Cumhurbaşkanından Bartın'a 15 milyon hibe ödenek

İl Özel İdaresince düzenlenen toplu açılış töreniyle Akçamescit-Çaybükü Köprüsü, beton parke üretim tesisi ve beton santrali ile Akcamescit yeni asfalt plenti ve makine parkuruna alınan yeni araçlar hizmete alındı. Akçamescit'teki törende aynı zamanda engellilere akülü araç dağıtımı da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanından Bartın'a 15 milyon hibe ödenek

 

İl Özel İdaresince düzenlenen toplu açılış töreniyle Akçamescit-Çaybükü Köprüsü, beton parke üretim tesisi ve beton santrali ile Akcamescit yeni asfalt plenti ve alınan yeni araçlar hizmete alındı. Akçamescit’teki törende aynı zamanda engellilere akülü araç dağıtımı da gerçekleştirildi. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, daire amirleri, Özel İdare çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Çetin: “İlimizin yüzde 87’lik kısmında hizmet veriyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, şu ifadelerde bulundu:

 “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İl Özel İdaremizin katkılarıyla kurumumuza kazandırdığımız araçlar, iş makineleri, beton santrali ve kilitli parke tesisi, köprü, deniz taşıtı araçları gibi ve akülü tekerlekli sandalye dağıtım törenine hoş geldiniz. İdaremiz il genelinde gençlik ve spor, tarım, sağlık, sanayi ve ticaret, çevre düzeni planı, bayındır ve iskan, kültür, sanat, turizm, sosyal hizmet ve yardımlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının temini gibi hizmetlerle belediye sınırları dışında ilimizin yüzde 87’lik kısmında  2 bin 36 kilometre yol ağı, 262 köyde imar, yol, kanalizasyon, su, katı atık, çevre, acil yardımlar, orman köylülerin desteklenmesi, ağaçlandırma gibi hizmetleri yürütmektedir. Bu hizmetler İller Bankasından köylerde yaşayan nüfusa göre gelen paylar ile İl Özel İdaremizin öz gelirlerinden oluşan bütçeyle gerçekleştirilmektedir.

“Hizmetlerde aksama yaşanmamıştır”

İl Özel İdarelerine İller Bankasından nüfusa göre gelen paylar, diğer yerel yönetimler olan belediyelere oranla gelen paya göre 3’te 1 oranından daha azdır. Ayrıca Özel İdareler sorumluluk alanlarında vatandaşlarımız tarafından yapılan inşaatlardan ruhsat harcı, işyeri açma ruhsat harcı, çevre ve temizlik vergisi gibi birçok hizmetlerden de ücret almamaktadırlar. Ülkemizle birlikte tüm dünyada yaşanan Covid-19 virüs salgını ayrıca ilimizde yaşanan 11 Ağustos sel afeti, yoğun kar yağışı gibi olumsuzluklara rağmen idaremizin ve personelimizin gayretli çalışmaları ile İl Özel İdare programları, KÖYDES, afet, karla mücadele, heyelan, yollarda çökme gibi çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanmış ve hizmetlerde aksama yaşanmamıştır.

“Kurumumuz ilimizin her noktasına hizmet ulaştırmaktadır”

Kurumumuz mahalli müşterek hizmetler olmak şartıyla halkımızın beklentilerini karşılamak, şeffaf, ulaşılabilir, katılımcı, çevreye duyarlı, insan odaklı, tarafsız, hesap verebilir, yenilikçi yönetim anlayışıyla 272 personel, 126 araç ve iş makinesiyle ilimizin her noktasına hizmet ulaştırmaktadır. Bugün burada birlikte olmamıza vesile olan araç ve iş makineleriyle ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. 1 milyon 493 bin 813 TL bedelle 23 tonluk paletli ekskavatör, özellikle buna çok ihtiyacımız vardı. Bunun 1 Milyon TL’sini İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığından, İl Özel İdaremizin bütçesinden ayırdığımız paydan, diğer tarafını yine Özel İdaremizin bütçesinden olmak üzere tamamladık. 965 bin TL bedelle kanal açma, vidanjör ve kombine aracı, 684 bin TL bedelle su tankeri, arazöz, 2 milyon TL bedelle 2 adet çöp toplama aracı, 138 bin TL bedelle deniz ve su taşıma aracı idaremize kazandırılmıştır. Ayrıca engelli bireylerimizin soysal hayata kazandırılması amacıyla yine Özel İdaremizin bütçesinden 10 akülü tekerlekli sandalye alımı gerçekleştirilmiştir. 9 milyon TL bedelle yapımı tamamlanan Akçamescit-Çaybükü Köprüsü, ayrıca şuanda içinde bulunduğumuz 2018’de yaptığımız ancak pandemi nedeniyle hizmete alamadığımız 4 milyon TL bedelle saatte 100 metreküp beton kapasiteli ve yine saatte 135 metrekare taş üretebilen kilitli parke üretim tesisi, yine ekonomik ömrünü doldurmuş asfalt plentimizi yenileyerek çevre dostu güzel bir tesisimize sahip olmuş olduk.

