CHP Nurdanur Metin'ni Meclis Üyeliğinden istifaya davet etti

CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Kurucaşile İl Genel Meclis Üyesi Nurdanur Metin'in istifasını değerlendiren CHP İl Başkanı Selim Karakaş, 'Nurdanur Metin Hanım'ı örgütlerimizin desteği, partimize oy veren çok değerli Kurucaşileli seçmenlerimizin oyları ile seçildiği Kurucaşile İl Genel Meclisi Üyeliği görevinden de istifaya davet ediyorum' dedi.

CHP Nurdanur Metin'ni Meclis Üyeliğinden istifaya davet etti

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş parti binasında basın toplantısı düzenleyerek CHP’den istifa eden ve AK Parti’ye geçen  Kurucaşile İl Genel Meclis Üyesi Nurdanur Metin’in istifasını değerlendirdi. Nurdanur Metin’i Kurucaşile İl Genel Meclis Üyeliğinden de istifaya davet eden Başkan Karakaş   “Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden  2019 yerel seçimlerinde Kurucaşile İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen  Nurdanur Metin geçtiğimiz hafta partimizden istifa etmiştir. Kendisi; İl Başkanı sıfatı ile  bana, Kurucaşile ilçe başkanımız Hüseyin Sevim’e, İl Genel Meclisi üyelerimiz Abdullah Kaleli ve Bahattin Kazguç’a istifası öncesinde hiçbir bilgi vermemiştir. Ben ve arkadaşlarım Nurdanur Metin hanımın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı ile  partimizden istifa edip AK Parti’ye geçtiğini öğrendik. Bu süreçte kendisini telefonla aramama rağmen telefonuma cevap vermemesi ve geri de dönmemesinden dolayı kendisi ile görüşmemiz mümkün olmadı. Yerel seçimlerden bu yana Muhalefet Partisi  İl Genel Meclisi grubu  olarak parti programımız doğrultusunda hep birlikte kararlar alarak Bartın'da önemli projelerin gerçekleştirilmesinde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

“İddiaları gerçeği yansıtmamakta”

Nurdanur Metin'in basına verdiği beyanatların gerçeği yansıtmadığını ve sudan bahaneler olduğunu ifade eden Selim Karakaş şöyle devam etti:         

“Nurdanur Metin'in basına verdiği beyanatları asla gerçeği yansıtmadığı gibi asılsız ve sudan bahanelerdir. Yerel seçimlerden bu yana geçen 20 ay içerisinde çeşitli vesilelerle bir araya gelmemize rağmen bana, Kurucaşile  ilçe başkanımıza ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımıza  ilettiği  gerek parti çalışmaları, gerekse meclis çalışmaları ile ilgili olumlu veya olumsuz, sözlü ya da yazılı hiçbir talebi de olmamıştır. Basın açıklamasında ifade ettiği  Kurucaşile ile ilgili gerçekleştirmek istediği hayalleri konusunda da bizlerden yazılı ve sözlü talebi olmadığı gibi meclis grubunda da herhangi bir talebi olmamıştır. Nurdanur hanımın   yöreme daha iyi hizmet  söylemi de aslında gerçekleri yansıtmamaktadır. Zira kendisi CHP Kurucaşile İl Genel Meclisi üyesi olarak Kurucaşile Köylere Hizmet Götürme Birliğinin doğal üyesidir. Kurucaşile KÖYDES projeleri bütçesi yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olup birliğin doğal üyesi olan Nurdanur Hanım Kurucaşile’ye yapılan ve yapılacak olan yatırımlarda da muhalefet partisinden olmasına rağmen söz sahibidir ve icraatın başındaki kişilerden biridir. Dolayısıyla yöresine daha iyi hizmet götüremediği yönündeki iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca meclis çalışmaları  sırasında yalnız bırakıldığına dair söylemlerinin tamamı asılsızdır.

“Kendisine oy veren seçmenlerine ihanet etmeye hakkı yok”

Nurdanur Hanım gazeteye verdiği  beyanatında  “Siyaseti iyi bilmediğini”  bizzat kendisi ifade etmiştir. Siyasetin, hele ki ülkemiz koşullarında muhalefet partilerinde siyaset yapmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz ve bilerek muhalefet partilerinden aday oluyoruz. Günümüz Türkiye’sinde bütün seçilmiş milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin AK Parti zihniyetine karşı nasıl zor koşullarda çalıştığını ve ayrım gözetmeksizin halka hizmet için mücadele ettiğini izliyor ve görüyoruz. Bütün bu zorlukları baştan bilerek, partisinden aday olup  bir  yerlere gelenlerin yarı yolda kendisine inanan, oy veren seçmenlerine ihanet ederek, daha iyi hizmet edeceğini de bahane ederek  partisinden istifa edip  başka partiye geçme hakkı yoktur.

              

AK Parti'ye geçişin sebeplerini hep birlikte yaşayıp, öğreneceğiz”

Nurdanur Metin'in sosyal medyada yaptığı açıklama sonrasında yapılan olumlu ya da olumsuz eleştirilerin nedeni de budur. Önümüzdeki günlerde bu istifanın arkasındaki gerçek nedenleri  ve AK Parti'ye geçişin sebepleri ile sonuçlarını  hep birlikte yaşayıp, öğreneceğiz. Ayrıca belirtmek isterim ki; hangi koşullar altında   olursa olsun bir kadına karşı eleştiri sınırını aşan, hakaret içeren,  çirkin söz ve davranışlar sergilemek de bizlere  ve bizim gibi düşünenlere yakışmaz.

Meclis Üyeliğinden istifaya davet ediyorum”           

Siyasi ahlak gereği parti örgütlerinin ve kendisini destekleyen seçmenlerinin oyları ile seçilip makam ve mevkii sahibi olanların herhangi bir nedenle partilerinden istifa etmeleri durumunda seçimle gelmiş oldukları makamlarını da o makamın gerçek  sahiplerine  bırakmaları  kaçınılmaz bir gerçek ve sorumluluktur. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinin İl başkanı sıfatı ile Nurdanur Metin Hanım’ı örgütlerimizin desteği, partimize oy veren çok değerli Kurucaşileli seçmenlerimizin oyları ile seçildiği  Kurucaşile İl Genel Meclisi Üyeliği görevinden de istifaya davet ediyorum. Doğru olan ve insan onuruna yakışanda budur.”