Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bartın'da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılının kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlenirken ikinci tören yarın Bartın Valiliği önünde gerçekleştirilecek. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak törenin yanı sıra gün içinde 2 ayrı cumhuriyet konvoyu da yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bartın’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılının kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında ilk tören bugün Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Meydandaki törende Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Erkan Şahin ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşu yapıldı ve okunan İstiklal Marşıyla birlikte bayrağımız göndere çekildi. Törene CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Kutlamalar yarın da devam edecek

Bartın’da 97. Yıl kutlamaları bugün de devam edecek. Bugünkü Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik önünde gerçekleştirilecek. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak tören 10.00’da başlayacak. Törende Saygı Duruşu yapılacak ve okunan İstiklal Marşıyla birlikte bayrağımız yine göndere çekilecek. Daha sonra Bartın Valisi Sinan Güner, devlet adına kutlamaları kabul edecek ve günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapacak. Sinan Güner’in konuşmasının ardından da Cumhuriyet Bayramına özel düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere il protokolünde ödülleri verilecek. Tören sonrasında da 11.00’dan itibaren Cumhuriyet Konvoyu yapılacak. Aynı şekilde 20.00’da da ikinci bir konvoy daha düzenlenecek.