“Haklı gururunu yaşıyoruz”

Bu saydıklarımızın yanı sıra hala eksikliğini hissetmiş olduğumuz iş makinesi ve araçların alınması halinde vatandaşlarımıza daha hızlı, ekonomik ve standartları yüksek hizmetler verebileceğiz. Ayrıca şuanda bölgemizde hatta 51 Özel İdaresinin bir çoğunda olmayan beton santrali, kilitli parke ve asfalt üretim tesisi gibi tesislerimiz diğer Özel İdarelerde bulunmamaktadır. Bununda haklı gururunu yaşıyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sahillerimizde can güvenliği, engelli bireylerimizin sosyal hayata katılmalı dar gelirli vatandaşlarımızla mikro kredilerin verilmesi, çevre düzenlemeleri atıksu projeleri gibi birçok alanda da çalışmalar yapmaktayız.

“Bartın ilimizin bütün sahilleriyle turizm açısında cazibe merkezi olacak”

Kültür, turizm, spor gibi alanlarda da hizmetlerde bulunan Özel İdaremiz, Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendirme Projesi kapsamında da 67 binanın dış cephesini Bartın’ın geleneksel mimarisine uygun şekilde giydirme yaparak köyün görünürlülüğüne bir bütünlük ve estetik kazandırmıştır. Yine Çakraz sahilimizin peyzaj projesi tamamlanmıştır. Şuanda yapımı devam eden Mugada Sahilimizde 1. Etap bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz, Büyükkızılkum-Hatipler Sahilinde rekreasyon ve bisiklet yolu uygulaması çalışmaları devam etmektedir.  Bunlarda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla Özel İdaremiz ortaklaşa projeler yürütmektedir. İnşallah bunları bütün sahillerimize yaydığımız zaman Bartın ilimizin bütün sahilleriyle turizm açısında cazibe merkezi olacak.

“Bartın’a hayırlı olmasını diliyorum”

Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor Toto Başkanlığında Sayın Grup Başkanvekilimizin katkılarıyla İdaremizin ata sporu güreşi desteklemek amacıyla Yanaz Köyüne spor kompleksi de yapılmıştır. Tüm bu hizmetleri ilimize kazandırılmasında desteklerini bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Sayın Bakanlarımıza, Sayın Valilerimize, Sayın AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Kenan Dursun ve Meclis Üyelerimize, paydaş kurumlarımıza ve tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyor ve hizmete alacağımız araçlarımız ile tesislerimizin Bartın’a hayırlı olmasını diliyorum.”

Dursun: “Bu tesis gerçekten bizim bir hayalimizdi”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da törende şöyle konuştu:

“5 yıl önce stratejik hedefler doğrultusunda yaptığımız çalışmaların bugün aslında meyvelerini ortaya koymuş olduk. Özel İdaremiz Bartın’da 262 köy, 2 bin 36 kilometre yol ağına sahip bir kurum. Dolayısıyla burada, imar, alt yapı gibi Özel İdaremizin üzerine düşen bütün çalışmaları yapma gibi bir sorumluluğumuz var. Bugün içerisinde olduğumuz bu tesis gerçekten bizim bir hayalimizdi. Biz bu hayal için çok emek harcadık. 2016-2017 yılında yine bugünkü gibi yaşadığımız petroldeki dalgalanmalar, asfalt üzerindeki dalgalanmalar, bizi çare arayışına itmişti. Bu milletin kaynaklarıyla Bartın’a hizmet etmemiz şarttı. ABD en büyük asfalt üreticisi. Otobanlarına baktığımızda yüzde 60’ı beton. Almanya’ya baktığımızda yüzde 40. Belçika’ya baktığımızda yüzde 30. diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda beton uygulamaları bütün ülkelerde uygulanmış. Ama ülkemize baktığımızda sadece 3-5 büyükşehir belediyesinin elini uzattığı bir çalışma bu.

