CHP'li üyelerden başkan Timur'a tepki

'Hiçbirimizin onun yerinde gözü yok'

CHP'li üyelerden başkan Timur'a tepki

Haber Merkezi

Amasra Belediyesi CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, ortak bir basın açıklamasında bulunarak Amasra Belediye Başkanı Emin Timur’un açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Timur’un koltuğunda gözü olmadığını belirten Üyeler, Timur’un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Amasra Belediyesi CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, yazılı ortak bir basın açıklamasında bulunarak Amasra Belediye Başkanı Emin Timur’un Bartın Halk Gazetesi’nde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade eden Üyeler, “Amasra Belediye Başkanı Sayın Mehmet Emin Timur’un 28 Ocak 2017 tarihli Bartın Halk Gazetesine yapmış olduğu basın açıklaması gerçekleri yansıtmamaktadır. Sayın Timur, 2015 yılı Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporuna Meclisin siyasi gerekçelerle ret verdiğini, “AKP’li Belediye Başkanını düşürelim, Meclis çoğunluğu bizde, bizden biri Belediye Başkanı olsun” şeklinde yorumlamıştır. Bu açıklamaları kesinlikle ret ediyoruz” dedi.

RET GEREKÇELERİNİ AÇIKLADILAR

7 CHP’li 1 AK Partili Belediye Meclis Üyesinin faaliyet raporuna ret verdiğini kaydeden CHP’li Üyeler, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Evet, 7 CHP’li, 1 AKP’li Meclis Üyesi faaliyet raporuna ret verdi. Özellikle iki önemli konuda faaliyet raporuna ret verdik. Gerekçe olarak da; 1-Belediye borçlarının, Belediye gelirlerinden fazla olması idi. 2014 yılı Belediye gelirleri 7 milyon 850 bin tl, 2015 yılı borç toplamı faizler hariç 21 milyon 500 bin tl’dir. Görüldüğü gibi borçlar, gelirleri kat kat aşmış durumdadır. Bu durum Belediye Kanunu nun 68. maddesine aykırıdır. 2-Kaleşah Mahallesinde bulunan 2772 metrekare yüzölçümlü, 656 metrekare imar alanlı Belediyeye ait yer satışı. Bu yer 2 milyon tl. bedelle ihaleye çıkarılmıştır. İhale aşamasında meclisin bilgisi dışında imar taban alanı 656 m2’den 1300 m2’ye çıkarılmış olmasına rağmen aynı bedelle satılmış, belediye zarara uğratılmıştır. İhale Kanununa uyulmayarak ihale bedeli tahsil edilmeden tapu devri yapılmıştır.

“DEMEÇLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Belediye için önemli bu iki konuya istinaden ret verdik. Belediye Başkanının demeçleri gerçeği yansıtmamaktadır. Hiçbirimizin onun yerinde gözü yoktur.

Ayrıca Sayın Belediye Başkanı Meclisin Amasra’ya zarar verdiğini, hizmet etmediğini söylüyor. CHP’li meclis üyeleri olarak bu güne kadar Amasra’nın yararına olan bütün çalışmalara onay verdik.

“CHP’Lİ MECLİS GRUBU AMASRA BELEDİYESİ’NE HER ZAMAN FAYDA SAĞLAMIŞTIR”

Bunlardan bir kısmını özetlersek; Derin deşarj projesi, Büyük Liman projesi, Küçük Liman da çöp dökülen yerde rekreasyon ve dolgu projesi. Daha birçoğunu sayabiliriz. Sayın Timur’un söylediği gibi CHP’li meclis grubu Amasra Belediyesi’ne zarar değil, Her zaman fayda sağlamış ve önünü açmıştır. Aynı zamanda Amasra için hayati önem taşıyan Termik Santral projesine karşıda dimdik ayakta durarak, Bartın Platformuna bir bileşeni olarak destek vermiştir. Sayın Belediye Başkanı gibi değişken tutum sergilememiştir. Firma sahibinin Termik Santral ile ilgili yaptığı basın açıklamasına Sayın Belediye Başkanının nasıl destek verdiğini bu halk unutmadı. Halkın tepkisinden sonra çark ettiğini de unutmadı. Bizler CHP’li Belediye Meclis Üyeleri olarak, Amasra’ya Termik Santral kurulmaması için ve Amasra’nın faydasına olacak her şey için bu güne kadar nasıl katkı verdiysek bundan sonrada aynı azim ve kararla mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“MECLİSİN DERS ALMASI GEREKİYOR” DEMİŞTİ

Emin Timur, Bartın Halk Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda “Amasra Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyelerinin az olması, CHP'li sayısının fazla olması sebebiyle zaman zaman mecliste karşı karşıya geliyoruz. En son faaliyet raporunu reddetmişlerdi. 4'te 3 çoğunlukla reddedildiği zaman Belediye Kanunu gereği Belediye Başkanı'nın görevden düşürülmesi ile ilgili Danıştay'a dosya gidiyor. Danıştay'a dosya gitti. Danıştay'dan da ret şeklinde geldi. Belediye Başkanı'nın faaliyet raporunun reddedilmesi için gerçekte Amasra Belediye Başkanı'nın şahsına yönelik ya da kamuya hizmet etmemesine yönelik çalışmalar yapması gerekiyor. Danıştay diyor ki, 'Amasra Belediye Başkanı böyle bir şey yapmamıştır. Çalışmaları kamu yararına yapılmıştır'. Amasra Belediye Meclisi'nin bu konu ile ilgili ders alması gerekiyor. Meclis gerçekten bunu düşünerek mi yaptı? Benim düşünceme göre siyasi gerekçelere göre yaptı. AK Partili bir Belediye Başkanı'nı bu şekilde düşürelim. Zaten Meclis çoğunluğu bizde, bizden biri Belediye Başkanı olsun diye düşündüler galiba. Belediye Başkanı olmak istiyorlarsa seçimde çalışarak gelecekler” demişti.

MECLİSİN TUTUMUNUN AMASRA’YA ZARAR VERDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Timur ayrıca Meclisin tutumunun Amasra’ya zarar verdiğini söylenmiş, “Amasra Belediye Meclisi'nin bu tutumu Amasra'ya zarar veriyor. Amasra Belediye Başkanlığı ve Amasra Belediyesi'nin öncelikli işi Amasra'ya hizmet etmek. Parti ayrımı yapmadan hizmet etmek. Ben yüzde 53 ile Belediye Başkanı oldum. Parti ayrımı yapmadan çalışmalara devem ediyorum. Meclis'te aynı şekilde çalışmalı. Şu an ki Meclisimiz maalesef bu şekilde düşünmüyor. Belediye Başkanı düşsün ya da çekilsin, biz yerine geçelim şeklinde anlayışa hakimler. Bu yüzden dolayı meclis çekişmeli geçiyor. Bunların düzeleceğine inanıyorum” ifadelerinde bulunmuştu.