdi. İlimizi temsilen zirvede yerini alan Bartın Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği özellikle son zamanlarda Asya ve Afrika ülkeleri arasında popüleritesini arttıran Karadeniz Bölgesinde bulunan ilimizin pastadan daha fazla pay alabilmesi adına tanıtım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Tanıtım faaliyetleri için alanda bulunan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu As Başkanı Hüdaverdi Akgün yaptığı açıklamada; “Bartın’ımızın tanıtımı adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Akgün; Mümkün olduğu sürece ülkemizde yapılan bütün ulusal ve uluslararası festivallerde Amasra'sı, İnkum'u, Ulus'u, Güzelcehisar'ı, Plajları, doğal güzellikleri, lezzetleri ve tarihi ile bir bütün olarak temsil ettiğimiz sular kenti Bartın’ımız çok daha fazlasını hak ediyor dedi. Katıldığımız bu uluslararası fuarda hali hazırda Asya ve Afrika ülkelerinin yoğunlukta olmasını fırsat bilerek yerimizi aldık. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından çeşitli dillerde hazırlanan tanıtım kataloglarımızı ülke temsilcilerine taktim edip ülkelerinde duyurulmasını rica ettik. Çalışmalarımıza ellerinden gelen desteği verdikleri için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Ulus Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü başta olmak üzere bütün kamu kuruluşları STK ve özel kuruluşlara teşekkür ederiz. Hüdaverdi Akgün bu güne kadara olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni her platformda yapacağız” dedi.