“Bu tesisimizle Bartın’ımıza 200 kilometreyi aşmış yol yaptık”

Biz bu tesisi yaparken çok dezenformasyonla da mücadele ettik. Yerel baskılara maruz kaldık. Sayın Vekilimiz o dönemde ne gerekiyorsa bizim yanımızda oldu. Dezenformasyon yapan o ekip “Bir seneye kalmaz bu tesisi sökerler ve hurdaya verirler” demişlerdi. Ama bu tesis 11 ayda parasını çıkardı. Hiçbir ticarette 11 ayda parasını geri döndüren bir çalışma yok. Ama bu tesisi Bartın’da Özel İdaremizin, milletimizin ona harcadığı kaynağı 11 ayda telafi etti. Bu tesisimizle Bartın’ımıza 200 kilometreyi aşmış yol yaptık. Yine 100 kilometreyi aşan kilitli parke ile yol düzenlemeleri yaptık. Asfalt Plentimiz bizim gerçekten çok yaşlıydı. Köy Hizmetleri döneminden bize kalan bir mirastı. Ekonomik ömrünü tamamlamıştı ve biz 2 bin 36 kilometrelik yol ağında hizmetleri eksik yürütüyorduk. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından Sayın Milletvekilimizin de destekleriyle bu tesisi yeniledik. Bartın Üniversitesi, Bartın Valiliği ve İl Özel İdaremizin koordinesiyle Bartın’a böyle bir tesisi kazandırmış olduk.

“Sosyal projelerimizi de ihmal etmiyoruz”

Beton santrali tesisimizin ve diğer tesislerimizin yarın bir gün inşallah bütün belediyelerimizle birlikte bütün Bartın’a hizmet etmesine kapı araladık. İnşallah topyekun kırsalda bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Bu tesisin Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sadece yol ve su yapmıyoruz. Kaynaklarımızdan ayırdığımız bütçelerle sosyal projelerimizi de ihmal etmiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmasını da çok önemsiyoruz. İnşallah onların da yüzünü bu vermiş olduğumuz akülü sandalyelerle bir nebze güldürmek istiyoruz. Bunların sayısını da ileri ki günlerde arttırarak Bartın’daki dezavantajlı gruplarımızı da kucaklarız.

“Açılışlarımızın Bartın’a tekrar hayırlı olmasını diliyorum”

Akçamescit Köprüsü uzun yıllar Bartın’ın çok önemli problemiydi. Bizim şantiyemize de ulaşım sağlayan büyük bir köprü. Bartın’ın TOKİ Köprüsünden sonra ikinci büyük köprüsü. Bugüne geldiğimizde bu köprünün bitmiş olduğunu görmek hem bu bölge halkı hem de bu köprüden hizmet alan 9 köyümüz çok mutlu oldu. İnşallah ihtiyaç olan bu gibi çalışmaları da Bartın’a kazandırmaya devam edeceğiz. Daha güzel günlerde birlikte olmayı ve hizmet etmeyi Rabbim bize nasip etsin. Açılışlarımızın Bartın’a tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

Kalaycı: “Bartın 11 milyar TL’lik bir yatırımı tamamladı”

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise şunları söyledi:

“Bu hizmetlerimizin ilimize gelmesinde katkısı olan başta liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere valilerimize, Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekilimize emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bartın 11 milyar TL’lik bir yatırımı tamamladı ve devam eden 11 milyar TL’lik bir yatırım daha var. Yıllar önce 700 milyon için IMF kapılarında bekleyen Türkiye’den bizi bu günlerimize getiren Rabbimizi şükürler olsun, liderimize, hükümetimize, bakanlarımıza, emek sarf eden herse sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Elbette hizmetler kolay gelmiyor. Son zamanlarda yaşadığımız sel felaketi, uzun kış olması sebebiyle köylerimizin yollarının bozulması hepimizin sorunu. Ama neticede hepimiz bir ve beraber olarak bunların üstesinden geleceğiz.

“Hizmetlerimizin hepsi Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun”

Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz hizmetlerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlığı yerinde olan bir vatandaşımız için bu akülü arabalar bir şey ifade etmez ama engelli kardeşimizin bu arabaya bindiğindeki sevincini hepinizin hissetmesini isterim. Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Ama Rabbim tüm engellilerimize sağlık sıhhat versin. Hizmetlerimizin hepsi Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah’ın izniyle durmak yok, yola devam.”

Tunç: “Yaklaşık 15 köyümüzü ilgilendiren önemli bir yatırım”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da törende şöyle konuştu:

“Akçamescit-Çaybükü Köprüsünün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bartın’ımız için önemli bir yatırım. Akçamescit’in karşısındaki köylerimize ve çok önemli bir nüfusuna hizmet edecek olan bir köprünün yapımını gerçekleştirdik. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya bu köprünün tehlike arz ettiğini ve yenilenmesi gerektiğini ifade etmiştik. 160 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde aydınlatmasıyla birlikte yaklaşık 15 köyümüzü ilgilendiren önemli bir yatırım. Bugünkü fiyatlarla 30 milyona yakın bir maliyeti olabilecek bir yatırım. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah uzun yıllar bu köylerimize hizmet edecektir.

“Çok sayıda yeni araç Bartın halkının hizmetine sunulmuş oldu”

İl Öze İdaremizin araç parkı sürekli gelişiyor. İş makineleri, teknoloji geliştikçe vatandaşlarımıza hizmet etmek için bu makine parkurunu da geliştiriyoruz. Eski araçlarımızın yerine yenileri ilave ediliyor. Bugün de çok sayıda çöp kamyonundan tutun diğer iş makinelerine varıncaya kadar çok sayıda yeni araç Bartın halkının hizmetine sunulmuş oldu. Hayırlı uğurlu olsun.

“Türkiye’de örnek bir proje”

Beton parke üretim tesisinin açılışını gerçekleştirememiştik. Aslında çok önemli eserler kazandırdık ama pandemi nedeniyle açılışlarını yapamamıştık. Bu da Türkiye’de örnek bir proje. Köylerimizin beton parke ihtiyacı ve beton asfalt uygulamasına geçtik. Köylerimizdeki beton asfalt uygulaması malzeme burada üretiliyor. Ve maliyet olarak da belki de yarıdan daha az bir maliyetle Bartın halkına gelen ödenekler daha fazla hizmete bu şekilde ayrılmış oluyor. Bu tesisimizin yanı sıra BAKKA projesiyle asfalt plentimizi de yeniledik. Bunları tam zamanında yapmışız. Küresel enflasyonun etkilerinden etkilenmeden bu yatırımların tamamlanmış olması Bartın’ımız için bir fırsat oldu. Yine engellilerimize yönelik her yıl olduğu gibi bugün de akülü araç gereçler engellilerimizin hizmetine sunulmuş olacak.

“Türkiye’de gıptayla gösterilecek bir kurum”

Özel İdaremiz sadece yol, su, altyapı çalışması yapan bir kurum olmaktan artık daha da kendini aşarak engellilerimiz, sporcularımız için, sosyal hizmetler anlamında tarımdan turizme kadar çok çeşitli alanlarda önemli hizmetler üreten bir kurum haline geldi. Bartın İl Özel İdaresi en ücra noktada çalışan işçisine varıncaya kadar örnek bir çalışma sergiliyorlar. Türkiye’de gıptayla gösterilecek bir kurum. Bu nedenle hepinizi tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Sizin yaptığınız hizmetlerle gurur duyuyoruz. Bizler de Ankara’da gerekli olan ödeneklerin aktarılması noktasında her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız her türlü desteği veriyorlar. Bartın’ımızda halkımızın yaşadığı yerleri daha müreffeh bir hale getirebilmek, daha yaşanabilir bir hale getirebilmek her türlü yatırım imkanını onların hizmetine sunabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

“Bartın’ımız bir saklı cennet”

Bartın’ımız 11 milyar liralık kamu yatırımına sahip oldu. Sel oldu, 3 tane baraj Bartın şehir merkezini sel olmaktan kurtardı. Bartın’ımıza 4 tane baraj kazandırdık. Bartın Üniversitemiz Bartın’ımızın kalkınmasına bir lokomotif oldu. Şuanda hala gelişmesini sürdüren 2 kampüs alanında 18 bin öğrencisiyle bine yakın akademisyen ve çalışanıyla bölgemizde önemli bir eğitim kurumu. Bartın’ımıza turizm yatırımlarıyla 14 sahilimizde uyguladığımız projelerle sahillerimizde özellikle turizmin gelişmesi anlamında da çok önemli çalışmaları Özel İdaremizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bartın’ımız bir saklı cennet ve bu saklı cenneti en güzel şekilde değerlendirmek ve dünyanın her yerinden bu güzellikleri herkesin görebilmesi için imkanları sağlamaya çalışıyoruz.

“Türkiye’ye örnek olan eğitim kurumlarımızı Bartın’a kazandırdık”

Bartın’ımıza eğitim anlamında 41 okul yaptık. Bu 41 okulun önemli bir kısmını Bartın İl Özel İdaremiz ihale ederek bunları hayata geçirdik ve bu projelerimizi de sıradan bir mimariyle değil, dış cepheleriyle gerçekten Türkiye’ye örnek olan eğitim kurumlarımızı Bartın’a kazandırdık. hükümet binaları, kamu kurumlarının hepsini Özel İdaremiz vasıtasıyla Bakanlıklardan aktarılan kaynaklarla gerçekleştirdik. Kamu kurumları anlamında bir eksiğimiz kalmadı. Altyapı anlamında şuanda devam eden yol çalışmalarımız var.

“Sayın Cumhurbaşkanımızdan Bartın’a 15 milyon lirada hibe”

KÖYDES’ten bu sene 27 milyon lira, 15 milyon lirada şuanda Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir hibe geliyor. Şuana kadar KÖYDES Projesinden bugünkü fiyatlarla 600 milyona yakın bir yatırım gerçekleştirdik. 262 köyümüz var ama bağlısıyla beraber 900 mahallemiz var. Türkiye’de kırsal nüfusu hala yüzde 50’nin üzerinde olan bir iliz. Dolayısıyla kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için bu seferberliği sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Sırf sel nedeniyle AFAD’tan ve diğer Bakanlıklarımızdan 200 milyonu aşkın bir ödenek Bartın’a gönderildi. Bunlarla ilgili çalışmalarda arazide Özel İdaremizin ve DSİ’nin öncülüğünde hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

“Türkiye bütün zorlukları aşan bir ülke”

Ülkemizin kalkınması kesintisiz sürecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pandeminin etkisiyle küresel enflasyon tüm dünya ülkelerini etkiliyor ama Türkiye bütün zorlukları aşan bir ülke. Her türlü tuzağı milletimizle beraber boşa çıkaran bir ülkeyiz. Küresel etkinin zorluklarında da milletimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde korumayı hep birlikte başaracağız inşallah.”

Arslan: “Vatandaşlarımıza hızlı ve etkin bir hizmet vermeyi temenni ediyoruz”

Son olarak konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan da şunları söyledi:

“Bu kadar güzel çalışmanın açılışında bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. İl Özel İdaremize kazandırılan araçlarla vatandaşlarımızla hızlı ve etkin bir hizmet vermeyi temenni ediyoruz. Bartın’a geldiğimden beri mümkün olduğunca sahayı gezerek Bartın’ı tanımaya çalışıyorum. Bu süreçte Özel İdaremizin görev alanının ne kadar geniş olduğunu gördüm. Bartın’ın yüzde 87’si Özel İdaremizin hizmet sunduğu bir alan. Bu nedenle kaynaklarımızı geliştirerek Bartın’ımıza hizmet sunabilecek olmanın bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece yol ve suyla ilgilenmiyoruz. Gerçekten birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Kültür ve turizmle ilgili projeleri destekliyoruz. Çevreyle ilgili projelere destek veriyoruz. Özel İdaremiz birçok alanda hizmet sunuyor ve sunmaya devam edecek.

“10 tane akülü tekerlekli sandalyelerimizi de dağıtacağız”

Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında engellilerimize yönelik olarak onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla 10 tane akülü tekerlekli sandalyelerimizi de vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bundan sonra da bu tür sosyal sorumluluk projelerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Akçamescit-Çaybükü Köprüsünün açılışı da hem köylerimize ulaşım anlamında hem de Özel İdaremizin şantiyesine ulaşımı kolaylaştıracak. Beton santrali ve kilitli parke taşı üretim tesisimizle de hizmetlerimize devam edeceğiz. Bütün bu hizmetlerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 

Nurtaç Arslan’ın konuşmasının ardından ise İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Özel İdare Eski Personeli Erol Keserci’ye plaket takdim edilirken Akçamescit-Çaybükü Köprüsü, beton parke üretim tesisi ve beton santralinin açılışı gerçekleştirilerek akülü araç dağıtımı yapıldı.